MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε περιορισμό 9 συμμαθητές και οι δάσκαλοι του μαθητή που διαγνώστηκε θετικός στην Λευκωσία

Advertisement

Sponsored by exness

Έγινε η απολύμανση του σχολείου που εντοπίστηκε κρούσμα σε μαθητή στην Λευκωσία – Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών του – Σε περιορισμό οι 9 συμμαθητές και οι εκπαιδευτικοί που έκαναν μάθημα στον εν λόγω μαθητή

Φωτογραφία Αρχείου

Advertisement

Με κανονικούς ρυθμούς λειτουργεί το Β’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου στο οποίο φοιτά o μαθητής που διαγνώστηκε θετικός στον ίο καθώς έγινε ολοκληρωτική απολύμανση του σχολείου ενώ ξεκίνησε και η διαδικασία ιχνηλάτησης. Θυμίζουμε πως ο μαθητής εντοπίστηκε θετικός από την διαδικασία ινχηλάτησης επαφών του πατέρα του,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους  ανάφερε πως στα σχολεία τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφάλειας και υγείας. «Το περιστατικό με τον μαθητή αποδεικνύει αυτού που λέγαμε εδώ και μέρες. Οι μαθητές μπορεί να τηρούν στα σχολεία τα αυστηρά μέτρα ωστόσο μετά από το σχολείο δεν υπάρχει έλεγχος και αυτό καταδεικνύεται και από τις εικόνες χαλαρότητας που βλέπουμε καθημερινά να καταγράφονται στις καφετερίες και τα πάρκα» σημείωσε.

Σε ερώτημα μας αν υπάρχει κάποια ανησυχία στο σχολείο μετά και τον εντοπισμό του κρούσματος, ανάφερε πως σε επικοινωνία που είχε με την Διεύθυνση ενημερώθηκε πως όλα κυλούν κανονικά και το σχολείο έχει απολυμανθεί χθες ολόκληρο.

Ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε πως οι 9 συμμαθητές του μαθητή καθώς και ορισμένοι εκπαιδευτικοί δεν πήγαν σχολείο σήμερα και δεν θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ ξεκίνησε και η ιχνηλάτηση των επαφών του ανήλικου που είχε στο σχολείο. «Είναι φυσιολογικό οι γονείς να ανησυχούν, όπως έχω πει επανειλημμένα από την στιγμή που άνοιξαν τα σχολεία θα εντοπίζονταν κρούσματα και στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Να σημειώσουμε πως το παιδάκι πήγε σχολείο μόνο μια μέρα και αυτή ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Χαραλάμπους καταληκτικά επισήμανε πως με την κατάσταση που επικρατεί εκτός σχολικών χώρων εννοώντας την χαλαρότητα των πολιτών, είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία ότι θα μεταφερθούν κρούσματα εντός των εκπαιδευτικών μονάδων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network