MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε καλό κλίμα… Αναμονή για την απεργία της Τρίτης στα ΤΑΕΠ

Advertisement

Sponsored by exness

Στην παρουσία Προέδρου ΠΑΣΥΚΙ η σύσκεψη για ΤΑΕΠ – Σε καλό κλίμα η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας – Δεκτή η εισήγηση ΠΑΣΥΚΙ για καθεστώς ασφαλείας στα ΤΑΕΠ

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα ΤΑΕΠ στο Υπουργείο Υγείας, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που αυξάνονται οι ανάγκες λόγω των αδειών, και η αποτροπή των εξαγγελθέντων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα μέσω επιστολής της η ΠΑΣΥΚΙ ξεκαθάριζε ότι δεν θα παραστεί λόγω παρουσίας συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times η σύσκεψη διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Ο Υπουργός και ο ΟΚΥπΥ δέχθηκαν εισήγηση του προέδρου της ΠΑΣΥΚΙ όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας με λιγότερο προσωπικό. Σε μεσοπρόθεσμη προοπτική το πρόβλημα θα επιλυθεί με αναζήτηση ιατρών και από την Ελλάδα και άλλες χώρες του εξωτερικού. Εγινε δεκτή εισήγηση του Υπουργού για συγκρότηση ειδικής επιτροπής υπό επιστημονικό διευθυντή για ολιστική αναβάθμιση των ΤΑΕΠ.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως «είμαστε σήμερα εδώ γιατί στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις μέσα από ένα δημιουργικό διάλογο. Ευχαριστώ τις ηγεσίες των συντεχνιών, τους διευθυντές των ΤΑΕΠ και την ηγεσία του ΟΚΥπΥ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση, η οποία επικεντρώθηκε στην επίλυση των προβλημάτων της υποστελέχωσης, που ταλανίζουν τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών των δημόσιων νοσηλευτηρίων.»

Το πρόβλημα, υπογράμμισε, «δημιουργείται από το περιορισμένο ενδιαφέρον ιατρών για κάλυψη των κενών θέσεων, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, λόγω των θερινών αδειών.»

Την ίδια στιγμή τόνισε πως για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων «δεχθήκαμε την εισήγηση όπως τα ΤΑΕΠ εργάζονται σε καθεστώς ασφαλείας. Επίσης, θα δώσουμε κίνητρα για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον προσωπικών ιατρών του δημοσίου, οι οποίοι θα μπορούν όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια της εφημερίας τους, να επιλαμβάνονται κάποιων περιστατικών για να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των ΤΑΕΠ. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για άμεση συμπλήρωση των κενών θέσεων με αγορά υπηρεσιών.»

Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε καταλήγωντας, «απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο να μην σπεύδει στα ΤΑΕΠ για πρώτες βοήθειες εάν δεν το περιστατικό του δεν είναι άμεσης ανάγκης.»

Αναφορικά με την εξαγγελθείσα απεργία στα ΤΑΕΠ την ερχόμενη Τρίτη, εξελίξεις, θετικές ή αρνητικές, δεν πρέπει να αναμένονται πριν από τη Δευτερα.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε πως θα ενημερωθούν τα συλλογικά όργανα της συντεχνίας για τα όσα συζητήθηκαν σήμερα, ώστε, όπως προνοεί και το Καταστατικό, να ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Υπουργού ότι ο θεσμός του προσωπικού ιατρού έχει επιλύσει εν μέρει το πρόβλημα στις Πρώτες Βοήθειες, ο κ. Κούμας είπε ότι τα δεδομένα που οι γιατρί αντλούν, είναι διαφορετικά.

“Σίγουρα η σκέψη του προσωπικού ιατρού αυτό υπονοούσε, ναι μεν θα μειωθεί η προσέλευση κάποιου είδους περιστατικού από τις Πρώτες Βοήθειες. Αυτό που αντλούμε εμείς, δυστυχώς, αυτόν το μήνα που έχουμε ήδη διανύσει από τη λειτουργία του ΓεΣΥ, είναι κάπως αντίθετο. Ιδιαίτερα την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, η προσέλευση αυξάνεται γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα εφημεριών των προσωπικών ιατρών και θα πρέπει να στοχεύσουμε και προς αυτή την κατεύθυνση”, ανέφερε.

Επανέλαβε πως θα ενημερωθούν άμεσα τα συλλογικά όργανα της συντεχνίας για τα απορρέοντα της σημερινής σύσκεψης, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο, ως το αρμόδιο όργανο, να διαβουλευτεί και να αποφασίσει. Κληθείς να πει πότε θα παρθεί η απόφαση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ ανέφερε πως θα υπάρξει απόφαση μέχρι τη Δευτέρα “αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης”.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΥ Αγαθοκλής Χριστοφίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι οι θέσεις του Κλάδου για έναν συνεχή, εποικοδομητικό και δημιουργικό διάλογο έχουν φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα “και διότι η εισήγησή μας για δημιουργία ad hoc επιτροπής που θα εξετάζει τα προβλήματα έχει εισακουστεί και έτσι προχωρούμε στο επόμενο βήμα”.

Μιλώντας εκ μέρους της ΠΑΣΕΣΙ ο Ανδρέας Κωστής μετέφερε την ικανοποίησή του για τον δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο. “Θέλουμε ωστόσο να τονίσουμε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί εάν έγκαιρα είχε γίνει αυτή η συνάντηση, καθότι τα προβλήματα ήταν αναμενόμενα και ως επαγγελματίες υγείας που ανησυχούμε τόσο για τους ασθενείς αλλά και για τους συναδέλφους μας, είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα”, ανέφερε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network