MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι δικαστικοί επιδότες

Advertisement

Sponsored by exness

Καταδικάζοντας το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, κατά το οποίο δικαστικός επιδότης συνελήφθη από αστυνομικό όταν επισκέφθηκε την οικία του στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων του, οι δικαστικοί επιδότες της Λεμεσού πραγματοποίησαν το πρωί μονόωρη στάση εργασίας έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο της πόλης.

Advertisement

Μιλώντας εκ μέρους του Συνδέσμου Ιδιωτών Δικαστικών Επιδοτών Κύπρου, ο Μαρίνος Βασιλείου εξέφρασε τη λύπη του για το «απαράδεκτο» περιστατικό και τη θέση ότι ο συνάδελφος του έπραξε ορθά τα καθήκοντα του «όπως ενεργούμε όλοι οι επιδότες εδώ και τόσα χρόνια, ακολουθώντας πάντοτε τη νόμιμη πρακτική για να γίνει η επίδοση».
 
Διερωτήθηκε ακόμη εάν δεν ήταν αστυνομικός το πρόσωπο στο οποίο θα γινόταν η επίδοση, κατά πόσο οι αστυνομικοί θα έδειχναν τόσο ζήλο στη σύλληψη του επιδότη.
 
Ο κ. Βασιλείου ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την άμεση ενέργεια του να διατάξει ποινική και πειθαρχική έρευνα και σημείωσε πως οι επιδότες πάντα είχαν μια άψογη συνεργασία με την Αστυνομία.
 
Την ίδια ώρα, επεσήμανε τους κινδύνους που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν οι δικαστικοί επιδότες, αφού στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
 
«Κτυπώντας την πόρτα για να κάνουμε τη δουλειά μας δεν ξέρουμε ποιος θα μας ανοίξει και τι θα ακολουθήσει», είπε και πρόσθεσε ότι με αφορμή το περιστατικό του Σαββάτου, ο Σύνδεσμος θα επαναφέρει παλαιότερο αίτημα για συνοδεία των επιδοτών από την Αστυνομία.
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού Ανδρέας Μιχαηλίδης, τόνισε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των επιδοτών στις δικαστικές εξουσίες, αφού όπως είπε, «χωρίς να γίνονται οι επιδόσεις των εγγράφων μιας υπόθεσης στα άτομα που εμπλέκονται, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει και αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα και καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης».
 
«Ο δικηγορικός σύλλογος Λεμεσού καταδικάζει την οποιανδήποτε ενέργεια από οποιονδήποτε κι αν προέρχεται, η οποία έχει σκοπό να εμποδίσει κάποιον επιδότη να εκτελέσει τα καθήκοντα του», ανέφερε και εξέφρασε την ικανοποίηση του από την απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας να διατάξει ποινική και πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό.
 
Ερωτηθείς πως θα μπορούσε να διευκολυνθεί η εκτέλεση των καθηκόντων των δικαστικών επιδοτών, ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως «τουλάχιστον στις περιπτώσεις που θεωρούν ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος να δεχθούν επίθεση, θα ήταν καλό αν μπορούσαν να συνοδεύονται από την Αστυνομία» και πως θα πρέπει παράλληλα να ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι εξουσίες τους και τι δικαιούνται να πράξουν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους κι αν χρειάζεται να γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση, ούτως ώστε να μην υπάρχουν ασάφειες και παρεξηγήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network