MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΣΕΚ: Ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής

Advertisement

Sponsored by exness

Η 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής, ακατάπαυστος και αφορά όλες και όλους, αναφέρεται σε διακήρυξη του Τμήματος Εργαζομένων Γυναικών της ΣΕΚ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Η ημέρα αυτή, μας θυμίζει όσα κατακτήθηκαν σε κοινωνικό, οικονομικό και αξιακό επίπεδο αλλά και όσα υπολείπονται να πραγματωθούν μέχρι την εδραίωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής» προστίθεται.

Advertisement

Παρά τις τεράστιες προκλήσεις και τις δυσκολίες που διανύει η χώρα μας, η μέρα αυτή εξακολουθεί να συνενώνει τους πολίτες που υπερασπίζονται τις αρχές και τις ακατάλυτες αξίες της Ελευθερίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και της Ισότητας, σημειώνεται.

Αναμφίβολα, λέει, η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία είναι προοδευτικά βελτιωμένη, ωστόσο, θεμελιακά της δικαιώματα παραβιάζονται κατάφωρα, ενώ κραυγαλέες ανισότητες δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί.

Στη διακήρυξη γίνεται επίσης αναφορά στο καταιγιστικό κύμα αποκαλύψεων κατά το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με σεξουαλικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμούς στους χώρους εργασίας, που όπως λέει «αναδεικνύουν την ανάγκη σύναψης ενός Κοινωνικού Συμβολαίου για εφαρμογή αποτελεσματικών μηχανισμών για γρήγορη εξέταση καταγγελιών με απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη και έγκαιρη απονομή δικαιοσύνης».

Η ΣΕΚ αναφέρει πως αναπτύσσει έναν κύκλο επαφών με τις ηγεσίες κοινοβουλευτικών κομμάτων, τον Πρόεδρο της Βουλής και την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δίνοντας έμφαση στην προώθηση και ενσωμάτωση του Κώδικα αντιμετώπισης της σεξουαλικής παρενόχλησης και εργασιακού εκφοβισμού, που φέρει τη σφραγίδα του κοινωνικού διαλόγου σε όλες τις επιχειρήσεις.

Στις διεκδικήσεις της συνδικαλιστικής οργάνωσης περιλαμβάνονται η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας μέσα στην εργασία, αξιοποιώντας πλήρως το νομοθετικό πλαίσιο που θωρακίζει τα δικαιώματα τους, ο τερματισμός των διακρίσεων στις προσλήψεις και τις προαγωγές, και η επαναξιολόγηση των πολιτικών για τη συμφιλίωση εργασίας και οικογένειας με στόχο την ενεργότερη και ποιοτικότερη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Επίσης γίνεται αναφορά στην ενίσχυση των μέτρων για εξάλειψη του χάσματος αμοιβών και στην τροποποίηση της νομοθεσίας περί Ίσης Μεταχείρισης ανδρών και γυναικών στην απασχόληση και επαγγελματική εκπαίδευση για πιο αποτελεσματική και έγκαιρη απονομή της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΤΟ ΒΑΡΟΣ

ShootandGoal