MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σηκώνει το γάντι η Αστυνομία – Δύσκολο το ανακριτικό έργο στα θέματα οικονομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη στις χθεσινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα – Επίσης ο κ. Αγγελίδης απαντά και στις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία  για την καθυστέρηση στην πορεία των ανακρίσεων για τις υποθέσεις της οικονομίας

Advertisement

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας σε γραπτή του δήλωση υπογραμμίζει πως από τη στιγμή που  η Αστυνομία έλαβε οδηγίες για τη διερεύνηση των εν λόγω υποθέσεων «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και στο βαθμό που εξαρτάται από την ίδια,  για γρήγορη διεξαγωγή των ανακρίσεων, ενεργώντας πάντοτε σε συνεργασία και υπό την καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας.»

Ο Ανδρέας Αγγελίδης καλεί άπαντες να αντιληφθούν πως δεν πρόκειται για απλές υποθέσεις του ποινικού κώδικα αλλά για ιδιαιτέρως δύσκολες και πολύπλοκές υποθέσεις για τις οποίες σε πολλά στάδια των ερευνών διαβιβάζονται στον Γενικό Εισαγγελέα με σκοπό την παροχή νομικών συμβουλών, γεγονός που επιτρέπει στον Κώστα Κληρίδη να έχει πλήρη γνώση του κάθε βήματος.

Επιπρόσθετα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας απάντησε και στις δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας περί καθυστερήσεων ή και παρεμβάσεων που δυνατόν να συντελούν στην καθυστέρηση  διερεύνησης των υποθέσεων. Για αυτό το θέμα ο κ. Αγγελίδης τόνισε, «διαβεβαιώνουμε ότι ουδεμία ηθελημένη καθυστέρηση υπάρχει και οι ανακριτές εργάζονται αντικειμενικά και αμερόληπτα, χωρίς οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη παρέμβαση. Οι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε πρακτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ανακριτές κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων, οι οποίες εστιάζονται κυρίως στη μη έγκαιρη ανταπόκριση σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών ή  και απαντήσεις από τράπεζες ή άλλες αρμόδιες αρχές του εξωτερικού, μαρτυρικό υλικό, απαραίτητο για τη στοιχειοθέτηση των υποθέσεων. 

 Τέλος ο κ. Αγγελίδης αναφέρει πως η Αστυνομία «αντιλαμβάνεται πλήρως  την αγωνία των πολιτών και την απαίτηση της κοινωνίας για γρήγορη διαλεύκανση των υποθέσεων της οικονομίας.  Ωστόσο, εκείνο που προέχει για την Αστυνομία, είναι η ορθή διερεύνησή τους, έτσι ώστε να μπορούν να αποδειχθούν εάν και όταν παρουσιαστούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network