MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε ρόλο διαμεσολαβητή για συλλογικές συμβάσεις η Κανάρη. Κρίσιμη σύσκεψη ΟΚΥπΥ-Συντεχνιών

Advertisement

Sponsored by exness

Τα λένε στο Υπουργείο Υγείας, ΟΚΥπΥ και συντεχνίες – Ψάχνουν τρόπους να σπάσει το αδιέξοδο για τις συλλογικές συμβάσεις – Οι συντεχνίες αναμένουν νέα πρόταση από τον ΟΚΥπΥ

Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και συντεχνίες εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια συσκέπτονται στις 14:00 σήμερα στο Υπουργείο Υγείας στην παρουσία της Υπουργού Πόπης Κανάρη, με σκοπό να σπάσει το αδιέξοδο και να επιτευχθεί συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times ο ΟΚΥπΥ αναμένεται να παρουσιάσει νέα πρόταση στις συντεχνίες και θα αφορά κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλονται μέσω των συλλογικών συμβάσεων οι ετήσιες μισθολογικές αυξήσεις στους εργαζόμενους με συμβόλαιο του οργανισμού.

Η σύσκεψη που συγκάλεσε η Υπουργός Υγείας έχει ως στόχο τον συγκερασμό των θέσεων του ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες, ώστε να επιστρέψει η ηρεμία στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΚΙ απέρριψαν το προηγούμενο διάστημα πρόταση του ΟΚΥπΥ για το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας και προχώρησαν σε απεργιακά μέτρα.

«Οι συντεχνίες αξιώνουν έναν πίνακα μισθοδοσίας, ώστε να μπορεί να γνωρίζει ο εργαζόμενος ποιες θα είναι οι αυξήσεις που θα λαμβάνει στη βάση του νόμου, δηλαδή ποια αύξηση μισθού θα έχουν στα τρία έτη, καθώς και ποια περιθώρια ανέλιξης θα έχουν με την πάροδο του χρόνου» ανέφεραν στη Cyprus Times εκπρόσωποι συντεχνιών.

«Κόκκινη γραμμή» για τις συντεχνίες είναι το θέμα της αξιολόγησης των εργαζομένων, ώστε αυτή, να μην εξαρτάται από τα οικονομικά του ΟΚΥπΥ.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη Cyprus Times ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται να γίνεται διασύνδεση των μισθολογικών αυξήσεων με τα οικονομικά δεδομένα του ΟΚΥπΥ.

«Εμείς δεχόμαστε την αξιολόγηση μαζί με τον μισθό, δεν ήμασταν ποτέ ενάντια. Είμαστε όμως ενάντια στο να συνδεθούν τα οικονομικά του ΟΚΥπΥ μαζί με τον εργαζόμενο, δεν μπορεί να εξαρτόμαστε από τα οικονομικά δεδομένα του Οργανισμού» ξεκαθάρισε.

Πάντως, από τη πλευρά του ο ΟΚΥπΥ δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω και να υποχωρήσει σε ότι αφορά άλλα ωφελήματα τα οποία παραχωρούνται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network