MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Σε επ’ αόριστον απεργία κατήλθαν οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Διαμαρτύρονται για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συστήματος εργασίας τους

Σε επ’αόριστον απεργία κατήλθαν από τις οκτώ το πρωί, οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας διαμαρτυρόμενοι για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συστήματος εργασίας τους.

Advertisement

Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Σιακαλλής, εκ των υπευθύνων των οδηγών στο αεροδρόμιο Λάρνακας ανέφερε ότι «σήμερα οι οδηγοί ταξί κατήλθαν σε επ’αόριστον απεργία με αφορμή ανακοίνωση του Προέδρου της Αρχής Αδειών για αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του συστήματος εργασίας στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εδώ και 40 χρόνια οι οδηγοί ταξί εργάζονται με ένα συγκεκριμένο σύστημα, με εναλλαξιμότητα, με τα ταξί να χωρίζονται σε δύο βάρδιες κάνοντας μακριά δρομολόγια και δρομολόγια εντός της πόλης».

Εξήγησε ότι «ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειών θέλει οι οδηγοί ταξί να μεταβαίνουν στο αεροδρόμιο, να παίρνουν νούμερο, να μπαίνουν σε ράμπα και να κάνουν διαδρομές ό,τι πέφτει στον καθένα, δηλαδή είτε μακρινό δρομολόγιο είτε εντός της πόλης. Με τον τρόπο αυτό οι οδηγοί ταξί θα εργάζονται από τις επτά το πρωί μέχρι την ίδια ώρα της επόμενης μέρας, χωρίς να μπορούν να μεταβούν σπίτι τους για φαγητό ή ξεκούραση, κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο».

Ανέφερε ακόμα ότι «ένας οδηγός δεν μπορεί να δουλέψει το συγκεκριμένο σύστημα 24 ώρες και να βγάλει μεροκάματο. Τώρα δεν βγάζουμε περισσότερο μεροκάματο από αυτό που θέλουν να μας επιβάλουν, αλλά οι ώρες των οδηγών είναι πιο λίγες και η δουλειά πιο ξεκούραστη».

Ερωτηθείς κατά πόσον το νέο σύστημα θα βοηθήσει τους οδηγούς ταξί όσον αφορά τα παράνομα ταξί που τους παίρνουν κυριολεκτικά την δουλειά «και την μπουκιά από το στόμα», ο κ. Σιακαλλής διερωτήθηκε «ποια είναι η δουλειά των εργαζομένων στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών που βρίσκονται καθημερινά στο αεροδρόμιο. Γιατί οι υπεύθυνοι δεν κάνουν κάτι για να δώσουν μια λύση στα παράνομα ταξί αλλά και τα αυτοκίνητα ενοικιάσεως που μεταφέρουν επιβάτες χωρίς άδεια και χωρίς να πληρώσουν τα οφειλόμενα προς το κράτος» διερωτήθηκε.

Σε ερώτηση εάν το νέο σύστημα επιβλήθηκε στους οδηγούς ταξί χωρίς να συνομιλήσουν μαζί τους, απάντησε πως «ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειών θέλει να το επιβάλει με το έτσι θέλω. Σε σύσκεψη που είχαμε μαζί του μας ανέφερε ότι θέλει να εφαρμόσει το σύστημα που θέλει ο ίδιος».

Ανέφερε ακόμα ότι «σε δική μας εισήγηση να γίνει επίβλεψη από άτομα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, του συστήματος που υπάρχει στο αεροδρόμιο Λάρνακας εδώ και 40 χρόνια και σε περίπτωση που δεν είναι ικανοποιητικό τότε να αλλάξει με το νέο σύστημα, «ο Πρόεδρος της Αρχής Αδειών αρνήθηκε και μας ανέφερε να δουλέψετε πρώτα το δικό μου σύστημα και σε περίπτωση που δεν δουλέψει να επιστρέψουμε πίσω στο παλιό».

Ο κ. Σιακαλλής είπε επίσης πως «η απεργία που άρχισε σήμερα είναι επ’ αόριστον, δεν μεταφέρουμε κανένα επιβάτη από το αεροδρόμιο» και πρόσθεσε πως «σε περίπτωση που οι αρμόδιοι έρθουν κοντά για να συζητήσουμε και μας δώσουν διαβεβαιώσεις που θα μας ικανοποιήσουν, τότε είμαστε διατεθειμένοι να λύσουμε την απεργία και να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

Σημειώνεται ότι από το πρωί οι οδηγοί ταξί στο αεροδρόμιο Λάρνακας αφού μετέβησαν με τα αυτοκίνητα τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη συνέχεια επέστρεψαν στη βάση τους και απέκλεισαν για λίγα λεπτά τον κυκλικό κόμβο του αερολιμένα.

Από το πρωί τόσο στο αεροδρόμιο Λάρνακας όσο και σε διάφορα σημεία του κεντρικού δικτύου της πόλης υπήρχε έντονη παρουσία της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal