MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε δύο μήνες μετακινούνται οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, υγραερίου και ασφάλτου από τη Λάρνακα

Advertisement

Sponsored by exness

Σε δύο μήνες μετακινούνται οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών, υγραερίου και ασφάλτου από τη Λάρνακα

Εντός δύο μηνών αναμένεται να ολοκληρωθεί η αποξήλωση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, υγραερίου και ασφάλτου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Advertisement

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «σήμερα Τετάρτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρία της Διυπουργικής Επιτροπής σε σχέση με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό και για τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ασφάλτου. Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν διάφορα θέματα αναφορικά με τη λειτουργία του νέου Ενεργειακού Κέντρου στο Βασιλικό».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ενημέρωσε την Επιτροπή αναφορικά με τις εξελίξεις σχετικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγρών καυσίμων και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης ασφάλτου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι όσον αφορά τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα η αποξήλωση των τελευταίων εγκαταστάσεων της εταιρείας Exxon Mobil, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, την Petrolina, η οποία κάνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες αποξήλωσης, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν περίπου σε δύο μήνες».

Ο κ. Βύρας ανέφερε ακόμα ότι «έχει ξεκινήσει η κατεδάφιση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης ασφάλτου που βρίσκονται στον χώρο των πρώην διυλιστηρίων και οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2022».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «η Διυπουργική Επιτροπή ενημέρωσε ότι αναφορικά με τη μετακίνηση υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, έχουν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν με την εκφόρτωση υγραερίου με τη μόνιμη και την προσωρινή λύση, από το λιμάνι Βασιλικού. Ακόμα σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία VLPG, οι νέες εγκαταστάσεις στην περιοχή Βασιλικού θα είναι έτοιμες εντός χρονοδιαγραμμάτων, δηλαδή μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022, ενώ εντός Μαρτίου θα αρχίσει η διαδικασία μετακίνησης του υγραερίου σε αυτές».

Ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει πως «θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα συγκεκριμένα θέματα και είναι έτοιμος να παρέμβει εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network