MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε τεντωμένο σχοινί… Στάση εργασίας με το «καλημέρα» της χρονιάς

Advertisement

Sponsored by exness

Χτύπησε στις 12.00 το κουδούνι της απεργίας στα Δημοτικά σχολεία – Σε στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης – Αντιδρούν και διαμαρτύρονται για την αργοπορημένη στελέχωση και τους αντικαταστάτες

Advertisement

Στάση εργασίας πραγματοποιούν από τις 12.00 οι εκπαιδευτικοί δημοτικής εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο.

Διαμαρτύρονται για την αργοπορημένη φετινή στελέχωση των σχολείων και τον διορισμό αντικαταστατών εκπαιδευτικών έναντι μόνιμων αναγκών των σχολείων με 10μηνα συμβόλαια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιο Φυλακτού, αφού οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά από τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί θα παρευρεθούν σε Έκτακτες Επαρχιακές Συνελεύσεις που θα γίνουν με σκοπό να ενημερωθούν περαιτέρω για την κατάσταση και βεβαίως να γίνει μια συζήτηση ανάμεσα στην ΠΟΕΔ και τα μέλη της για την κατάσταση που προδιαγράφεται.

«Εμείς ως ΠΟΕΔ με κανένα τρόπο δεν θα κάνουμε πλάτες στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο για τους δικούς του λόγους είτε θέλει να ωραιοποιεί την κατάσταση, είτε να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία και ίσως και για να αποπροσανατολίσει και να διασώσει μια αμαυρωμένη εικόνα που είδαμε το τελευταίο διάστημα, από πολλά άλλα προβλήματα, σκάνδαλα και διερευνώμενα ζητήματα τα οποία αντιμετώπισε το ίδιο το Υπουργείο το τελευταίο διάστημα. Εμείς καλούμε σήμερα τον Υπουργό, εσάς τα κανάλια, αλλά και τους γονείς, να επισκεφτούν τα σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία εξαιτίας του καθεστώτος εργοδότησης δεν προβλέπουμε ότι θα επιλυθούν ακόμα και το επόμενο διάστημα», πρόσθεσε.

Στο πλευρό της ΠΟΕΔ τάσσονται και οι νηπιαγωγοί στα κοινοτικά νηπιαγωγεία, την ίδια ώρα που το Υπουργείο κάνει έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων χαρακτηρίζοντας την αδικαιολόγητη και σημειώνοντας ότι πλήττει μαθητές και γονείς.

Η ΠΟΕΔ ενημέρωσε τους οργανωμένους γονείς για την κατάσταση με την απεργία 

Αλληλοενημέρωση για την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς και ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία, έγινε σήμερα στη συνάντηση ανάμεσα στις Γραμματείες της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης εξ αφορμής της αναστάτωσης στον ευαίσθητο χώρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν, στα πλαίσια της αυτονομίας της κάθε Οργάνωσης, αφενός από πλευράς της Συνομοσπονδίας Γονέων το δικαίωμα της ΠΟΕΔ για απεργία αλλά με διαφωνία στον τρόπο αντίδρασης στην παρούσα στιγμή, αφετέρου από πλευράς ΠΟΕΔ το δικαίωμα της ΠΣΓ για τη διαφωνία επί της απεργίας αλλά και της βούλησης της για συνεργασία στην προώθηση δραστικών λύσεων στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Αποφασίστηκε όπως οργανώνονται τακτικές συναντήσεις με στόχο την επεξεργασία των ζητημάτων που αφορούν την παρεχόμενη εκπαίδευση και την κατά το δυνατόν διαμόρφωση κοινών θέσεων αλλά και τη συνεργασία στην προώθηση λύσεων των προβλημάτων.

Αρχή θα γίνει με συνάντηση την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία θα γίνει εκ νέου αναλυτική συζήτηση των τριών κρίσιμων ενοτήτων που οδήγησαν την ΠΟΕΔ στην απεργιακή κινητοποίηση, όπως Στελέχωση, Εργασιακό καθεστώς, Ζητήματα εκπαιδευτικής καθημερινότητας, Πρόληψη αντιμετώπιση αλφαβητισμού, Πρόληψη και Αντιμετώπιση αποκλίνουσας συμπεριφοράς, Ενίσχυση Διοικητικού χρόνου, Στήριξη ΤΠΕ, Ειδική Εκπαίδευση, Ολοκλήρωση πολιτικής για τον Υπ. Τμήματος, με στόχο την ενδυνάμωση της διαδικασίας προώθησης λύσεων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network