MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε φεστιβάλ στα κατεχόμενα μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Νέων

Advertisement

Sponsored by exness

Καταγγελία στη Βουλή για συμμετοχή μελών της Κρατικής Ορχήστρας σε φεστιβάλ στα κατεχόμενα – Ζητήθηκαν οδηγίες από το  Υπουργείο Εξωτερικών, λέει η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας – Θα λογοδοτήσουν τα μέλη της ορχήστα

Advertisement

Σε καταγγελία προέβη ο Βουλευτής ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου αναφορικά με διαφημιζόμενη συμμετοχή δύο μελών Κρατικής Ορχήστρας Κύπρου σε φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στα κατεχόμενα, με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη να απαντάει ότι έχει ζητήσει οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών και ότι τα μέλη αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον του ΔΣ της Ορχήστρας στην επόμενη συνεδρία του.

Ο κ. Ευσταθίου έθεσε το θέμα στο πλαίσιο συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής στην οποία ήταν παρούσα η ΓΔ του Υπουργείου Παιδείας για θέμα που αφορούσε την Κρατική Ορχήστρα Νέων.

Έδειξε στους παρευρισκόμενους αφίσα του 16ου διεθνούς μουσικού φεστιβάλ «βόρειας Κύπρου» στην οποία διαφημίζεται ότι συμμετοχή θα έχουν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και το πρώτο βιολί, όπως ανέφερε. Ζήτησε να μάθει από τους αρμόδιους «τι μέτρα έχουν λάβει για να συνετίσουν αυτούς».

Οι καλλιτέχνες δεν είχαν άδεια ούτε αιτήθηκαν στο ΔΣ να λάβουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση, διευκρίνισε απαντώντας στο ερώτημα του κ. Ευσταθίου η κ. Παντελάκη. Το μάθαμε κι εμείς προσφάτως από την αφίσα, ανέφερε.

Εξήγησε ότι οι οδηγίες που έχει είναι για τέτοια θέματα να λαμβάνει την καθοδήγηση του Υπουργείου Εξωτερικών.  Μόλις ήρθε εις γνώση μας η αφίσα, είπε, στις 10/09/2018 έγραψα επιστολή στο Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών και του ζητώ καθοδήγηση για το θέμα, είπε.

Πρόσθεσε ότι με την ολοκλήρωση της συνεδρίας προτίθεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον ΓΔ του ΥΠΕΞ για το ζήτημα. Είπε επίσης ότι θα ενημερώσει και τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Η ΓΔ του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε ακόμη ότι οι μουσικοί θα κληθούν στις 18 Σεπτεμβρίου, ενώπιον του ΔΣ,  αφού έχει υπάρξει πρώτα η συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Υπουργό.

«Όλες οι πλευρές της Βουλής έχουν διαμαρτυρηθεί και ευελπιστούν ότι η Δημοκρατία θα λάβει τα σωστά μέτρα άμεσα», είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου ο Πρόεδρος της Ζαχαρίας Κουλίας.

Η Βουλευτής ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι το θέμα πρέπει να τύχει προσεχτικού πολιτικού χειρισμού. Θα αναμένουμε τις σχετικές απαντήσεις αναφορικά με το χειρισμό του, πρόσθεσε.

«Εμείς κατ’ αρχήν, αν αυτά αληθεύουν, έχουμε εκφράσει την ανησυχία μας γι αυτό το γεγονός», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά από την Επιτροπή ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Γιώργος Γεωργίου. «Μας ικανοποιεί, βέβαια, η απάντηση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου ότι αποστάλθηκε επιστολή προς τον Υπουργό Εξωτερικών για να τύχει το θέμα μιας πολιτικής διαχείρισης στο πιο ψηλό επίπεδο», σημείωσε.

Τη θέση ότι «πρέπει να λάβει τα μέτρα της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ο Υπουργός Παιδείας», εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης.  Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν υπάρχει άλλη ενέργεια από την καταγγελία των συμβολαίων και την απόλυση αυτών των μουσικών».

«Θεωρώ ότι ένας ημικρατικός οργανισμός δεν πρέπει να έχει στελέχη που να εκπροσωπούν τη Δημοκρατία στα κατεχόμενα», ανέφερε από την πλευρά του ο Βουλευτής ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.

Σε τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής ο Νίκος Ιωάννου, Πρόεδρος του Σωματείου Μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας ανέφερε ότι το Σωματείο δεν γνώριζε για το φεστιβάλ που θα γίνει στα κατεχόμενα ή την ενδεχόμενη συμμετοχή μελών της ορχήστρας και εξέφρασε τη θέση ότι «είναι καταδικαστέο 100%».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network