MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις για τις συμβάσεις των εργαζομένων στα αεροδρόμια

Advertisement

Sponsored by exness

Σε αδιέξοδο η μεσολαβητική προσπάθεια του Υπ. Εργασίας για διαφορά στις υπηρεσίες εδάφους αεροδρομίων

Advertisement

Δεν έφερε τελικά αποτέλεσμα η μεσολαβητική προσπάθεια του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για γεφύρωση της διαφοράς που προέκυψε στο πλαίσιο της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης, μεταξύ των εργαζομένων και των εταιρειών Swissport Cyprus Ltd και LGS Handling Ltd, οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες εδάφους στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ύστερα από δύο και πλέον ώρες μεσολαβητικής προσπάθειας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, οι συζητήσεις μεταξύ εκπροσώπων των εταιρειών και συντεχνιών των εργαζομένων κατέληξαν γύρω στις 12.30 σε αδιέξοδο και το θέμα αποφασίστηκε να παραπεμφθεί σε διαιτησία, ενώ οι συντεχνίες θα συγκαλέσουν αύριο κοινές Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους για να συζητήσουν τη λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΟΙΥΚ ΣΕΚ Ελισσαίος Μιχαήλ είπε ότι “οι εταιρίες δεν έχουν εκτιμήσει τις θυσίες και παραχωρήσεις των εργαζομένων και επιμένουν να κάνουν αποκοπές ωφελημάτων και του τιμάριθμου ενώ αυτός είναι παγοποιημένος”.

Ανέφερε ότι αύριο θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των μελών και πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν τη λήψη μέτρων μη αποκλειομένων και των απεργιών.

Οι συνελεύσεις των εργαζομένων θα γίνουν μεταξύ 10.00 και 11.00 στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας και μεταξύ 11.00 και 12.00 στο χώρο του αεροδρομίου Πάφου.

Ανέφερε τέλος ότι στις σκέψεις των συντεχνιών είναι να πραγματοποιηθεί κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη των ΓΓ των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ μαζί με τους Γραμματείς του κλάδου για να εξηγήσουν τις θέσεις των συντεχνιών.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΥΧΘΕΜ ΔΕΟΚ Στέλιος Ευστρατίου είπε ότι θα συγκληθούν αύριο από τις τρεις συντεχνίες κοινές γενικές συνελεύσεις εργαζομένων στο χώρο των αεροδρομίων για να ληφθούν αποφάσεις, προσθέτοντας ότι οι συντεχνίες θα συμβουλέψουν τους εργαζόμενους “να παρθούν κάποια μέτρα αλλά δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε τι μέτρα θα αποφασιστούν τελικά”.

“Δεν μπορούν οι εταιρείες να έρχονται προκαταρκτικά και να λένε ότι σήμερα θα αποκόψουν τον τιμάριθμο”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι για αυτό το θέμα “έγινε μια συμφωνία κορυφής πριν κάποια χρόνια”.

Ανέφερε επίσης ότι “γνωρίζουμε ότι αυξήθηκε η εργασία στα αεροδρόμια για τις δύο εταιρείες” και πρόσθεσε ότι “από το 2009 οι εργαζόμενοι δίνουν και πρέπει κάπου να σταματήσει αυτό”.

“Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι εργοδότες πως θα πρέπει να αρχίσουν να ισοζυγίζουν την κατάσταση προς όφελος όλων των πλευρών για το καλό του τόπου γενικότερα”, πρόσθεσε ο ΓΓ της ΣΥΧΘΕΜ ΔΕΟΚ.

Ο κ. Ευστρατίου είπε ακόμη ότι δεν είναι αυτοσκοπός να δημιουργήσουμε άλλα οικονομικά προβλήματα, σημειώνοντας ότι “στόχος των συντεχνιών είναι να μην γίνεται άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων όπως συμβαίνει σήμερα”.

Σε σχέση με τη διαιτησία στην οποία θα παραπεμφθεί το θέμα, ο κ. Ευστρατίου είπε ότι η απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας “δεν θα είναι δεσμευτική αλλά περισσότερο συμβουλευτική”.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network