MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε καθαρισμό στην περιοχή της λίμνης Ζακακίου προχώρησε το ΣΑΛΑ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο καθαρισμός έγινε με χειρωνακτικά μέσα – Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΑΛΑ

Εργασίες καθαρισμού στην περιοχή της λίμνης Ζακακίου, γνωστής ως «Μακριά», πραγματοποίησε τον Νοέμβριο το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λεμεσού – Αμαθούντας, στοχεύοντας στην μεγιστοποίηση του οπτικού πεδίου των παρατηρητών πτηνών.

Advertisement

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΣΑΛΑ, στο πλαίσιο συνεχούς προσπάθειάς του για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, προχώρησε την περίοδο από 10 μέχρι 27 Νοεμβρίου, στον καθαρισμό της περιοχής της λίμνης, στην περιοχή Lady’s Mile.

Ο καθαρισμός έγινε με χειρωνακτικά μέσα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οποιεσδήποτε παρενέργειες στον υδροβιότοπο, στην περιοχή μπροστά από το παρατηρητήριο πτηνών, με στόχο τη μεγιστοποίηση του οπτικού πεδίου για τους παρατηρητές πτηνών, το οποίο ήταν φραγμένο από την ύπαρξη καλαμιών στη λίμνη.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι, για καλύτερη προστασία του υδροβιότοπου, το ΣΑΛΑ είχε κατασκευάσει το 2003 δεξαμενή κατακράτησης όμβριων, η οποία κατακρατά τις λάσπες και τα φερτά και αφήνει μόνο καθαρό νερό να εισχωρήσει στον υδροβιότοπο.

«Το ΣΑΛΑ θεωρεί τον υδροβιότοπο της περιοχής ως μοναδικής ομορφιάς και σημασίας και θα συνεχίσει τη συμβολή του, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και εθελοντικές οργανώσεις, για προστασία, αναβάθμιση και ανάδειξη του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network