MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε ρόλο μεσολαβητή η Ζέτα για τις συλλογικές συμβάσεις των αεροδρομίων

Advertisement

Sponsored by exness

Σε εξέλιξη μεσολαβητική προσπάθεια του Υπ. Εργασίας για διαφορά στις υπηρεσίες εδάφους αεροδρομίων

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεσολαβητική προσπάθεια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αδιεξόδου στις συζητήσεις για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, που διεξάγουν οι εταιρείες Swissport Cyprus Ltd και LGS Handling Ltd, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, και οι συντεχνίες των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών και συντεχνίες των εργαζομένων, ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ ανταποκρίθηκαν σε πρόσκληση που απέστειλε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για συζήτηση του θέματος, μετά που οι συντεχνίες απέρριψαν αίτημα της εργοδοτικής πλευράς να μειωθεί ο τιμάριθμος, ο οποίος από το 2012 που παγοποιήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης, ακολούθησε πτωτική πορεία.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ Σάββας Τούλουπος είπε ότι “γίνονται παράλληλες και εκ του σύνεγγυς συνομιλιών μεταξύ των εργοδοτών και των συντεχνιών, αλλά ακόμη δεν είμαστε σε θέση να πούμε ότι υπάρχει η δυνατότητα αποσόβηση της κατάστασης στα αεροδρόμια”.

Ο κ. Τούλουπος ανέφερε αρχικά ότι οι εταιρείες ζητούσαν αρχικά παραχωρήσεις πέραν αυτών που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις, τα οποία θα μειώνουν το εργατικό κόστος, όπως είναι οι αργίες και άλλα.

Προσθέτοντας ότι οι συντεχνίες αντιπαραβάλλουν το γεγονός πως ενόψει του ότι φέτος θα έχουμε μια πολύ καλή τουριστική χρονιά με ρεκόρ τουριστών, δηλώνει ότι “δεν μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η απαίτηση των εταιρειών και να συνεχίσουμε να παραχωρούμε και ζητήσαμε να εφαρμοστεί η συλλογική σύμβαση με όλα της τα άρθρα, τα οποία προνοούν συγκεκριμένες αποζημιώσεις”.

Ανέφερε ότι οι εταιρείες δέχθηκαν να εφαρμόσουν τη συλλογική σύμβαση, αλλά ζήτησαν να μειωθεί ο Τιμάριθμος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια (από το 2012 και μετά) είχε πτωτική τάση, ενώ υπάρχει συμφωνία για παγοποίηση του τιμάριθμου.

Πρόσθεσε ότι ο τιμάριθμος παγοποιήθηκε σε όλο το φάσμα της οικονομίας και έμεινε ανοικτό το θέμα να συζητηθεί μεταξύ των εταίρων.

“Αυτό που κάνουν οι εταιρείες δεν το δεχόμαστε και αν το παραβιάσουν θα αντιδράσουμε με δυναμικά μέτρα”, είπε, προσθέτοντας ότι με την πληρωμή των μισθολογίων του Μαΐου φαίνεται ότι έχουν δοθεί οδηγίες στα λογιστήρια να αποκόψουν τον τιμάριθμο.

Τέλος, ο κ. Τούλουπος διέψευσε δημοσίευμα ότι απόρριψαν έκκληση για συνάντηση τους με την Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, προσθέτοντας ότι “όποτε κληθήκαμε και όποτε μας φώναξαν είτε οι υπηρεσίες του Υπουργείου είτε η ίδια η Υπουργός εμείς πάντοτε είμαστε παρών με τις θέσεις και απόψεις μας και ποτέ δεν αρνηθήκαμε το διάλογο σε κανένα”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΚΟΠ

ShootandGoal