MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την Κυβέρνηση η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Κατ΄ αρχήν συμφωνία – Στο Προεδρικό η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ – Μεσολαβητική πρόταση ενώπιον των δύο πλευρών

Advertisement

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία κατέληξαν Κυβέρνηση και ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, αφού η συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές στο Προεδρικό Μέγαρο, έβγλε άσπρο καπνό. Ωστόσο, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού η κατ΄αρχήν συμφωνία οδηγείται αύριο ενώπιον των μελών της συντεχνίας σε Γενική Συνέλευση για ψήφιση.

Όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο, η συμφωνία θα τεθεί σε ονομαστική (φανερή) ψηφοφορία κατά τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΑΣΥΝΟ που έχει οριστεί για αύριο στις 4 το απόγευμα στο «Τρίκκης Palace» στη Λεμεσό. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα κρίνει και το κατά πόσον θα αρθεί ή θα συνεχιστεί η επ΄ αόριστον απεργία των νοσηλευτών, η οποία άρχισε στις 15 Μαρτίου.

Εφόσον εγκριθεί και από τη βάση της συντεχνίας, ξεκινά ο διάλογος.

Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου, χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με τους νοσηλευτές και πρόσθεσε ότι τα απεργιακά μέτρα των νοσηλευτών θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι την επικύρωση της συμφωνίας από τη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας.

Για το θέμα των εκτάκτων ο κύριος Γεωργίου είπε ότι «χαιρετίζουμε και τη στάση της Κυβέρνησης να το βάλει σε ένα καινούργιο νομοσχέδιο εκτός από αυτό της αυτονόμησης, το οποίο θα προσπαθήσουν να περάσουν άμεσα τις επόμενες μέρες».

Ερωτηθείς εάν έχουν λήξει τα απεργιακά μέτρα, ο κ. Γεωργίου απάντησε ότι «Αύριο με τη Γενική Συνέλευση». Κληθείς να πει τί προβλέπει αυτή η κατ` αρχήν συμφωνία, ο ΓΓ της ΠΑΣΥΝΟ είπε ότι δε μπορεί να πει προτού ενημερωθεί, όπως είπε, η βάση των νοσηλευτών.

Κληθείς να πει τί έχει μεσολαβήσει για την επίτευξη αυτής της κατ` αρχήν συμφωνίας, ο κ. Γεωργίου είπε ότι «υπάρχει μια καλύτερη δέσμευση εκ μέρους της Κυβέρνησης για το θέμα των πανεπιστημιακών δομών όπως επίσης υπάρχει και μια δέσμευση για το θέμα της αξιολόγησης που θα δούμε άμεσα», προσθέτοντας ότι «η αξιολόγηση εμπίπτει στα θέματα της μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας και είναι θέμα που υπήρχε μέσα στα αιτήματα μας για επίλυση».

Σε δηλώσεις του, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης χαιρέτισε το γεγονός ότι «υπάρχει η προοπτική να μπούμε σε ένα διάλογο, σ` ένα διάλογο εφ` όλης της ύλης που θα αγγίζει τη μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας».

Πρόσθεσε ακόμη ότι, «Έχουμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο είναι το τέλος Αυγούστου για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα πολύ ουσιώδη θέματα, όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Ευελπιστώ στην έναρξη αυτού του διαλόγου».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι τα πλείστα αιτήματα της ΠΑΣΥΝΟ είχαν ήδη ικανοποιηθεί, προσθέτοντας ότι «τώρα μπαίνουμε σε μια συζήτηση, η οποία αφορά και την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να δούμε και τα όποια άλλα αιτήματα, αλλά, επαναλαμβάνω, αυτά δεν συνεπάγονται μαζικές (μισθολογικές) αναβαθμίσεις».

Νωρίτερα

Στο Προεδρικό η ηγεσία της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ για νέο γύρο διαβουλεύσεων με την Κυβέρνηση με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία που θα σημάνει και την άρση των απεργιακών μέτρων από τους νοσηλευτές, μέλη της συντεχνίας.

Μετά και τις πρωινές διαβουλεύσεις, η ηγεσία της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ μετέβη στο Προεδρικό, όπου τίθεται ενώπιον των δύο πλευρών μεσολαβητική πρόταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι δυνατόν να υπάρξει κατάληξη.

Το διοικητικό συμβούλιο της συντεχνίας είχε ανακοινώσει το πρωί την απόφαση της μην προχωρήσει σε κλιμάκωση των μέτρων, σε ένδειξη καλής θέλησης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network