MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις πληροφορίες αλ Σίσι για τρομοκράτες. Ενημέρωσε Αρχηγό ο ΠτΔ-Σύσκεψη και μέτρα

Advertisement

Sponsored by exness

Ενημέρωσε Αρχηγό Αστυνομίας ο Πρόεδρος για τις πληροφορίες Αλ Σίσι σε σχέση με «παιχνίδια» της Άγκυρας με τους ισλαμιστές τρομοκράτες – Σύσκεψη στο Αρχηγείο – Άμεση αντίδραση από τις αρχές ασφαλείας με λήψη επιπλέον μέτρων και «ομπρέλα» προστασίας γύρω από συγκεκριμένα κτίρια ξένων συμφερόντων

Συναγερμός έχει σημάνει σε Λευκωσία και Αθήνα μετά την αποκάλυψη του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπτνέλ Φατάζ αλ Σίσι προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα παιχνίδια της Αγκύρας με τους ισλαμιστές.

Advertisement

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε προ ημερών η εφημερίδα «Τα Νέα» στην απόρρητη ενημέρωση του Προέδρου της Αιγύπτου σε Αναστασιάδη και Μητσοτάκη το Κάιρο είναι ιδιαίτερα ανήσυχο όχι μόνο για την ανάμειξη της Άγκυρας σε όλες τις περιφερειακές διενέξεις, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ο «σουλτάνος» εμπλέκει πλέον και χρησιμοποιεί ανοιχτά τον ισλαμιστικό παράγοντα.

Η ανησυχία του Καΐρου κατατέθηκε και μάλιστα εμφαντικά στην 8η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, από τον ίδιο τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στις συζητήσεις του τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Και συναφώς, ζήτησε από τους κυρίους Αναστασιάδη και Μητσοτάκη όπως το κρατήσουν ψηλά στην ατζέντα, όχι μόνο των τριμερών επαφών αλλά και των δικών τους κινήσεων προς τρίτες χώρες.

Ενημερώθηκε ο Αρχηγός – Άμεση αντίδραση

Μετά και την ενημέρωση που έγινε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες της Cyprus Times υπήρξε επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αρχηγό Αστυνομίας, ενώπιον του οποίου τέθηκαν οι πληροφορίες.

Με οδηγίες του ίδιου του Αρχηγού, συγκλήθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επικεφαλείς των τμημάτων που ασχολούνται με θέματα που άπτονται της τρομοκρατίας στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε η πληροφόρηση που έφτασε από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

Κατόπιν αξιολόγησης των πληροφοριών, ενεργώντας προληπτικά και με μοναδικό στόχο την διατήρηση της ασφάλειας, αποφασίστηκε όπως αυξηθούν οι περιπολίες, μηχανοκίνητες και πεζές, σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας και όχι μόνο και ειδικά σε περιοχές όπου βρίσκονται κτίρια ξένων συμφερόντων.

Επιπλέον δόθηκαν οδηγίες για αύξηση των μέτρων προστασίας στην περιοχή που βρίσκεται η Γαλλική πρεσβεία μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών καθώς και σε άλλα κτίρια γαλλικών συμφερόντων, τόσο στη Λευκωσία όσο και σε άλλες δύο τουλάχιστον επαρχίες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network