MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΣΕΚ: Προσοχή για φαινόμενα ακρίβειας και αισχροκέρδειας ενόψει διακοπών

Advertisement

Sponsored by exness

 Προσοχή στο κοινό για φαινόμενα ακρίβειας και αισχροκέρδειας που αποτελούν σύνηθες φαινόμενο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο των διακοπών, συστήνει η Συνομοσπονδία Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ) η οποία καλεί τους καταναλωτές «να είναι υποψιασμένοι και διεκδικητικοί».

Advertisement

Η ΣΕΚ σε ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση «να περιορίσει τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια, να ενισχύσει τον ανταγωνισμό σ’ όλα τα επίπεδα, να αυξήσει τις ποινές για όσους παράγουν και διοχετεύουν ακατάλληλα και επικίνδυνα προϊόντα στην αγορά και να εντάξει στην εκπαίδευση δράσεις και πρωτοβουλίες για να δημιουργηθεί από τις μικρές ηλικίες κουλτούρα καλού και ενημερωμένου καταναλωτή».

Αναφέρει πως «είναι σύνηθες φαινόμενο κατά την καλοκαιρινή περίοδο και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο των διακοπών, να αυξάνονται τα κρούσματα ακρίβειας και αισχροκέρδειας και να πολλαπλασιάζονται οι παγίδες που υπάρχουν στην αγορά και υπάρχουν για παράδειγμα στην αγορά επιτήδειοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την εποχή και να αισχροκερδήσουν, ‘παίζοντας’ και με την ποιότητα και με τις τιμές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σε εποχές αυξημένης ζήτησης, προϊόντων και υπηρεσιών, όπως είναι π.χ. το καλοκαίρι, κυκλοφορούν στην αγορά αμφιβόλου αξίας προϊόντα, παρέχονται ελλειμματικές υπηρεσίες και γίνονται υπερχρεώσεις, φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν ανασφάλεια στο καταναλωτικό κοινό και επηρεάζουν αρνητικά το επίπεδο ζωής».

Η ΣΕΚ αναφέρει ότι «αυτή ιδιαίτερα την εποχή – και όχι μόνο – οι καταναλωτές οφείλουν να βρίσκονται σε αυτοάμυνα και εγρήγορση, να είναι καλά ενημερωμένοι και διεκδικητικοί κι να εξετάζουν πολύ καλά το τι θα αγοράσουν, από ποιον προμηθευτή, σε μια τιμή θα πληρώσουν και ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος ή της υπηρεσίας που θα λάβουν».

Επίσης, «οι καταναλωτές, καλούνται «να προστατεύουν τα δικαιώματα τους, να κοιτάζουν τις ημερομηνίες παραγωγής και λήξης των προϊόντων, να ζητούν αναλυτικές αποδείξεις για τις συναλλαγές τους και ιδιαίτερα στα εστιατόρια να ζητούν προκαταβολικά να βλέπουν τον τιμοκατάλογο, να εξοικονομούν λεφτά, εξοικονομώντας ενέργεια και να γνωρίζουν ότι κατά την αγορά προϊόντων δικαιούνται δύο χρόνια εγγύηση και εάν το προϊόν είναι μεταχειρισμένο δικαιούνται εγγύηση ενός χρόνου».

Η ΣΕΚ καλεί τους καταναλωτές «όταν διαπιστώσουν πως θίγονται τα συμφέροντα τους να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες είτε στα επαρχιακά γραφεία της ΣΕΚ σ’ όλες τις πόλεις, είτε στην τηλεφωνική γραμμή 1429, η οποία είναι παγκύπρια και δέχεται παράπονα και καταγγελίες από τους επηρεαζόμενους καταναλωτές πάνω σε 24ωρη βάση χωρίς οποιανδήποτε χρέωση”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network