MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σήκωσε τα χέρια και παραδόθηκε… Είχε κάνει φυλακή ο αεροπειρατής!

Advertisement

Sponsored by exness

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Αεροσκάφος Αιγυπτιακών αερογραμμών προσγειώθηκε στις 9 το πρωί – Κρατούσε για 6 ώρες ομήρους τους επιβαίνοντες – Ήθελε να διαβάσει το γράμμα η Κύπρια πρώην σύζυγος του και να απελευθερωθούν Αιγύπτιες κρατούμενες στις Βρυξέλες – «Μαϊμού» τα εκρηκτικά; – Μπαταρίες και καλύμματα κινητού τηλεφώνου στο γιλέκο του – Στο τμήμα για ανάκριση – Ποιο το προφίλ του

Advertisement

Έξι ώρες μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών αερογραμμών στο αεροδρόμιο Λάρνακας που εκτελούσε εσωτερική πτήση Αλεξάνδρεια – Κάιρο λόγω αεροπειρατείας  ο 59χρονος αεροπειρατής σήκωσε τα χέρια ψηλά και παραδόθηκε ενώ προηγουμένως είχε απελευθερώσει όλους τους επιβαίνοντες και το πλήρωμα.

Ο 59χρονος από την Αίγυπτο ενώ κατέβαινε από τη σκάλα του αεροπλάνου έριξε κάτω το γιλέκο που φορούσε το οποίο ήταν ζωσμένο με μπαταρίες και καλύμματα φορητών τηλεφώνων και όχι με εκρηκτικά όπως διαφάνηκε στη συνέχεια από έρευνες των πυροτεχνουργών.    

Με την προσγείωση του αεροπλάνου έσπευσαν στο αεροδρόμιο ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας καθώς και διαπραγματευτές που συνομιλούσαν με τον 59χρονο.

Ο αεροπειρατής ήθελε να αποστείλει ένα τετρασέλιδο γράμμα στην πρώην σύζυγο του με την οποία απέκτησαν 5 παιδιά, αλλά ήταν σε διάσταση εδώ και χρόνια. Η μία τους κόρη σκοτώθηκε σε δυστύχημα.

Ως εκ τούτου στο αεροδρόμιο αφίχθη η πρώην σύζυγος του και τα κίνητρα αρχικά του αεροπειρατή αποδίδονταν σε προσωπικά.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times το σκηνικό έλαβε διαφορετική τροπή όταν το γράμμα μεταφράστηκε, αφού ο 59χρονος δε ζητούσε οτιδήποτε από την πρώην σύζυγο του και δεν είχε οποιοδήποτε σχετικό αίτημα.

Αίτημα του, ήταν μόνο, να αποφυλακιστούν από τις φυλακές των Βρυξελλών Αιγύπτιες κρατούμενες.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων από 6 Αιγύπτιους που μετέβησαν στο αεροδρόμιο ο αεροπειρατής απελευθέρωνε σταδιακά ομήρους ενώ στο τέλος παραδόθηκε και ο ίδιος στα μέλη του αντιτρομοκρατικού ουλαμού που τον ανέμεναν με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Όπως είχαμε μεταδώσει ο 59χρονος διέμενε στη Κύπρο μέχρι το 1994 ενώ είναι πρώην αξιωματικός των Αιγυπτιακών αρχών.

Ο αεροπειρατής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στα κρατητήρια όπου αναμένεται να ανακριθεί ενώ οι Κυπριακές αρχές λαμβάνουν πληροφορίες από ξένες υπηρεσίες προκειμένου να διαμορφώσουν το προφίλ του και να εξακριβωθεί αν λειτουργούσε με οδηγίες οποιαδήποτε οργάνωσης. Σενάριο το οποίο θεωρείται απομακρυσμένο ωστόσο διερευνάται από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times ο 59χρονος είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για διάφορα ποινικά αδικήματα και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΛΙΤΗΣ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network