MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε αναζήτηση… χειριστών για τις αψίδες ασφαλείας στα Δικαστήρια

Advertisement

Sponsored by exness

Αυστηρότεροι έλεγχοι στα δικαστήρια – Επιστρατεύονται 30 αστυνομικοί και τοποθετούνται αψίδες ελέγχου – Αναζητείται το προσωπικό που θα αναλάβει

Advertisement

30 αστυνομικοί μετακινούνται για την ασφάλεια των δικαστηρίων, σύμφωνα με σχέδιο που εκπόνησε το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Σε μία προσπάθεια αύξησης των μέτρων ασφάλειας των δικαστηρίων στην Κύπρο επιστρατεύονται 30 αστυνομικοί που θα επιτηρούν τους χώρους των δικαστηρίων. Ταυτόχρονα στους χώρους των δικαστηρίων προγραμματίζεται όπως τοποθετηθούν και αψίδες ανίχνευσης μετάλλων.

Το θέμα ασφάλειας των δικαστηρίων έχει απασχολήσει αρκετές φορές με πιο πρόσφατο περιστατικό την φωτιά που ξέσπασε σε αίθουσα τεκμηρίων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Εκεί για άλλη μία φορά είχε τεθεί θέμα για το κενό που παρατηρείται στην ασφάλεια των δικαστηρίων, κυρίως της Λευκωσίας, όπου βρίσκονται διάσπαρτα κτήρια και δίνουν την δυνατότητα στον καθένα να εισέλθει εντός του χώρου, χωρίς να περάσει από οποιονδήποτε έλεγχο.

Πάντως στην αίθουσα τεκμηρίων που ξέσπασε η φωτιά των περασμένο Φεβρουάριο έχει τοποθετηθεί αψίδα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει τεθεί σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει μάλιστα κόλλημα, για το ποιοι θα χειρίζονται τις αψίδες ασφαλείας, εάν αυτοί δηλαδή, θα είναι αστυνομικοί ή εκπαιδευμένο προσωπικό.

Λόγω πάντως της έλλειψης προσωπικού είναι άγνωστο ποιοι και πότε θα επιστρατευθούν για να αναλάβουν την εν λόγω δουλειά.

Πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου για την ασφάλεια των δικαστηρίων, είχε αναφέρει ότι «τα κτίρια των Δικαστηρίων δυστυχώς όπως είναι διαρρυθμισμένα, είναι έξι με εφτά κτίρια ξεχωριστά, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει φρούρηση. Υπάρχει περιπολιακή φρούρηση. Τα μέτρα ασφάλειας είναι περιορισμένα. Αξιοποιείται η τεχνολογία. Αυτό το έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψην με τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network