MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε εκκρεμότητα το αίτημα για νομική αρωγή στη Ροζίτα και τον γιο της

Advertisement

Sponsored by exness

Σε εκκρεμότητα το αίτημα νομικής αρωγή για δυο από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση ΤΕΠΑΚ – Ένσταση έφερε σήμερα η κατηγορούσα αρχή

Advertisement

Ένσταση έφερε σήμερα η κατηγορούσα αρχή στην αίτηση για νομική αρωγή που υπέβαλε η  58χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργός  Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ καθώς και ο γιος της, που μαζί με άλλα πέντε πρόσωπα και μια εταιρεία, κατηγορούνται στην υπόθεση ατασθαλιών σε ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ.

Οι δυο κατηγορούμενοι, καθώς και η νύφη της 58χρονης, είχαν αιτηθεί νομική αρωγή στην περασμένη διαδικασία, όπου τους απαγγέλθηκαν οι 468 κατηγορίες για αδικήματα που σχετίζονται με ερευνητικά προγράμματα της περιόδου 2008-2015, με μόνο τον τρίτο κατηγορούμενο, καθηγητή του ΤΕΠΑΚ, να παραδέχεται ενοχή.

Το αίτημα της νύφης της 58χρονης για νομική αρωγή έγινε ήδη αποδεκτό, όχι όμως το αίτημα της ίδιας και του γιου της, με την κατηγορούσα αρχή να σημειώνει πως οι δυο δεν εργάζονται από δική τους επιλογή, ενώ στην ιδιοκτησία της 58χρονης, σύμφωνα με την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας, έχει εντοπιστεί ακίνητη περιουσία.

Από την πλευρά τους, οι δυο κατηγορούμενοι ανέφεραν πως δεν έχουν κανένα εισόδημα καθώς είναι αδύνατον, όπως υποστήριξαν, να βρουν εργασία, από τη στιγμή που κατηγορούνται για συγκεκριμένα αδικήματα και εκκρεμεί η διαδικασία στο δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία την 26η Οκτωβρίου, καλώντας τους δυο κατηγορούμενους να καταθέσουν τα όποια γεγονότα, πιστοποιητικά και μαρτυρία που να δικαιολογούν τη θέση τους.

Στις 26 Οκτωβρίου είχε οριστεί και η συνέχιση της δίκης όλων των κατηγορουμένων, ωστόσο μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης θα μετατεθεί σε νέα ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται πως τις περισσότερες κατηγορίες αντιμετωπίζει η πρώην υπεύθυνη Λειτουργός του ΤΕΠΑΚ και οι οποίες αφορούν αδικήματα όπως, συνωμοσία προς καταδολίευση, απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απάτη, πλαστογραφία, καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων, αθέμιτη απόκτηση περιουσίας και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal