MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε έξαρση η Γρίπη Α… Υπερπλήρες το Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λεμεσού

Advertisement

Sponsored by exness

Σε έξαρση βρίσκονται οι ιώσεις τον τελευταίο μηνά στην Κύπρο – Αρκετά παιδιά άρρωστα με Γρίπη Α – Υπερπλήρης ο Παιδιατρικός θάλαμος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού – Τι δηλώνει στη Cyprus Times η Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Δρ. Μαρία Αγαθοκλέους

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Advertisement

Οι ιώσεις τόσο του ανώτερου αναπνευστικού όσο και του γαστρεντερικού είναι σε έξαρση τον τελευταίο μηνά και πλήττουν κυρίως παιδιά και ηλικιωμένους. Την εμφάνιση του έκανε και ο ιός της Γρίπης Α.

Σε επικοινωνία που είχε η Cyprus Times με την Διευθύντρια του Παιδιατρικού Τμήματος  του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, Δρ. Μαρία Αγαθοκλέους, μας ανάφερε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 27 παιδάκια με ιώσεις κυρίως Γρίπης Α.

Σημείωσε πως παρατηρούνται διάφορες ιώσεις πέραν από αυτήν της Γρίπης Α, όπως είναι ο ιός κοξάκι αλλά και ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού όπως βρογχιολίτιδες.

Σύμφωνα με την κ. Αγαθάγγελου περίπου τα μισά παιδιά τα οποία νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο, έχουν νοσήσει με τον ιό της Γρίπης Α.

Τα συμπτώματα των ιώσεων του αναπνευστικού είναι βήχας, καταρροή και πυρετός. Ενώ τα κύρια συμπτώματα των ιώσεων του γαστρεντερικού είναι διάρροια και εμετός, σημειώνει η κ. Αγαθοκλέους. Παράλληλα επισημαίνει πως άμεσα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες, όπως βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένοι με χρονιά προβλήματα.

Εξήγησε μάλιστα πως οι ιοί της γρίπης μεταδίδονται από άτομο σε άτομο μέσω των αναπνευστικών εκκρίσεων (με βήχα ή φτάρνισμα), είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των χεριών.

Μέτρα Προστασίας

Η αντιμετώπιση της γρίπης περιλαμβάνει μέτρα προσωπικής υγιεινής που θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλο τον πληθυσμό και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (βρέφη, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, εγκυμονούσες, κτλ) και είναι:

–       Να φροντίζουμε για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε.

–       Όταν ένα άτομο βήχει ή φταρνίζεται να χρησιμοποιεί χάρτινο μαντηλάκι το οποίο να βάζει μπροστά στο πρόσωπο του και το οποίο αμέσως μετά πετάει στα σκουπίδια και πλένει τα χέρια του.

–       Να πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο με ακάθαρτα χέρια.

–       Να αποφεύγουμε τη στενή επαφή (πρόσωπο με πρόσωπο) με άτομο που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

–       Το παιδί ή μέλος του προσωπικού που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού δεν πρέπει να πάει στο σχολείο μέχρι την υποχώρηση των συμπτωμάτων και να ακολουθεί τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού του.

–       Υγιεινή Διατροφή (φρούτα και λαχανικά) και άσκηση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΜΠΑΚΕΝΓΚΑ;

ShootandGoal