MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις – Συνάντηση Ζέτας με την εταιρεία «Ζήνων» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Εκπρόσωποι της εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» συναντούνται στις 2 το μεσημέρι με την Υπουργό Εργασίας – Έξω από το Υπουργείο Μεταφοράς και τη Βουλή οι εργαζόμενοι της εταιρείας – Επέδωσαν ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Advertisement

Συνάντηση με την εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» αναμένεται να έχει στις 14.00 η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, για να συζητήσει τη διαφορά που προέκυψε αναφορικά με την επαναφορά των μισθών από 1/1/2016, ύστερα από μειώσεις που είχαν παραχωρηθεί. 

Οι οδηγοί πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και έξω από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τη Βουλή, όπου εκπρόσωποί τους αναμένεται να συμμετάσχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας.

Οι επικεφαλής των συντεχνιών συναντήθηκαν το πρωί με τον Υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη και την Υπουργό Εργασίας, στους οποίους επέδωσαν ψήφισμα αναφορικά με τα αιτήματά τους. Η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τις συντεχνίες των εργαζομένων ότι θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας στις 14.00, για τα αποτελέσματα της οποίας θα ενημερώσει τους εργαζόμενους.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εργαζομένων επέδωσαν ψήφισμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, το οποίο παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια της Βουλής Βασιλική Αναστασιάδου.

Σύμφωνα με τα ψηφίσματα των εργαζομένων, «η εργατική διαφορά στην εταιρεία Λεωφορείων Ζήνων Λάρνακας προέκυψε μετά την άρνηση της εταιρείας να εφαρμόσει τη Συμφωνία που έγινε στις 19/09/2014, μετά από πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων». Τον περασμένο μήνα λόγω της διαφοράς με τη Διεύθυνση της εταιρείας, οι συντεχνίες επικοινώνησαν με τις Εργασιακές Σχέσεις, ζητώντας ερμηνεία της πρότασης που έγινε το 2014. Τους ενημέρωσαν ότι οι παραχωρήσεις που έγιναν με βάση την πρόταση είναι μόνιμες εκτός από τις μειώσεις μισθών, τις οποίες η εταιρεία πρέπει να επαναφέρει από 1/1/2016 με βάση τη συμφωνία.

Η εργατική πλευρά, αναφέρεται, αποδέχτηκε την ερμηνεία των Εργασιακών Σχέσεων, ενώ η εργοδοτική πλευρά αρνήθηκε να εφαρμόσει το άρθρο για την επαναφορά στις μειώσεις μισθών.

«Σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία των Εργασιακών Σχέσεων και αφού ο μεσολαβητής διαπίστωσε πως η άρνηση της εταιρείας δεν βοηθά στη λύση της εργατικής διαφοράς κήρυξε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι, εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και μη έχοντας άλλη επιλογή, προχώρησαν σε απεργιακά μέτρα, διεκδικώντας την υλοποίηση της συμφωνίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network