MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Σφάζονται» μετά την διάλυση της «κυβέρνησης» στα κατεχόμενα Ντενκτάς και Οζερσάι 

Advertisement

Sponsored by exness

«Στα χαρακώματα» οι Σερντάρ Ντενκτάς και Κουντρέτ Οζερσάι στα κατεχόμενα μετά την διάλυση της «κυβέρνησης» των τεσσάρων κομμάτων με τον κ. Ντενκτάς να δηλώνει ότι ο κ. Οζερσάι εκτελεί καθήκοντα που του δόθηκαν και τον δεύτερο να απαντά ότι ντέρτι του δεν είναι ο Σερντάρ

Advertisement

Σε διάσκεψη Τύπου σήμερα ο Σερντάρ Ντενκτάς επανέλαβε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί για να αποδειχθεί η αθωότητά του και ζήτησε την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» για να διερευνηθεί η είδηση που αφορούσε τον ίδιο (εννοεί την εκμίσθωση «χαλίτικης» γης, χωρίς προσφορά, στον γιο του για την ίδρυση του «πανεπιστημίου» Ραούφ Ντενκτάς) και να ερευνηθούν τα πεπραγμένα του «υπουργείου» του. Με αυτό το αίτημα του, είπε, δεν ήθελε να στείλει μόνο το μήνυμα ότι εμπιστεύεται τον εαυτό του αλλά παραδίδοντας τον εαυτό του στην «αστυνομία» να πάρει από τα χέρια – όπως είπε – «αυτού που έψαχνε δικαιολογία για να κάνει αυτό που τον έβαλαν να κάνει, το παιχνίδι (που χρησιμοποιούσε)».

Οσον αφορά, συνέχισε, τα περί μη εμπιστοσύνης, ο ίδιος θα έμενε εκτός «υπουργικού» και τον νέο «υπουργό δημοσιονομικών» θα διόριζε ο «πρωθυπουργός» με τον αναπληρωτή του (δηλαδή τον Κουντρέτ Οζερσάι).

Κατά τον κ. Ντενκτάς, μετά από αυτή του την κίνηση ο κ. Οζερσάι που για χάρη της καθαρότητας, διαφάνειας και στο όνομα της λογοδοσίας ισχυριζόταν ότι ο ίδιος αποτελούσε εμπόδιο, θα είχε γλυτώσει, αλλά «προτίμησε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Για να το πω διαφορετικά, έκανε αυτό που του υπέδειξαν βρίσκοντας μια δικαιολογία, ολοκλήρωσε την αποστολή του». Μίλησε δε για ανεύθυνη συμπεριφορά (του κ. Οζερσάι) την ώρα που το ψευδοκράτος διέρχεται μια δύσκολη περίοδο και χρειάζεται την λήψη μέτρων για να αποκατασταθεί η ευημερία του «λαού».

Ο κ. Ντενκτάς έκανε επίσης λόγο για εκστρατεία εναντίον του από ορισμένα μέσα ενημέρωσης αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συστηματικές επιθέσεις, συκοφάντηση και άδικες κατηγορίες. Για κάποια από αυτά, ανέφερε, έχει ήδη προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων και θα συνεχίσει με στόχο να αποκαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την οργανωμένη εκστρατεία. Μίλησε για λάσπη και βρώμικη πολιτική λέγοντας «ποτέ η πολιτική δεν ήταν τόσο βρώμικη όσο σήμερα. Γιατί ποτέ μέχρι σήμερα το να πετάς λάσπη δεν ήταν κύριο στοιχείο της πολιτικής». Κάποιοι, συνέχισε, κάνουν καριέρα ρίχνοντας λάσπη εναντίον άλλων.

Παρά τις υποδείξεις, πρόσθεσε, ο ίδιος δεν έσκυψε το κεφάλι του ενώ έκανε λόγο για σχέδιο που στόχο δεν έχει μόνο τον ίδιο αλλά και την τ/κ πολιτική και τους πολιτικούς. «Έφτασα 60 χρόνων και ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου να ανέβω ψηλά πατώντας στη ράχη άλλων».

Όσον αφορά το θέμα του «πανεπιστημίου» Ραούφ Ντενκτάς, ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι δεν δόθηκε τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο από ότι έχει δοθεί στα άλλα «πανεπιστήμια»,λέγοντας ότι για να προχωρήσουν στην κατασκευή τους ζητήθηκε να γίνει δρόμος που δεν υπήρχε και ο κανονισμός ήταν καθήκον του κ. Οζερσάι. Για τον δρόμο, εξήγησε, η άδεια είχε βγει σχεδόν από το «υπουργείο μεταφορών» και το δικό του «υπουργείο δημοσιονομικών» με βάση την «νομοθεσία» για την «κρατική περιουσία» εμπόδισε το να υπάρχει μια καθυστέρηση 10 χρόνων. Η πρόταση, είπε, για το «πανεπιστήμιο» είναι ακόμα στο «υπουργικό» και περιμένει έγκριση.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες για σχηματισμό «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΔΚ, ο Σερντάρ Ντενκτάς απάντησε ότι ακόμα και το κόμμα του να είναι στην επόμενη «κυβέρνηση» ο ίδιος δεν θα είναι. Σημείωσε όμως ότι το μόνο ραντεβού που έχει είναι με τον Τ/κ ηγέτη την Δευτέρα. Εάν έρθει πρόταση συνεργασίας, ανέφερε, θα την αξιολογήσουν τα συλλογική όργανα του ΔΚ.

Ερωτηθείς επίσης εάν θα είναι υποψήφιος για τις «προεδρικές εκλογές» του 2020, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι θα συζητήσει το θέμα πρώτα με τα συλλογικά όργανα του κόμματός του και μετά θα προβεί σε δηλώσεις.

Κουντρέτ Οζερσάι

Λυπάμαι για την διάλυση της «συγκυβέρνησης» αλλά υπήρχε πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης, απάντησε λίγο αργότερα από τον «Μπαϊράκ» ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο πρόεδρος του κόμματος του Λαού είπε ότι προσπάθησε πολύ για να κάνει αυτή την τετρακομματική «κυβέρνηση» να συνεχίσει δίδοντας έμφαση στην οικονομική και συναλλαγματική κρίση που έπληξε το ψευδοκράτος, την χειρότερη εδώ και 20 χρόνια, όπως είπε.

Πρωταρχικός του στόχος, συνέχισε, όταν εισήλθε στην τετρακομματική «κυβέρνηση» ήταν να παράξουν έργο και είχε δηλώσει από την αρχή, όπως ανέφερε, ότι εφόσον δεν θα μπορούσαν να πράξουν αυτά που υποσχέθηκαν δεν θα υπήρχε λόγος να κάθονται στις καρέκλες τους. Πρόσθεσε ότι οι εταίροι είχαν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα και προσπάθησαν να συνεργαστούν, ήταν μια δύσκολη περίοδος. Μετά από την λήξη τέτοιων συνεργασιών, συνέχισε ο κ. Οζερσάι, υπάρχουν αλληλοκατηγορίες . «Όλοι λένε το σωστό, αλλά όταν προσπαθούν να το κάνουν παρεξηγούνται. Μάλλον τα λάθη έχουν για τα καλά εγκατασταθεί σε αυτή την κοινωνία. Εμείς κανέναν δεν έχουμε βάλει στόχο. Δεν είναι προσωπικό το θέμα, είναι θέμα προσέγγισης».

Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι όσο ήταν στην τετρακομματική «κυβέρνηση» δεν έκανε παζάρι με κανέναν για μια άλλη συνεργασία και μίλησε για λάθη που έγιναν. «Το ντέρτι μας δεν ήταν το οικόπεδο (σσ: για το «πανεπιστήμιο» Ραούφ Ντενκτάς). Άλλοι το μετέφεραν έτσι. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν μπορούσαμε να παράξουμε έργο. Για να πληρώσουμε μισθούς κάναμε δεκάδες συνεδρίες». Και γραπτώς και προφορικώς, εξήγησε, είχε ζητήσει να μην δοθεί σε κανέναν συγγενή μέλους της «κυβέρνησης» «κρατική» γη. Αυτό, ανέφερε, το είχε πει στον ίδιο τον Σερντάρ Ντενκτάς όταν είχαν συναντηθεί στο σπίτι του προέδρου του ΔΚ πριν τον σχηματισμό της τετρακομματικής.

Στο «υπουργικό», συνέχισε ο κ. Οζερσάι, ερχόταν συνεχώς προτάσεις από τον «υπουργό δημοσιονομικών» είτε για το «πανεπιστήμιο» του γιου του είτε για να παραχωρηθεί «κρατική γη» και πάλι στον υιό Ντενκτάς για να γίνει ιατρική σχολή. Ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι εναντιώθηκε σε αυτό συνεχώς, την ίδια θέση για μη ενοικίαση «κρατικής» γης σε συγγενικά πρόσωπα μελών της «κυβέρνησης» είχε και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, παρ’ αυτά ο κ. Ντενκτάς προχώρησε στην εκμίσθωση στο γιο του. «Για εσάς αυτό μπορεί να είναι φυσιολογικό αλλά για μένα δεν είναι».

Όσον αφορά το ΚΕΕ και το ενδεχόμενο συνεργασίας, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι είχε δηλώσει πως δεν ήθελε να συνεργαστεί με το ΚΕΕ του Χουσείν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος του κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει τις φήμες ότι τα μάτια του είναι στραμμένα στην «προεδρία», ο κ. Οζερσάι είπε ότι η είσοδός του στην πολιτική ήταν οι «προεδρικές εκλογές» γι’ αυτό δεν τον εκπλήσσει όταν κάποιος το λέει αυτό.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων «βουλευτικών εκλογών», ο Κουντρέτ Οζερσάι ότι κάτι τέτοιο δεν θα λύσει τα προβλήματα και διερωτήθηκε ποιο θα είναι το όφελος. Εάν δεν υπάρξει συνεργασία για την δημιουργία «κυβέρνησης» τότε με βάση το «σύνταγμα» θα πρέπει να γίνουν «εκλογές», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις υποδείξεις που φέρεται να εκτελεί, ο κ. Οζερσάι διερωτήθηκε εάν η τετρακομματική «κυβέρνηση» ήταν με υποδείξεις που έγινε, λέγοντας πως οι υποδείξεις ήταν τότε να μην γίνει, αλλά δημιουργήθηκε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal