MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σειρά μέτρων αντίδρασης αποφάσισε η ΠΟΕΔ για την έλλειψη αντικαταστατών

Advertisement

Sponsored by exness

Σειρά μέτρων αντίδρασης αποφάσισε η ΠΟΕΔ για την έλλειψη αντικαταστατών – Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

Την κατάσταση σε σχέση με την υποστελέχωση που παρατηρείται στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία προκύπτει από την έλλειψη αντικαταστατών στις σχολικές μονάδες, κάτι που δυσχεραίνει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία τους, αξιολόγησε, σε πρόσφατη συνεδρία του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, το οποίο αποφάσισε σειρά μέτρων αντίδρασης.

Advertisement

Η ΠΟΕΔ, σε σημερινή ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά, τα σχολεία μας παραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη στο θέμα αυτό».

Υπενθυμίζει, παράλληλα, τη σοβαρότητα του θέματος, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τα σχολεία.

«Οι μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετές και δεν επιλύουν το πρόβλημα», σημειώνει.

Για τον λόγο αυτό, αναφέρει η Οργάνωση, το ΔΣ ΠΟΕΔ στη συνεδρία της 21ης Μαρτίου 2024, αποφάσισε σειρά μέτρων αντίδρασης όπως δημοσιοποίηση του προβλήματος μέσω ανακοινώσεων και δημοσιογραφικής διάσκεψης, γραπτή ενημέρωση των μελών της Οργάνωσης για τις μέχρι τώρα ενέργειες από πλευράς ΠΟΕΔ, επιδίωξη συνεργασίας με Οργανωμένους Γονείς και με στόχο την από κοινού ανάδειξη του προβλήματος και προσπάθεια επίλυσής του και πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εντός και εκτός σχολικού χώρου.

Προσθέτει ότι σε συνάντηση που είχε η Γραμματεία της ΠΟΕΔ με την Υπουργό Παιδείας την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, η ΠΟΕΔ επανέλαβε για ακόμη μια φορά τις θέσεις της με στόχο την απάμβλυνση του προβλήματος, αλλά και την ουσιαστική επίλυσή του από την επόμενη σχολική χρονιά.

«Η Υπουργός Παιδείας ζήτησε εκ νέου να μελετήσει το ενδεχόμενο υιοθέτησης συγκεκριμένων εισηγήσεων της ΠΟΕΔ και να δώσει απάντηση τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα αποδέχτηκε τη σύσταση δύο τεχνικών επιτροπών, με στόχο αφενός την άμεση θεσμοθέτηση του εργασιακού πλαισίου των αντικαταστατών, σε συνέχεια της ΜΙΤΕΠΕΥ της 15η Ιουλίου 2021 και αφετέρου την έναρξη της συζήτησης σε ό,τι αφορά τη Νομοθεσία των καταλόγων διοριστέων και διορισίμων. Υπενθυμίζουμε ότι θέση της ΠΟΕΔ είναι διατήρηση του καταλόγου διοριστέων και η διόρθωση των στρεβλώσεων που αφορούν το νέο σύστημα διορισμών», αναφέρει η Οργάνωση.

Ως εκ τούτου και ενόψει της αναμονής των τελικών απαντήσεων από πλευράς Υπουργείου, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει εκτάκτως στις 4 Απριλίου 2024, θα επαναξιολογήσει τα όποια νέα δεδομένα και θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειές του.

«Στην εν λόγω συνεδρία το ΔΣ ΠΟΕΔ θα αξιολογήσει επίσης και το θέμα του Διοικητικού Χρόνου της Διευθυντικής Ομάδας, σε σχέση και με την τελική πρόταση που θα καταθέσει το ΥΠΑΝ», προσθέτει.

Σημειώνει πως σε ό,τι αφορά στο σημείο των προτεινόμενων κανονισμών Λειτουργίας Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης, στο οποίο υπήρχε σοβαρή διαφωνία μεταξύ ΠΟΕΔ και ΥΠΑΝ, η διαφορά επιλύεται με την τροποποίηση του σχετικού άρθρου, στη βάση και των θέσεων της Οργάνωσης.

«Ως εκ τούτου αναμένουμε την ψήφιση των κανονισμών με τη σχετική διόρθωση, κάτι που θεωρούμε ότι θα βοηθήσει περισσότερο στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων», καταλήγει.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network