MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Σε καλό δρόμο προς την ανοσία της αγέλης…» Προβληματίζει το ινδικό στέλεχος

Advertisement

Sponsored by exness

Προχωρεί με καλούς ρυθμούς το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας  – Σιγά σιγά φτάνουμε στην ανοσία της αγέλης λέει ο Δρ. Καραγιάννης τονίζοντας ταυτόχρονα την αναγκαιότητα για τήρηση των μέτρων – Προβληματισμός και ανησυχία για το ινδικό στέλεχος

Την πεποίθηση ότι η Κύπρος βρίσκεται σε καλό δρόμο προς την ανοσία της αγέλης βάσει και των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων από το εμβολιαστικό πρόγραμμα, εκφράζει μέσω της Cyprus Times o Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς και ερωτηθείς εάν ο στόχος της ανοσίας της αγέλης είναι εφικτός μέχρι το τέλος Ιουνίου, υπογραμμίζει ότι είναι εφικτός ο στόχος δεδομένου ότι τώρα ήδη βρισκόμαστε στο 54% εμβολιασμού. «Εάν φτάσουμε στο 65% θα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε έστω μερική ανοσία της αγέλης» τόνισε.

«Πονοκέφαλος» για ινδική μετάλλαξη…

Την ίδια ώρα ο Δρ. Καραγιάννης υπογραμμίζει ότι, η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας είναι εξαιρετικής σημασίας, καθώς υπάρχει ανησυχία μετά τα τελευταία αποτελέσματα και τον εντοπισμό ακόμη δύο περιπτώσεων ινδικής μετάλλαξης στην Κύπρο, αφού αυτά πρέπει να μεταδόθηκαν από άτομα εντός της χώρας.

Ερωτηθείς εάν ελλοχεύει κίνδυνος για περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα της ινδικής μετάλλαξης, σημειώνει ότι εάν αυτά τα θετικά άτομα είχαν επαφές με άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα σίγουρα υπάρχει πιθανότητα για περαιτέρω διασπορά.

Όπως εξηγεί, «η  ινδική μετάλλαξη μεταδίδεται πιο εύκολα από το αγγλικό στέλεχος και είναι αποδεδειγμένο. Το θέμα είναι ότι φαίνεται να αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια, επομένως η εμβολιαστική μας κάλυψη όπως είναι τώρα θεωρητικά θα μας θωρακίσει. Το θέμα είναι να μην μεταλλαχθεί και άλλο».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφόρηση που έλαβε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), σε εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν σε 170 θετικά στον ιό δείγματα:

  • Σε 166 δείγματα εντοπίστηκε το αγγλικό στέλεχος (Β.1.1.7)
  • Σε 2 δείγματα εντοπίστηκε το ινδικό στέλεχος (Β.1.617.2)
  • Σε 2 δείγματα εντοπίστηκε το στέλεχος C.36, που δεν αποτελεί παραλλαγή ανησυχίας

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network