MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε ένα μήνα και… μία μέρα

Advertisement

Sponsored by exness

Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό – Πρώτη συνάντηση των ηγετών την Τρίτη – Λευκωσία και Αθήνα «μιλούν την ίδια γλώσσα», αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές – Συντονισμός κατά τη συνάντηση Αναστασιάδη με Τσίπρα την Τετάρτη – Στο περίμενε το Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με Ερντογάν

Advertisement

Εάν η διαδικασία των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη κυλίσει ομαλά, σε ακριβώς ένα μήνα από σήμερα θα κατατίθενται οι χάρτες του εδαφικού και όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στην πολυμερή διάσκεψη θα ταξιδεύουν για Ελβετία. Μεσολαβούν τέσσερις εβδομάδες καθοριστικών διαβουλεύσεων σε Λευκωσία, Αθήνα και Άγκυρα. Διαβουλεύσεις που θα κρίνουν τόσο την έκβαση της πολυμερούς, όσο και το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο κατοχικός ηγέτης θα έχουν την Τρίτη την πρώτη τους συνάντηση, μετά το δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου αποφασίστηκε η επανέναρξη του διαλόγου μετά το αδιέξοδο στο Μοντ Πελεράν.

Ενώπιον των δύο ηγετών, θα τεθούν τα -όχι και τόσο ενθαρρυντικά- αποτελέσματα των συναντήσεων που προηγήθηκαν μεταξύ Μαυρογιάννη και Ναμί. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών δεν καταγράφηκε ουσιαστική πρόοδος, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στο Προεδρικό.

Μιλούν την ίδια γλώσσα

Την ίδια ώρα, με βάση τόσο τις δημόσιες δηλώσεις όσο και πληροφορίες ουδέποτε υπήρξε ρήξη στις σχέσεις της Λευκωσίας με την Αθήνα. Μάλιστα καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στη Cyprus Times ότι οι σχέσεις ηγετών και αξιωματούχων των δύο χωρών είναι άριστες, επισημαίνοντας ότι «μιλούν την ίδια γλώσσα» και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν Αναστασιάδης και Τσίπρας, την Πέμπτη στο περιθώριο της τριμερούς στο Ισραήλ.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι παραμένουν σε κοινή γραμμή πλεύσης και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη, οπότε και θα συναντηθούν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. Παρόντες θα είναι και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Ιωάννης Κασουλίδης και Νίκος Κοτζιάς. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση θα καθοριστεί από κοινού και με κάθε λεπτομέρεια η στάση που τηρήσουν οι δύο πλευρές στην πολυμερή της Γενεύης.

Στο… περίμενε

Προαπαιτούμενο για την επιτυχία της πολυμερούς θεωρείται το αποτέλεσμα της -όπως όλα δείχνουν- επικείμενης συνάντησης Τσίπρα – Ερντογάν. Το Μαξίμου έχει πετάξει το μπαλάκι στην τουρκική πλευρά, αναμένοντας από την Άγκυρα να δώσει ημερομηνίες και τοποθεσία.

Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών, καθώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν οδηγηθούν σε πολυμερή χωρίς να προηγηθεί συζήτηση σε επίπεδο ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια επιτυχίας της πολυμερούς. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα Ηνωμένα Έθνη καθόρισαν ανοιχτού τέλους διαδικασία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network