MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε 2 μήνες περισσότερα παιδιά στο Μακάρειο απ’ ότι σε 2 χρόνια – Επιπλοκές στρεπτόκοκκου

Advertisement

Sponsored by exness

Επιπλοκές στρεπτόκοκκου σε παιδιά αύξησαν αισθητά τις νοσηλείες στο Μακάρειο Νοσοκομείο – Συνεχίζεται η πληρότητα στους παιδιατρικούς θαλάμους – Τι είναι η οξεία στρεπτοκοκκική σπειραματονεφρίτιδα που έχει στείλει στο Νοσοκομείο αρκετά παιδάκια και τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Συνεχίζεται η αυξημένη ροή εισαγωγών παιδιών στο Μακάρειο Νοσοκομείο, καθώς οι λοιμώξεις του αναπνευστικού σαρώνουν και στις μικρές ηλικίες.

Advertisement

Αυξημένα περιστατικά γρίπης Α και Β καθώς και στρεπτόκοκκου, γέμισαν ξανά τους παιδιατρικούς θαλάμους, με τις πληρότητες αυτή την στιγμή να βρίσκονται ξανά στο 100%. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί στην ιατρική κοινότητα ο αριθμός παιδιών που προσβλήθηκαν από οξεία στρεπτοκοκκικής σπειραματονεφρίτιδας, επιπλοκή δηλαδή του στρεπτόκοκκου.

Όπως εξήγησε μιλώντας στη Cyprus Times ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ. Αβραάμ Ηλία, τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλεύτηκαν στους παιδιατρικούς θαλάμους περισσότερα παιδιά με επιπλοκές του στρεπτόκοκκου, από ότι σε διάστημα δύο ετών.

«Οι γονείς που τα παιδιά τους πέρασαν στρεπτόκοκκο θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι η επιπλοκή της οξείας στρεπτοκοκκικής σπειραματονεφρίτιδας, παρουσιάζεται δύο με τρείς βδομάδες μετά που το παιδί περάσει στρεπτόκοκκο και αυτό μπορούν να το διακρίνουν από τα ούρα των παιδιών που είναι κόκκινα και σκουρόχρωμα».

Εξήγησε ότι η αύξηση περιστατικών οφείλεται στο ότι, η έγκαιρη χορήγηση αντιβίωσης, δεν μειώνει την πιθανότητα αυτή της επιπλοκής.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ηλία, στο Μακάρειο νοσηλεύονται αυτή την ώρα παιδιά με γρίπη Α και Β, με επιπλοκές από στρεπτόκοκκο, ενώ υπέδειξε ότι μειώθηκαν τα περιστατικά covid, αν και νοσηλεύονται δύο παιδιά σε καλή κατάσταση.

Τι είναι ο στρεπτόκοκκος και πότε πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς

Ο στρεπτόκοκκος είναι ένα συχνό και κοινό μικρόβιο που υπάρχει στην κοινότητα και προσβάλλει σύμφωνα με τους ειδικούς παιδάκια ηλικίας πέραν των 2 ετών, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ενώ σπανιότερα τα βρέφη.

Όπως εξήγησε ο Δρ. Ηλία, μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία πονόλαιμο, οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα, σπανιότερα οστρακιά με χαρακτηριστικό εξάνθημα στο δέρμα και σπανιότερα σοβαρή διεισδυτική στρεπτοκοκκική νόσο.

Οι γονείς, θα πρέπει να ανησυχήσουν όταν το παιδί παρουσιάζει υψηλό πυρετό που δεν υποχωρεί στα αντιπυρετικά, ανορεξία, γογγυσμό νωθρότητα, ή αιμορραγικό εξάνθημα, τότε θα πρέπει να ζητήσουν γρήγορα ιατρική εκτίμηση.

Το μικρόβιο αυτό μεταδίδεται με τα σταγονίδια του αναπνευστικού, την στενή επαφή και το σάλιο, ενώ για πρόληψη θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η υγιεινή των χεριών και ο καλός εξαερισμός των χώρων.

Οι γονείς που παρατηρούν στα παιδιά τους συμπτώματα όπως ρινική καταρροή και βήχα θα πρέπει να τα περιορίζουν στο σπίτι και να μην τα πηγαίνουν στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network