MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Σέντρα» στο Euro 2016, υπό τον φόβο της τρομοκρατίας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Αστακό θυμίζει σήμερα η Γαλλία καθώς αρχίζει η μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από εκατομμύρια λάτρεις του αθλήματος και παρουσία 24 εθνικών ποδοσφαιρικών ομάδων

Advertisement

Γαλλικές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός καθώς έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος.

Περίπου 90.000 επιπλέον πάνοπλοι θα περιπολούν γύρω από τα 10 στάδια, όπου θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες, αλλά και στις λεγόμενες «ζώνες φιλάθλων» σε όλη τη χώρα. Υπολογίζεται ότι περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι θα επισκεφτούν τη Γαλλία για τους 51 αγώνες που θα ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι όλοι οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να περνούν από μεταλλικούς ανιχνευτές και να δέχονται σωματικό σκανάρισμα με ειδικά μηχανήματα σε κάθε πύλη εισόδου των σταδίων.

Το Euro βρίσκει ωστόσο τη Γαλλία σε αναταραχή μετά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά της εργασιακής νομοθεσίας, τις απεργίες, τους σωρούς σκουπιδιών.

Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο CGT έδωσε παράταση στην απεργία των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων στο Παρίσι μέχρι τις 14 Ιουνίου ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στους σιδηροδρόμους.

Από το Σάββατο αναμένεται να συμμετάσχουν στις απεργίες και οι πιλότοι της Air France.

Σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή ο Ζακ Λαμπέρ, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2016 τόνισε:

«Η γιορτή του ποδοσφαίρου έχει ήδη χαλάσει. Η εικόνα που δίνεται δεν είναι αυτή που θέλαμε. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γαλλία θα δημιουργήσουν δυσκολίες που δεν θα έχουν επιπτώσεις στη διεξαγωγή των αγώνων, από τη στιγμή που οι ομάδες και οι διαιτητές μπορούν να μετακινηθούν. Όμως, οι αγώνες γίνονται για τους θεατές και αυτό είναι πιο περιπεπλεγμένο. Αν όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να έρθουν στη Γαλλία, να κυκλοφορήσουν στη Γαλλία, αυτό είναι πιο οδυνηρό»

Στο αγωνιστικό μέρος την αυλαία των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων ανοίγει ο αγώνας της Γαλλίας με τη Ρουμανία.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network