MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε σεισμογενή περιοχή η Κύπρος… «Μετασεισμική δραστηριότητα για 2-3 μήνες» εκτιμά το Τμ. Γεωλογικής Επισκόπησης

Advertisement

Sponsored by exness

Εγρήγορση και ψυχραιμία για τους σεισμούς, συστήνει ο επικεφαλής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης – Αναμένεται «μετασεισμική δραστηριότητα για τουλάχιστον 2-3 μήνες»

Εγρήγορση και ψυχραιμία συστήνει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου, μετά τη νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 23:04 το βράδυ της Τετάρτης 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και στην ίδια ακριβώς περιοχή, που όπως είπε, καταγράφηκε ο σεισμός της 11ης Ιανουαρίου του 2022.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως βρισκόμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή, σεισμοί μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή, δεν μπορεί να προβλέψουμε που θα εκδηλωθούν, αλλά εκτίμησε πως θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να ενεργούμε με ψυχραιμία.

Όπως ανέφερε, «εξελίσσεται η μετασεισμική δραστηριότητα που είχαμε εκτιμήσει ότι μπορεί να διαρκέσει για τουλάχιστον δύο με τρεις μήνες», σημειώνοντας πως, «αυτό επιβεβαιώνεται με τους μετασεισμούς που έχουν σημειωθεί».

Για την νέα σεισμική δόνηση ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως αυτή σημειώθηκε στις 23:04, σύμφωνα και με το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης μεγέθους 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός συνέχισε, είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 53 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και αντιληπτός στην ανατολική Κύπρο και στα νότια παράλια της Τουρκίας.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι το να έχουμε τακτικές σεισμικές δονήσεις οι οποίες να μην είναι καταστροφικοί σεισμοί, σημαίνει ότι είναι μια ένδειξη ότι εκτονώνεται η ενέργεια χωρίς να μας δώσει μεγάλους σεισμούς, μεγάλους καταστρεπτικούς σεισμούς και αυτό είναι θετικό.

Οι τακτικές σεισμικές δονήσεις είπε κ. Χατζηγεωργίου, δηλώνουν «ότι η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται σταδιακά με την δημιουργία μετασεισμών», προσθέτοντας πως δεν είναι πρωτοφανές να έχουμε μετασεισμούς μετά από έναν κυρίως σεισμό που ήταν της τάξης των 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Αυτό το βλέπουμε και στην Ελλάδα και στην Τουρκία αλλά και παγκόσμια κατέληξε.

Σημειώνεται πως ο χτεσινός σεισμός είναι ο τρίτος σεισμός που εκδηλώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στις 11/1/22 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης ενώ λίγες μέρες αργότερα στις 28/1/22 σημειώθηκε σεισμός 4,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network