MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σφοδρή επίθεση ΔΗΚΟ σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για το ενωτικό δημοψήφισμα

Advertisement

Sponsored by exness

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε το ΔΗΚΟ κατά του ΠτΔ, του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ – Τους κατηγορεί ότι υπέκυψαν στους τουρκικούς εκβιασμούς – Κάνει λόγο για συμπεριφορά που εξευτελίζει τον λαό

Advertisement

Το Δημοκρατικό Κόμμα εξαπέλυσε μύδρους κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ σχετικά με τη στάση τους για τη ψήφιση της τροπολογίας για εορτασμό του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά και την κρίση που δημιουργήθηκε εξαιτίας αυτού στις συνομιλίες του Κυπριακού, κατέθεσε πρόταση νόμου για να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για τον καθορισμό των επετείων, για τις οποίες θα γίνεται αναφορά μέσω εγκυκλίων, από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΔΗΚΟ, που με σημερινή του ανακοίνωση, κάνει λόγο για πλήρη υποχώρηση και συμμόρφωση προς τις υποδείξεις και τους εκβιασμούς της τουρκικής πλευράς.

Από τα πυρά του δε ξεφεύγει ούτε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αλλά ούτε και το ΑΚΕΛ που καταψήφισε την τροπολογία που κατατέθηκε από το ΕΛΑΜ για ψήφιση στη Βουλή.

Υπέκυψαν, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «στους τούρκικους εκβιασμούς και με αυτόν τον τρόπο προσκαλούν την παρέμβαση της τούρκικης πλευράς στην παιδεία μας». Μάλιστα χαρακτηρίζει τη «συμπεριφορά τους εξευτελίζει τον λαό μας».

Διαβάστε αυτούσια η ανακοίνωση

Πλήρης υποχώρηση και συμμόρφωση προς τις υποδείξεις και τους εκβιασμούς της τουρκικής πλευράς αποτελεί η πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ, για να μεταφερθεί η αρμοδιότητα για τον καθορισμό των επετείων, για τις οποίες θα γίνεται αναφορά μέσω εγκυκλίων, από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας.

Επειδή, ο ΔΗΣΥ δεν έχει την τόλμη να αλλάξει τους κανονισμούς μαζί με το ΑΚΕΛ στη Βουλή, θέλουν να μεταφέρουν αυτές τις αρμοδιότητες, στον Υπουργό Παιδείας, έτσι ώστε εκείνος να απαγορεύσει τη συζήτηση του Ενωτικού Δημοψηφίσματος στην τάξη.

Όπως ακριβώς έχει διατάξει ο κατοχικός ηγέτης.

Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ παραδίδονται κάτω από την πίεση των τούρκικων αξιώσεων.

Δεν μπαίνουμε στη συζήτηση αν ορθά ή λανθασμένα αποφάσισε η Βουλή να συζητείται το Ενωτικό Δημοψήφισμα για λίγα λεπτά στην τάξη. Δεν είναι αυτό που έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και Νίκος Αναστασιάδης, υπέκυψαν στους τούρκικους εκβιασμούς και με αυτόν τον τρόπο προσκαλούν την παρέμβαση της τούρκικης πλευράς στην παιδεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουν με την υποχωρητικότητα τους, είναι ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, μπορεί να καθορίζει τι συνιστά «ορθή» παιδεία για τους Ελληνοκύπριους.

Η συμπεριφορά τους εξευτελίζει τον λαό μας. Ακόμη χειρότερα, αυτός ο ενδοτισμός και αυτή η υποχωρητικότητα έχουν αποθρασύνει την τούρκικη αδιαλλαξία.

Αυτός ο ενδοτισμός και αυτή η υποχωρητικότητα είναι που μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως αυτή τη «στρατηγική» θα ακολουθήσουν και στο μέλλον οι κυβερνώντες, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.

Αυτή τη στρατηγική είναι που το Δημοκρατικό Κόμμα θέλει να αλλάξει.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network