MC MEDIA NETWORK

May 11, 2021 Tuesday 20:43:53

Εγγραφή στο
Newsletter

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης το ύστατο χαίρε στον Χάσικο. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αποχαιρετώ φίλε μου», συγκινημένος ο ΠτΔ (pics-video)

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς θλίψης το ύστατο χαίρε στον Σωκράτη Χάσικο – Με δάκρυα στα μάτια οικείοι, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Άμυνας – «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αποχαιρετώ φίλε μου», είπε συγκινημένος ο ΠτΔ

Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS

Με βαριά θλίψη και δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον Σωκράτη Χάσικο οικείοι, συγγενείς, φίλοι, πρώην συνεργάτες.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Επισκοπειό, όπου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’ τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και Άμυνας ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε ηλικία 64 ετών.

Σήμερα, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Πάλεψε γενναία απέναντι στον καρκίνο τα τελευταία χρόνια και «έσβησε» ενώ βρισκόταν σε ιατρικό κέντρο της Γερμανίας όπου είχε μεταφερθεί για εξειδικευμένη θεραπεία.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αποχαιρετώ φίλε μου»

«Είναι στιγμές που όση δύναμη και αν επιστρατεύσει ο άνθρωπος, τα συναισθήματα που κυριαρχούν, δεν του επιτρέπουν να αποκρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο που προκαλεί ο χαμός ενός αγαπημένου φίλου και ξεχωριστού συνεργάτη.

Αγαπημένε μου Σωκράτη,

Δεν θέλω να πιστέψω πως σήμερα εκφωνώ το ύστατο χαίρε, πως σε αποχαιρετώ για τελευταία φορά.

Είναι το ίδιο αίσθημα θλίψης και πόνου που μοιράζονται μαζί μου τα τρία λατρεμένα  σου παιδιά, η οικογένειά σου, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι, συνεργάτες και εκτιμητές της προσωπικότητας και προσφοράς σου.

Σωκράτη μου, θέλω τούτη την ώρα να εκφράσω αυτό που δικαιωματικά σου αξίζει: δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες, αλλά και της χαρισματικής προσωπικότητας που σε προίκισε ο Θεός.

Μιας προσωπικότητας που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το ασυμβίβαστο και το μαχητικό σου πνεύμα. Η παρρησία της γνώμης σου, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου.

Τούτα τα χαρίσματα, αγαπημένε μου φίλε, είναι που οδηγούν στην ανεκτίμητη προσφορά σου από όλα τα πολιτειακά αξιώματα που κλήθηκες να υπηρετήσεις.

Είναι τα ίδια χαρίσματα που σε ανέδειξαν σε έναν άδολο πατριώτη που πίστευε και αγωνιζόταν για τη δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, μακριά από συναισθηματικές εξάρσεις ή αμφιλεγόμενες θέσεις.

Υπήρξες ένας σταθερός και αμετάθετα ταγμένος στην ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης που θα απέτρεπε την παγίωση των τετελεσμένων, αλλά και θα οδηγούσε στην επανένωση της πατρίδας μας, σε συνθήκες που θα επέτρεπαν την ειρηνική συμβίωση και ευημερία και των δύο κοινοτήτων.

Αγαπητέ μου φίλε,

Τα όσα αναφέρω δεν είναι η δική μου μόνο μαρτυρία. Είναι τα αναρίθμητα αφιερώματα, άρθρα και σχόλια που έχουν γραφτεί από την ημέρα της αγγελίας του θανάτου σου, όχι μόνο από φίλους, αλλά και πολιτικούς και πολίτες όλων των ιδεολογικών τάσεων.

Και τούτο φίλε μου αποτελεί για σένα την απόλυτη δικαίωση, αλλά και για τους φίλους σου βάλσαμο παρηγοριάς και περηφάνιας.

Είναι για τούτο, αγαπητέ μου Σωκράτη, που είπα πως ο ίδιος μπορεί να χάνω έναν πολύτιμο φίλο και συνεργάτη, μα θλιβερότερο είναι πως η Κύπρος χάνει έναν έντιμο, θαρραλέο και χαρισματικό πολιτικό και άνθρωπο.

Το ίδιο πλήγμα δέχεται και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στις τάξεις του οποίου ανδρώθηκες πολιτικά.

Είναι χάρις σε αυτές τις αρετές φίλοι, οπαδοί της παράταξης αλλά και ο λαός ευρύτερα, που σου έδωσαν την εντολή να τον εκπροσωπήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1991, το 1996 και το 2006.

Τα ίδια χαρακτηριστικά είναι που δεν άφησαν άλλη επιλογή τόσο στον πολιτικό μας πατέρα Γλαύκο Κληρίδη όσο και σε εμένα, παρά να σου εμπιστευθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, τα ζωτικής σημασίας χαρτοφυλάκια, αρχικά εκείνο του Υπουργείου Άμυνας και, επί των ημερών μου, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μια επιλογή, Σωκράτη μου, που ήταν βασισμένη στο αίσθημα βεβαιότητας και ασφάλειας που ενέπνεες, αλλά και στην ισχυρή σου προσωπικότητα που επέτρεπε να τολμάς, να παίρνεις αποφάσεις και να επωμίζεσαι ευθύνες. Να είσαι πρακτικός και αποτελεσματικός.

Να δίνεις λύσεις και να συνδέεις, μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, τις όποιες αποφάσεις σου.

Ήταν οι ίδιες αρχές και οι αξίες που διέκριναν και την πορεία στην προσωπική σου ζωή. Άριστος και αφοσιωμένος οικογενειάρχης, λάτρευες την αγαπημένη σου Έλλη και τα τρία σου παιδιά.

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειές σου να ανταποκριθείς στα υπουργικά σου καθήκοντα και της υποχρέωσης, όπως την ένιωθες, να βρίσκεσαι στο πλευρό της αγαπημένης σου Έλλης, όταν αυτή ασθένησε.

Ήταν, αγαπημένε μου φίλε, με βαριά καρδιά που στην τρίτη σου έκκληση αποδέχθηκα να αποστερηθώ των υπηρεσιών σου.

Δεν θα ξεχάσω την τελευταία μας υπηρεσιακή συνάντηση, όταν με δάκρυα μου είπες:

«Πρόεδρε, λυπούμαι αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, η κατάσταση της Έλλης δεν μου επιτρέπει να φέρω τον τίτλο του Υπουργού, χωρίς να εκτελώ, όπως εγώ γνωρίζω τα καθήκοντά μου. Γι’ αυτό σας παρακαλώ αποδεχθείτε την παραίτησή μου.»

Αυτός ήταν ο Σωκράτης. Γι’ αυτόν τον πατέρα να είστε περήφανοι αγαπημένοι μου, Άννα Μαρία, Ιωάννη και Φρίξο. Για αυτόν τον Σωκράτη είναι που νιώθουμε τιμή γιατί ήταν και δικός μας φίλος.

Αγαπητέ μου φίλε,

Τα όσα η Άννα Μαρία είπε μετά το άκουσμα του θανάτου σου επιβεβαιώνουν και την ταπεινή μου προσπάθεια να σκιαγραφήσω την πορεία που χάραξες και ακολούθησες μέχρι τέλους.

Τα λόγια της Άννας Μαρίας λιτά, αλλά και μεστά μηνυμάτων: «Μας διδάξατε αρχές και αξίες. Να αγωνιζόμαστε χωρίς να τα παρατάμε. Να διεκδικούμε και να παλεύομε. Να πορευόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι».

Για αυτό φίλε μου μπορείς πλέον να ξεκουραστείς ήσυχος δίπλα στην Έλλη σου.

Ήσυχος και περήφανος σαν πατέρας.

Ήσυχος σαν ανιδιοτελής και σπουδαίος φίλος. Σαν εξαίρετος και πολύτιμος συνεργάτης.

Μα πάνω από όλα, ήσυχος ως άνθρωπος που επιτέλεσες στο ακέραιο το καθήκον σου απέναντι στην πατρίδα.

Και εμείς, θέλω να ξέρεις πως μετρώντας την απώλεια σου, θα καταστήσουμε με απόλυτο σεβασμό ως γνώμονα της δικής μας πορείας, τις δικές σου παρακαταθήκες, οι οποίες υποδεικνύουν την αξία που έχει ο έντιμος αγώνας και η σπουδαιότητα να μάχεσαι στη ζωή με αξιοπρέπεια για τα ιδανικά σου.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μου Σωκράτη. Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου.»

«Ο ήρωας μου υπέκυψε σε μια άνιση και εξουθενωτική μάχη»

Συγκινητικός ήταν και ο λόγος της θυγατέρας του εκλιπόντος, Άννας Μαρίας, η οποία είπε πως ο ήρωας της τελικά υπέκυψε σε μια άνιση μάχη και εξουθενωτική.

«Το ξέρεις. Δεν ήσουν απλά πατέρας μου. Με πήρες από το χέρι και με περπάτησες στα δύσβατα μονοπάτια του μυαλού. Στης ζωής μου τα άσχημα πότε δεν με άφησες. Τι και αν τα δύσκολα μας βρήκαν και μας νικήσαν αλλού. Μα δεν μου έμαθες μονάχα αυτό. Πως να  ζω χωρίς εσένα, πως να μην σου λέω καλημέρα, πως να προσαρμόσω ξανά καινούργιο εαυτό», είπε η θυγατέρα του Σωκράτη Χάσικου.

Η Άννα Μαρία είπε ότι η ίδια και τα αδέρφια της έχασαν τους δύο πιο θερμούς υποστηριχτές μας, αυτούς που τους έδιναν ανιδιοτελή αγάπη.

«Δυσβάστακτο το αντίο σε έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος»

Στο μεταξύ, επικήδειο λόγο εκφώνησε και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος είπε πως «είναι δυσβάστακτο να πεις αντίο σε ένα τόσο ξεχωριστό άνθρωπο, με σπάνιο ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά», για να προσθέσει πως είναι δυσβάστακτο να αποχαιρετάς ένα «μοναδικό φίλο, που με την ηγετική του φυσιογνωμία, την μαγκιά, το σπάνιο χαμόγελο και το έξυπνο χιούμορ, τον λιτό και ευθύ λόγο, τίμησε την φιλία και την αγάπη μας, με εκτίμηση και ειλικρίνεια, όσο πολύ λίγοι ξέρουν».

Ο κ. Νικολάου είπε πως ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος και ευχαρίστησε τον εκλιπόντα για όλα όσα τους έχει διδάξει και για την αγάπη που τους πρόσφερε.

«Παρέμεινες ανυπότακτος και έφυγες βιαστικός για την αγκαλιά της ουράνιας αγάπης, εκεί που θα συναντήσεις το αστέρι της ζωής σου, τη μονάκριβη σου Έλλη. Μεγάλος ο πόνος και βαριά η θλίψη για όλους εμάς, τους αληθινούς σου φίλους, γιατί είχες το χάρισμα των ξεχωριστών ανθρώπων που έχουν αποφασίσει ότι η ζωή αξίζει όταν δημιουργείς, όταν αισθάνεσαι, όταν αγωνίζεσαι και όταν προσφέρεις», είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Υπόσχεση τιμής από τον πεθερό του Σ. Χάσικου

Ο πεθερός του Σωκράτη Χάσικου, Φρίξος Κουλέρμος, έδωσε υπόσχεση τιμής κατά το λόγο που εκφώνησε εκ μέρους του η Ελένη Κυριακίδου, πως όσες δυνάμεις και χρόνια του χαρίσει ο Θεός θα τα αφιερώσει για να στηρίξει τα παιδιά του, την Άννα Μαρία, τον Ιωάννη και τον Φρίξο.

Ποιος ήταν ο Σ. Χάσικος

Ο Σωκράτης Χάσικος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιατρικό κέντρο στη Γερμανία. Το 2019 ο Σωκράτης Χάσικος, βίωσε την απώλεια της συζύγου του, Έλλης Κουλέρμου, σε ηλικία 54 ετών, λόγω της ασθένειας του καρκίνου.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου του 1956. Μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο και σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν επιχειρηματίας, ενώ από το 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AlfaMediaGroup.

Υπήρξε ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αλήθειας, του ραδιοφωνικού σταθμού Sport-Fm και μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Omega.

Ήταν νυμφευμένος με την Έλλη Κουλέρμου και είχε δύο υιούς και μία κόρη.

Λόγω πανδημίας και των σχετικών μέτρων εντός του Ιερού Ναού επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι υπόλοιποι κρατικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του ιερού ναού.

Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια ο Σωκράτης Χάσικος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, σε παρακείμενο κοιμητήριο του Επισκοπειού, συνοδεία αγήματος και φιλαρμονικής ορχήστρας.

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς θλίψης το ύστατο χαίρε στον Σωκράτη Χάσικο – Με δάκρυα στα μάτια οικείοι, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και Άμυνας – «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αποχαιρετώ φίλε μου», είπε συγκινημένος ο ΠτΔ

Με βαριά θλίψη και δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον Σωκράτη Χάσικο οικείοι, συγγενείς, φίλοι, πρώην συνεργάτες.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Επισκοπειό, όπου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’ τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία για τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών και Άμυνας ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε ηλικία 64 ετών.

Σήμερα, ημέρα της εξόδιου ακολουθίας, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Πάλεψε γενναία απέναντι στον καρκίνο τα τελευταία χρόνια και «έσβησε» ενώ βρισκόταν σε ιατρικό κέντρο της Γερμανίας όπου είχε μεταφερθεί για εξειδικευμένη θεραπεία.

Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε αποχαιρετώ φίλε μου»

«Είναι στιγμές που όση δύναμη και αν επιστρατεύσει ο άνθρωπος, τα συναισθήματα που κυριαρχούν, δεν του επιτρέπουν να αποκρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο που προκαλεί ο χαμός ενός αγαπημένου φίλου και ξεχωριστού συνεργάτη.

Αγαπημένε μου Σωκράτη,

Δεν θέλω να πιστέψω πως σήμερα εκφωνώ το ύστατο χαίρε, πως σε αποχαιρετώ για τελευταία φορά.

Είναι το ίδιο αίσθημα θλίψης και πόνου που μοιράζονται μαζί μου τα τρία λατρεμένα  σου παιδιά, η οικογένειά σου, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι, συνεργάτες και εκτιμητές της προσωπικότητας και προσφοράς σου.

Σωκράτη μου, θέλω τούτη την ώρα να εκφράσω αυτό που δικαιωματικά σου αξίζει: δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες, αλλά και της χαρισματικής προσωπικότητας που σε προίκισε ο Θεός.

Μιας προσωπικότητας που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το ασυμβίβαστο και το μαχητικό σου πνεύμα. Η παρρησία της γνώμης σου, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου.

Τούτα τα χαρίσματα, αγαπημένε μου φίλε, είναι που οδηγούν στην ανεκτίμητη προσφορά σου από όλα τα πολιτειακά αξιώματα που κλήθηκες να υπηρετήσεις.

Είναι τα ίδια χαρίσματα που σε ανέδειξαν σε έναν άδολο πατριώτη που πίστευε και αγωνιζόταν για τη δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, μακριά από συναισθηματικές εξάρσεις ή αμφιλεγόμενες θέσεις.

Υπήρξες ένας σταθερός και αμετάθετα ταγμένος στην ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης που θα απέτρεπε την παγίωση των τετελεσμένων, αλλά και θα οδηγούσε στην επανένωση της πατρίδας μας, σε συνθήκες που θα επέτρεπαν την ειρηνική συμβίωση και ευημερία και των δύο κοινοτήτων.

Αγαπητέ μου φίλε,

Τα όσα αναφέρω δεν είναι η δική μου μόνο μαρτυρία. Είναι τα αναρίθμητα αφιερώματα, άρθρα και σχόλια που έχουν γραφτεί από την ημέρα της αγγελίας του θανάτου σου, όχι μόνο από φίλους, αλλά και πολιτικούς και πολίτες όλων των ιδεολογικών τάσεων.

Και τούτο φίλε μου αποτελεί για σένα την απόλυτη δικαίωση, αλλά και για τους φίλους σου βάλσαμο παρηγοριάς και περηφάνιας.

Είναι για τούτο, αγαπητέ μου Σωκράτη, που είπα πως ο ίδιος μπορεί να χάνω έναν πολύτιμο φίλο και συνεργάτη, μα θλιβερότερο είναι πως η Κύπρος χάνει έναν έντιμο, θαρραλέο και χαρισματικό πολιτικό και άνθρωπο.

Το ίδιο πλήγμα δέχεται και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στις τάξεις του οποίου ανδρώθηκες πολιτικά.

Είναι χάρις σε αυτές τις αρετές φίλοι, οπαδοί της παράταξης αλλά και ο λαός ευρύτερα, που σου έδωσαν την εντολή να τον εκπροσωπήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1991, το 1996 και το 2006.

Τα ίδια χαρακτηριστικά είναι που δεν άφησαν άλλη επιλογή τόσο στον πολιτικό μας πατέρα Γλαύκο Κληρίδη όσο και σε εμένα, παρά να σου εμπιστευθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, τα ζωτικής σημασίας χαρτοφυλάκια, αρχικά εκείνο του Υπουργείου Άμυνας και, επί των ημερών μου, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μια επιλογή, Σωκράτη μου, που ήταν βασισμένη στο αίσθημα βεβαιότητας και ασφάλειας που ενέπνεες, αλλά και στην ισχυρή σου προσωπικότητα που επέτρεπε να τολμάς, να παίρνεις αποφάσεις και να επωμίζεσαι ευθύνες. Να είσαι πρακτικός και αποτελεσματικός.

Να δίνεις λύσεις και να συνδέεις, μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, τις όποιες αποφάσεις σου.

Ήταν οι ίδιες αρχές και οι αξίες που διέκριναν και την πορεία στην προσωπική σου ζωή. Άριστος και αφοσιωμένος οικογενειάρχης, λάτρευες την αγαπημένη σου Έλλη και τα τρία σου παιδιά.

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειές σου να ανταποκριθείς στα υπουργικά σου καθήκοντα και της υποχρέωσης, όπως την ένιωθες, να βρίσκεσαι στο πλευρό της αγαπημένης σου Έλλης, όταν αυτή ασθένησε.

Ήταν, αγαπημένε μου φίλε, με βαριά καρδιά που στην τρίτη σου έκκληση αποδέχθηκα να αποστερηθώ των υπηρεσιών σου.

Δεν θα ξεχάσω την τελευταία μας υπηρεσιακή συνάντηση, όταν με δάκρυα μου είπες:

«Πρόεδρε, λυπούμαι αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, η κατάσταση της Έλλης δεν μου επιτρέπει να φέρω τον τίτλο του Υπουργού, χωρίς να εκτελώ, όπως εγώ γνωρίζω τα καθήκοντά μου. Γι’ αυτό σας παρακαλώ αποδεχθείτε την παραίτησή μου.»

Αυτός ήταν ο Σωκράτης. Γι’ αυτόν τον πατέρα να είστε περήφανοι αγαπημένοι μου, Άννα Μαρία, Ιωάννη και Φρίξο. Για αυτόν τον Σωκράτη είναι που νιώθουμε τιμή γιατί ήταν και δικός μας φίλος.

Αγαπητέ μου φίλε,

Τα όσα η Άννα Μαρία είπε μετά το άκουσμα του θανάτου σου επιβεβαιώνουν και την ταπεινή μου προσπάθεια να σκιαγραφήσω την πορεία που χάραξες και ακολούθησες μέχρι τέλους.

Τα λόγια της Άννας Μαρίας λιτά, αλλά και μεστά μηνυμάτων: «Μας διδάξατε αρχές και αξίες. Να αγωνιζόμαστε χωρίς να τα παρατάμε. Να διεκδικούμε και να παλεύομε. Να πορευόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι».

Για αυτό φίλε μου μπορείς πλέον να ξεκουραστείς ήσυχος δίπλα στην Έλλη σου.

Ήσυχος και περήφανος σαν πατέρας.

Ήσυχος σαν ανιδιοτελής και σπουδαίος φίλος. Σαν εξαίρετος και πολύτιμος συνεργάτης.

Μα πάνω από όλα, ήσυχος ως άνθρωπος που επιτέλεσες στο ακέραιο το καθήκον σου απέναντι στην πατρίδα.

Και εμείς, θέλω να ξέρεις πως μετρώντας την απώλεια σου, θα καταστήσουμε με απόλυτο σεβασμό ως γνώμονα της δικής μας πορείας, τις δικές σου παρακαταθήκες, οι οποίες υποδεικνύουν την αξία που έχει ο έντιμος αγώνας και η σπουδαιότητα να μάχεσαι στη ζωή με αξιοπρέπεια για τα ιδανικά σου.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μου Σωκράτη. Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου.»

«Ο ήρωας μου υπέκυψε σε μια άνιση και εξουθενωτική μάχη»

Συγκινητικός ήταν και ο λόγος της θυγατέρας του εκλιπόντος, Άννας Μαρίας, η οποία είπε πως ο ήρωας της τελικά υπέκυψε σε μια άνιση μάχη και εξουθενωτική.

«Το ξέρεις. Δεν ήσουν απλά πατέρας μου. Με πήρες από το χέρι και με περπάτησες στα δύσβατα μονοπάτια του μυαλού. Στης ζωής μου τα άσχημα πότε δεν με άφησες. Τι και αν τα δύσκολα μας βρήκαν και μας νικήσαν αλλού. Μα δεν μου έμαθες μονάχα αυτό. Πως να  ζω χωρίς εσένα, πως να μην σου λέω καλημέρα, πως να προσαρμόσω ξανά καινούργιο εαυτό», είπε η θυγατέρα του Σωκράτη Χάσικου.

Η Άννα Μαρία είπε ότι η ίδια και τα αδέρφια της έχασαν τους δύο πιο θερμούς υποστηριχτές μας, αυτούς που τους έδιναν ανιδιοτελή αγάπη.

«Δυσβάστακτο το αντίο σε έναν άνθρωπο με σπάνιο ήθος»

Στο μεταξύ, επικήδειο λόγο εκφώνησε και ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος είπε πως «είναι δυσβάστακτο να πεις αντίο σε ένα τόσο ξεχωριστό άνθρωπο, με σπάνιο ήθος, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά», για να προσθέσει πως είναι δυσβάστακτο να αποχαιρετάς ένα «μοναδικό φίλο, που με την ηγετική του φυσιογνωμία, την μαγκιά, το σπάνιο χαμόγελο και το έξυπνο χιούμορ, τον λιτό και ευθύ λόγο, τίμησε την φιλία και την αγάπη μας, με εκτίμηση και ειλικρίνεια, όσο πολύ λίγοι ξέρουν».

Ο κ. Νικολάου είπε πως ο πολιτικός κόσμος έγινε φτωχότερος και ευχαρίστησε τον εκλιπόντα για όλα όσα τους έχει διδάξει και για την αγάπη που τους πρόσφερε.

«Παρέμεινες ανυπότακτος και έφυγες βιαστικός για την αγκαλιά της ουράνιας αγάπης, εκεί που θα συναντήσεις το αστέρι της ζωής σου, τη μονάκριβη σου Έλλη. Μεγάλος ο πόνος και βαριά η θλίψη για όλους εμάς, τους αληθινούς σου φίλους, γιατί είχες το χάρισμα των ξεχωριστών ανθρώπων που έχουν αποφασίσει ότι η ζωή αξίζει όταν δημιουργείς, όταν αισθάνεσαι, όταν αγωνίζεσαι και όταν προσφέρεις», είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Υπόσχεση τιμής από τον πεθερό του Σ. Χάσικου

Ο πεθερός του Σωκράτη Χάσικου, Φρίξος Κουλέρμος, έδωσε υπόσχεση τιμής κατά το λόγο που εκφώνησε εκ μέρους του η Ελένη Κυριακίδου, πως όσες δυνάμεις και χρόνια του χαρίσει ο Θεός θα τα αφιερώσει για να στηρίξει τα παιδιά του, την Άννα Μαρία, τον Ιωάννη και τον Φρίξο.

Ποιος ήταν ο Σ. Χάσικος

Ο Σωκράτης Χάσικος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, σε ηλικία 64 ετών, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιατρικό κέντρο στη Γερμανία. Το 2019 ο Σωκράτης Χάσικος, βίωσε την απώλεια της συζύγου του, Έλλης Κουλέρμου, σε ηλικία 54 ετών, λόγω της ασθένειας του καρκίνου.

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου του 1956. Μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο και σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήταν επιχειρηματίας, ενώ από το 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AlfaMediaGroup.

Υπήρξε ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αλήθειας, του ραδιοφωνικού σταθμού Sport-Fm και μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Omega.

Ήταν νυμφευμένος με την Έλλη Κουλέρμου και είχε δύο υιούς και μία κόρη.

Λόγω πανδημίας και των σχετικών μέτρων εντός του Ιερού Ναού επιτράπηκε η είσοδος μόνο σε μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι υπόλοιποι κρατικοί αξιωματούχοι παρακολούθησαν την εξόδιο ακολουθία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του ιερού ναού.

Στο τέλος της εξόδιου ακολουθίας εψάλη ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια ο Σωκράτης Χάσικος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, σε παρακείμενο κοιμητήριο του Επισκοπειού, συνοδεία αγήματος και φιλαρμονικής ορχήστρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, την ώρα που συμβαίνουν στη Cyprus Times

Top Stories

MC MEDIA NETWORK

Από την Ραμνούς Γραμματικού… έτοιμος για τελικό Κυπέλλου ο ιπτάμενος Μάντζης

Με 11 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, ο Βασίλης Μάντζης αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού στην φετινή σεζόν....

Tom Cruise: Επέστρεψε τις τρεις Χρυσές Σφαίρες του!

Νέο «χαστούκι» στους διοργανωτές Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2022 δεν θα μεταδοθεί από το NBC, καθώς έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων κατά της...

Tα πρόσωπα της Κυπριακής τηλεόρασης που παρευρεθήκαν στην κηδεία του Γιώργου Χουλιάρα (Photos)

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η κηδεία του ανθρώπου που άλλαξε τα τηλεοπτικά δρώμενα στην Κυπριακή τηλεόραση! Σε βαρύ κλίμα και με μεγάλη δυσκολία αποχαιρέτησαν τον...

MC MEDIA NETWORK

Από την Ραμνούς Γραμματικού… έτοιμος για τελικό Κυπέλλου ο ιπτάμενος Μάντζης

Με 11 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, ο Βασίλης Μάντζης αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού στην φετινή σεζόν....

Tom Cruise: Επέστρεψε τις τρεις Χρυσές Σφαίρες του!

Νέο «χαστούκι» στους διοργανωτές Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών το 2022 δεν θα μεταδοθεί από το NBC, καθώς έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων κατά της...

Tα πρόσωπα της Κυπριακής τηλεόρασης που παρευρεθήκαν στην κηδεία του Γιώργου Χουλιάρα (Photos)

Τελέστηκε σήμερα το απόγευμα η κηδεία του ανθρώπου που άλλαξε τα τηλεοπτικά δρώμενα στην Κυπριακή τηλεόραση! Σε βαρύ κλίμα και με μεγάλη δυσκολία αποχαιρέτησαν τον...

Lifestyle

Lifestyle

Από την Ραμνούς Γραμματικού… έτοιμος για τελικό Κυπέλλου ο ιπτάμενος Μάντζης

Με 11 γκολ στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο, ο Βασίλης Μάντζης αδιαμφισβήτητα αποτελεί μια από τις κορυφαίες μεταγραφές του Ολυμπιακού στην φετινή σεζόν....

Να παραγγείλει η ΕΕ και εμβόλια διαφορετικής τεχνολογίας, λέει ο Γερμανός Υπ. Υγείας

Τι αναφέρεται στην επιστολή του Γερμανού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν προς την ΕΕ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν ήταν δυνατή, δεν την έβαζες εύκολα κάτω… μάλλον γι’ αυτό τη σκότωσαν»

«Άριστη μαθήτρια, σημαιοφόρος, αθλήτρια, προσκοπίνα και τα τελευταία δυο χρόνια σύζυγος και μάνα»

Advertorials