MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε έξαρση η γρίπη στην Κύπρο, σε ύφεση ιώσεις και γαστρεντερίτιδα

Advertisement

Sponsored by exness

Μειώνονται τα κρούσματα ασθενών με ιώσεις και γαστρεντερίτιδα στα νοσοκομεία της Κύπρου που εμφανίστηκαν πριν τις γιορτές και έρχεται η εποχιακή γρίπη-Συμβουλές πως να προστατευτεί από την Συντονίστρια της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, του Υπουργείου Παιδείας, Μαρία Κολιού-Τι αναφέρει στη Cyprus Times 

Advertisement

Το τσουχτερό κρύο και το «μάζωμα» στις γιορτές είχε ως αποτέλεσμα την έξαρση διάφορων ασθενειών. Σύμφωνα με την Συντονίστρια της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, του Υπουργείου Παιδείας, Μαρία Κολιού πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν αυξημένα τα κρούσματα ιώσεων και γαστρεντερίτιδας τώρα παρατηρείται αύξηση στην εποχιακή γρίπη.

Η κυρία Κολιού, μιλώντας στη Cyprus Times, είπε ότι «με την αλλαγή του καιρού και την πτώση της θερμοκρασίας, πάντοτε θα έχουμε επαυξημένες ιώσεις ιδιαίτερα του αναπνευστικού συστήματος. Εμφανίστηκαν πριν τα Χριστούγεννα και συνεχίζονται, διότι μπήκαμε στην εποχή του χειμώνα με αποτέλεσμα να είναι αρκετά συχνές, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και λόγω του ότι οι άνθρωποι, λόγω των Χριστουγέννων μαζεύονται όλοι μαζί. Ήταν πολύ πιο εύκολη η μετάδοση από την άχνα».

«Υπάρχουν ιώσεις και από ότι φαίνεται είναι ελαφρές του, αναπνευστικού συστήματος και αντιμετωπίζονται με συμπτωματική αγωγή ή την υποστηρικτική αγωγή. Δεν χορηγούνται αντιβιοτικά. Συστήνεται η υβριδική δίαιτα, τα αποσυμφορητικά και η ανάπαυση», τόνισε.

Η Συντονίστρια της Μονάδας Επιτήρησης Λοιμωδών Νοσημάτων, του Υπουργείου Παιδείας, κρούει τον κώδωνα για την εποχιακή γρίπη.Όπως ανέφερε «μπήκαμε στην εποχή της γρίπης από την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη και είμαστε σε φάση που ανεβαίνει η δραστηριότητα της γρίπης των πληθυσμών μας. Είμαστε στο 30% και περιμένουμε μέσα στο Γενάρη αρχές Φεβρουάριου να κορυφωθεί και να αποχωρήσει τον Απρίλιο η εποχιακή γρίπη».

Προστασία με το εμβόλιο

Ο καλύτερος τρόπος θωράκισης του οργανισμού από τη γρίπη είναι το εμβόλιο για την εποχιακή γρίπη. Συστήνεται να γίνεται κάθε χρόνο σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού όπως τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών με χρόνια νοσήματα, διαβήτη,  χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια και παχυσαρκία. «Είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου, έχουν κίνδυνο να νοσήσουν από σοβαρή γρίπη. Υπάρχει ένα σταθερό ποσοστό, 50 – 70 χιλιάδες που εμβολιάζονται κάθε χρόνο», είπε η κυρία Κολιού.

Συμβουλές για να αποφύγετε τη γρίπη

  • Η ανανέωση του αέρα. Να ανοίγουμε τα παράθυρα για να αερίζεται χώρος
  • Να μην πλησιάζουμε πολύ ένα άνθρωπο που βήχει και φταρνίζεται
  • Εάν είμαστε εμείς άρρωστοι να βάζουμε μαντηλάκι μπροστά στο πρόσωπο μας και μετά να το πετάμε στον κάλαθο και να πλένουμε τα χέρια μας
  • Εάν είμαστε άρρωστοι να μην πηγαίνουμε στη δουλεία ή τα παιδιά στο σχολείο για να μην μεταδοθεί η αρρώστια

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network