MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε τροχιά αναδιάρθρωσης η Πολιτική Άμυνα

Advertisement

Sponsored by exness

Να καταστήσει τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας τον κύριο συντονιστικό φορέα αντιμετώπισης των συνεπειών πιθανής συμφοράς, ενεργώντας σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλες τις λοιπές εμπλεκόμενες με το σύστημα Υπηρεσίες, είναι το όραμα του Αναπληρωτή Διοικητή της Πολιτικής Άμυνας Λουκά Χατζημιχαήλ

Advertisement

Αναφορικά με το όραμά του για τη Δύναμη, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι «Αποτελεί πρόκληση, αλλά παράλληλα και ευθύνη, να ανταποκριθώ με πλήρη επάρκεια, όχι μόνο στις προσδοκίες των Προϊσταμένων μου, αλλά κυρίως στις αντίστοιχες του Μόνιμου προσωπικού, των Εθελοντών και Υπόχρεων μας, οι οποίοι αποτελούν τη γενεσιουργό δύναμη της Πολιτικής Άμυνας.

Άρα, συνέχισε ο κ. Χατζημιχαήλ, το όραμά του δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το να καταστήσουν τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας τον κύριο συντονιστικό φορέα αντιμετώπισης των συνεπειών πιθανής συμφοράς, ενεργώντας σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλες τις λοιπές εμπλεκόμενες με το σύστημα Υπηρεσίες.

Ερωτηθείς για τις επαφές που είχε με τις Διευθύνσεις ΠΑ, τους εθελοντές αξιωματικούς που υπηρετούν στην ΠΑ, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι η επαφή του με τους Εθελοντές της Δύναμης επιβάλλεται και θα είναι συνεχής, καθότι αποτελούν μια ανεξάντλητη πηγή δύναμης, αλλά και εμπειριών.

Ανέφερε, επίσης, ότι ολόκληρη η Δύναμη βρίσκεται αυτή την περίοδο σε τροχιά αναδιάρθρωσης στη δομή, την οργάνωση, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό. “Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχουμε προχωρήσει στη δημιουργία Γραφείου Τύπου, με κύρια αρμοδιότητα τη διαφώτιση του κοινού και την ευρύτερη ενημέρωσή του για το έργο και τις δράσεις της Δύναμης. Παράλληλα προχωρούμε σε αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας, μέσα από την οποία το ευρύτερο κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για θέματα των αρμοδιοτήτων μας», πρόσθεσε.

«Με μεγάλη μας ικανοποίηση έχουμε διαπιστώσει πως οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ έχουν την πρόθεση να ενισχύσουν την προσπάθειά μας για σωστή ενημέρωση του κοινού, παρουσιάζοντας τη δράση, ανταπόκριση, καθώς και το επίπεδο των δυνατοτήτων της Δύναμης στη σωστή του διάσταση. Εμείς τους βεβαιώνουμε πως μέσω και του Λειτουργού Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, θα είμαστε πάντα δεκτικοί στη διοχέτευση σωστής πληροφόρησης και στην όποια κριτική, ασκείται καλόπιστα με απώτερο στόχο τη βελτίωση εκεί όπου απαιτείται αυτό να γίνει», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς ο νέος Διοικητής σκέφτεται να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν την ΠΑ είτε χώρου, ηλικίας εθελοντών, υλικών, όπως δελτίων υγείας, εκπαίδευσης, βαθμών, έχοντας υπόψη ότι υπάρχει και κάποια δυσαρέσκεια σε μέλη της Δύναμης, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ως Αναπληρωτής Διοικητής γνώριζε πως για να θεραπεύσεις μία ασθένεια, θα πρέπει πρώτα να αποδεχθείς την ύπαρξή της, αλλά και την ανάγκη της ορθής θεραπευτικής αγωγής.

Αναφερόμενος στο όριο ηλικίας των Εθελοντών της Δύναμης, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι οι άνδρες Εθελοντές εντάσσονται στην Πολιτική Άμυνα αφού εκπληρώσουν όλες τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, σε ηλικία 52 – 55 ετών και αφού υπογράψουν προς τούτο υπεύθυνη δήλωση.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις της Πολιτικής Άμυνας με άλλες Υπηρεσίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ο κ. Χατζημιχαήλ είπε ότι οι σχέσεις της Πολιτικής Άμυνας με άλλες υπηρεσίες, οι οποίες καθορίζονται μέσα από τα Ειδικά Εθνικά Σχέδια αλλά και τις συμβατικές υποχρεώσεις της Δύναμης, είναι άριστες και αναβαθμισμένες.

«Θα υπογράψουμε σύντομα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Εθνική Φρουρά και προχωρούμε σε αντίστοιχες ενέργειες και με άλλες υπηρεσίες. Συνεργασία είχαμε και θα έχουμε με αντίστοιχες με εμάς υπηρεσίες από χώρες τόσο εντός όσο και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network