MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε καραντίνα οι εγκλωβισμένοι μας… Ανησυχία για ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων. Η νεαρή Κυριακή περιγράφει στη CT από το Ριζοκάρπασο

Advertisement

Sponsored by exness

Σε καραντίνα εγκλωβισμένοι μας στα κατεχόμενα – Νεαρή περιγράφει στη Cyprus Times την κατάσταση που επικρατεί – Δεν γίνεται μεταφορά τροφίμων και εξετάζεται το θέμα έκτακτου επιδόματος τροφίμων σύμφωνα με τον Φώτη Φωτίου

Την κατάσταση που επικρατεί στο Ριζοκάρπασο, μετά την επιβολή καραντίνας από τις κατοχικές αρχές, περιγράφει νεαρή εγκλωβισμένη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Cyprus Times η Κυριακούλα Μιχάηλου η οποία διαμένει μόνιμα στο Ριζοκάρπασο, «από χθες μετά τον εντοπισμό θετικών κρουμάτων σε τρία χωριά στα οποία διαμένουν Ελληνοκύπριοι εγκλωβισμένοι, είμαστε σε καραντίνα».

Όπως μας εξήγησε σύμφωνα και με τα μέτρα που επιβλήθηκαν, οι κάτοικοι δε μπορούν να μετακινηθούν σε χώρους πλην της περιοχής τους. Όσον αφορά το θέμα των τροφίμων, ανέφερε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα μέχρι στιγμής, ωστόσο εάν δεν φτάσουν σύντομα κοντά τους οι προμήθειες θα προκύψει πρόβλημα.Συγκεκριμένα, έχει εντοπιστεί θετικό κρούσμα στην Αγία Τριάδα. Πρόκειται, σύμφωνα με δηλώσεις του Φώτη Φωτίου για Τούρκο έποικο. Επίσης, φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερο κρούσμα στη Γιαλούσα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, το θετικό κρούσμα στην Αγία Τριάδα αφορά έποικο, ο οποίος στη συνέχεια διαφάνηκε ότι έχει συγγενείς και στο Ριζοκάρπασο. Επίσης, φαίνεται ότι υπάρχει και δεύτερο κρούσμα στη Γιαλούσα».

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει μεταξύ των εγκλωβισμένων άτομο που έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, είπε ο κ. Φωτίου. Ανάφερε ωστόσο ότι πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Όπως εξήγησε, από πριν βρίσκονταν σε περιορισμό και έβγαιναν έξω μόνο εάν επρόκειτο για κάτι σημαντικό. Αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα, και δεν μπορούν να βγουν από το Ριζοκάρπασο.

«Τρόφιμα δεν θα πάνε σήμερα, ενώ αν συνεχιστεί το πρόβλημα και την άλλη εβδομάδα ασφαλώς θα εξετάσουμε θέμα έκτακτου επιδόματος τροφίμων» είπε ο κ. Φωτίου, λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα υποβληθεί εκτάκτως πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network