MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σφοδροί άνεμοι, έντονη βροχόπτωση και… κατολισθήσεις βράχων (pic)

Advertisement

Sponsored by exness

Με δύο προειδοποιήσεις από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου ξεκίνησε η σημερινή ημέρα – Προειδοποίηση για τη βροχόπτωση αλλά και για ισχυρούς ανέμους – Κατολισθήσεις βράχων και χωμάτων – Ολισθηρότητα δρόμων και  μικροπροβλήματα – Αναλυτικά οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου

Advertisement

Με σφοδρούς ανέμους ξεκίνησε η σημερινή ημέρα ενώ από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας σε πολλές περιοχές του νησιού βρέχει ακατάπαυστα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε δύο κίτρινες προειδοποιήσεις για έντονη βροχόπτωση και σφοδρόυς ανέμους που θα φθάνουν μέχρι και τα οκτώ μποφόρ.

Το ύψος των χιονιών την ώρα έκδοσης του δελτίου στην πλατεία Τροόδους ήταν 50 εκατοστά.

Μέχρι και 17 βαθμούς ο υδράργυρος αλλά… με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους

Βαροµετρικό χαµηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ και παροδικά, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά παράλια, µέχρι θυελλώδης, 7 µε 8 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης αλλά στα νότια και τα δυτικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά το πρωί θα υπάρχει παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές στις περισσότερες περιοχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυµατώδης και τοπικά µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας

Την Τετάρτη παροδικά αυξηµένες νεφώσεις αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και αρχικά ενδεχοµένως και µεµονωµένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να πέσουν χιόνια. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει γύρω στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Κατολισθήσεις βράχων και ολισθηρότητα στους δρόμους

Λόγω της κατάστασης του καιρού δημιουργήθηκαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο ενώ από θαύμα υπήρξαν χειρότερα μετά τις κατολισθήσεις βράχων και όγκων χωμάτων.

Πηγή φωτογραφίας: Cy Police Checkpoints

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει για την κυκλοφορία.

Λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού και της ορμητικότητας των υδάτων, η νέα γέφυρα του δρόμου Νατάς – Χολετριών έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Κλειστοί λόγω κατολισθήσεων και συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων νερού στο οδόστρωμα είναι:

Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου

  • Επισκοπής – Νατάς (γεφύρι Νατάς)
  • Αγίου Γεωργίου – Κιδασίου
  • Κελοκεδάρων – Τραχυπέδουλας
  • Τραχυπέδουλας – Σαλαμιού
  • Κελοκεδάρων – Φιλούσας
  • Κελοκεδάρων – Αμαργέτης (υπερχείλιση ποταμού Ξερού, στην τοποθεσία Ζυριπιλλή)
  • Σαλαμιού – Γαλαταριάς
  • Αγίου Νικολάου – Καμιναριών
  • Αγίου Νικολάου – Πέρα Βάσας (γεφύρι Τζιελεφού)
  • Γιόλου – Μηλιούς (παλαιός δρόμος)
  • Παναγιάς – Κοιλάδας των κέδρων
  • Καννάβια – Σταυρού Ψώκας
  • Παναγιάς – Σταυρού Ψώκας

Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου

  • Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου – Περιστερώνας
  • Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου – Φράχτη Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου

Λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, προβλήματα παρουσιάζονται και στους ακόλουθους δρόμους:

Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου

  • Τσάδας – Στρουμπιού

 Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου

Έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στον κύριο δρόμο Ευρύχου – Κακοπετριάς, στην πάροδο για την είσοδο στην Κακοπετριά. Η είσοδος στο χωριό, επιτυγχάνεται μέσω του χωριού Γαλάτα ή μέσω Αγίου Νικολάου.

  • Κανναβιών – Αγίας Ειρήνης – Σπηλιών – Κυπερούντας

Κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών στο οδόστρωμα, παρατηρούνται συνεχώς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Λόγω χιονόπτωσης, οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς:

  • Πλατρών – Τροόδους
  • Καρβουνά – Τροόδους
  • Προδρόμου – Τροόδους

Στην περιοχή του Τροόδους, πέφτει χιόνι και επικρατεί πυκνή ομίχλη και η ορατότητα είναι περιορισμένη. Ομίχλη επικρατεί και στην περιοχή Αγρού.

Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε όλη την Κύπρο, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο αρκετών περιοχών παρουσιάζει συχνές αλλαγές. Ως εκ τούτου οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα http://www.cypruspolicenews.com/, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network