MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε παγκύπρια βάση τίθεται η εφαρμογή του Ολοήμερου Γυμνασίου από τη νέα χρονιά

Advertisement

Sponsored by exness

Σε παγκύπρια βάση τίθεται η εφαρμογή του Ολοήμερου Γυμνασίου από τη νέα χρονιά – «Δεν έχουμε στο Ολοήμερο Γυμνάσιο διδασκαλία από την έδρα αλλά έχουμε μάθηση μέσω έργου» – Όσα είπε ο ΥΠΑΝ

Την επέκταση της εφαρμογής του Ολοήμερου Γυμνασίου σε παγκύπρια βάση από τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή στο Υπουργείο Παιδείας.

Advertisement

Αρχικά, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι η επέκταση της λειτουργίας του Ολοήμερου Γυμνασίου σε παγκύπρια βάση, αφορά σε ένα γυμνάσιο σε κάθε πόλη, σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ παρουσίασε και το ενημερωτικό έντυπο, το οποίο τίθεται ήδη στη διάθεση των γονέων σε δημοτικά σχολεία αλλά και γονέων με την εγγραφή των παιδιών τους στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου.

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι μετά “την επιτυχή λειτουργία και τα πολύ θετικά αποτελέσματα στο Ολοήμερο Σχολείο διαθεματικής και διεπιστημονικής μάθησης στο Παγκύπριο Γυμνάσιο”, και “μετά τα πολύ καλά αποτελέσματα και τη λειτουργία φέτος του ίδιου τύπου Γυμνασίου δοκιμαστικά και στο Λανίτειο Γυμνάσιο στη Λεμεσό”, αποφασίστηκε ότι από την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσει Ολοήμερο Σχολείο στο Νικολαΐδειο Γυμνάσιο στην Πάφο, στο Γυμνάσιο Παραλιμνίου και στο Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο στη Λάρνακα.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι το Ολοήμερο Σχολείο που αναπτύσσεται στο Γυμνάσιο δεν είναι ένα σχολείο στο οποίο έχουμε πρόσθετα μαθήματα. Εξήγησε ότι η απογευματινή λειτουργία του Ολοήμερου Γυμνασίου οργανώνεται με δραστηριότητες στις οποίες όχι μόνο συμμετέχουν τα παιδιά, αλλά έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο.

“Δεν έχουμε στο Ολοήμερο Γυμνάσιο διδασκαλία από την έδρα αλλά έχουμε μάθηση μέσω έργου, με δραστηριότητες και εργασίες που τα παιδιά τα ίδια επιλέγουν και οδηγούν μαζί με τους και τις εκπαιδευτικούς τους”, συνέχισε.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι δίνεται έμφαση στην ελληνική γλώσσα, προσθέτοντας ότι δίνονται ευκαιρίες χρήσης της γλώσσας μέσω έρευνας, καθώς και η δυνατότητα να διευρυνθεί η γλωσσική αγωγή των παιδιών και να αποκτήσουν δεξιότητες προφορικής επικοινωνίας, μέσα από τη χρήση της γλώσσας σε μια διαθεματική προσέγγιση και από την ενασχόληση των παιδιών με εργασίες.

Ως προς τη διάσταση της συνάντησης της τέχνης με την τεχνολογία, ο Υπουργός σημείωσε ότι ενσωματώνονται όλες οι δραστηριότητες μέσα από εργασίες, οι οποίες δεν ακολουθούνται απλώς αλλά σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούνται από τα ίδια τα παιδιά. Τόνισε δε ότι αυτό το περιεχόμενο καλλιεργείται μέσα από εναλλακτικές παιδαγωγικές μεθόδους, διαφορετικές από την τυπική διδασκαλία, με τη συμμετοχή και την πρωτοβουλία των παιδιών και την ανάληψη των εργασιών.

Στο Ολοήμερο Γυμνάσιο, εξήγησε ο ΥΠΑΝ, προωθείται δηλαδή η σχέση ανάμεσα σε γνώσεις διαφορετικού περιεχομένου μέσα από δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά και βεβαίως αποκτούν μια πιο σφαιρική προσέγγιση.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το Ολοήμερο Γυμνάσιο απευθύνεται “σε παιδιά που θέλουν να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους μέσα από ευρύτερες γνώσεις, τις οποίες γνώσεις όμως μαθαίνουν πρώτα απ’ όλα τα ίδια να αναζητούν και να αξιολογούν”.

Πρόσθεσε ότι το Ολοήμερο Γυμνάσιο απευθύνεται “και στους γονείς, οι οποίοι θέλουν περισσότερα και όχι λιγότερα για τα παιδιά τους”. Εφόσον ολοκληρωθεί η δοκιμαστική φάση λειτουργίας του, θα μπορεί στη συνέχεια να αξιολογηθεί και να ληφθούν αποφάσεις για τον βαθμό στο οποίο θα μπορεί να λειτουργήσει, κατέληξε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal