MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σε 15 ημέρες ξανά στην Επιτροπή Νομικών το θέμα των θανατηφόρων τροχαίων

Advertisement

Sponsored by exness

Σε αναμονή της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας για την πρόταση νόμου με την οποία δημιουργείται ιδιώνυμο αδίκημα σε τροχαίες παραβάσεις στις οποίες τροχαίο αδίκημα οδηγεί στο θάνατο εμπλεκόμενου μέρους, όταν ο παραβάτης προκαλεί θάνατο, οδηγώντας μετά από υπερκατανάλωση, ή και χρήση ναρκωτικών, ή και υπερβολική ταχύτητα.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Σωτήρης, που επανέφερε την πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε το 2007 ανέφερε ότι ο προτεινόμενος νόμος έχει σκοπό να καλύψει το κενό που υπάρχει στο νομικό πλαίσιο μεταξύ της αλόγιστης οδήγησης και της υπαίτιας συμπεριφοράς για πρόκληση θανάτου.

Πρόσθεσε πως η Επιτροπή Νομικών θα επανέλθει σε 15 ημέρες καθώς προτίθεται να νομοθετήσει για να περιορίσει και εάν είναι δυνατό να εξαλείψει ανεπίτρεπτες συμπεριφορές στους δρόμους.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου που παρέστη στη συζήτηση της πρότασης νόμου, η οποία διαλαμβάνει ποινή φυλάκισης μέχρι και 10 χρόνια για πρόκληση θανάτου από υπαίτια αμέλεια και απαντώντας σε τεχνικής φύσης νομικά ερωτήματα Βουλευτών, ανέφερε ότι εάν η Επιτροπή Νομικών καταλήξει σε επιβολή ποινής 10 ετών για υπαίτια πρόκληση τετραπληγίας το Υπουργείο ουδεμία αντίρρηση φέρει.

Σχολιάζοντας επίσης τοποθετήσεις Βουλευτών, ο κ. Νικολάου είπε πως η κατηγοριοποίηση της πράξης και η ποινή είναι βασική αρχή ποινικού δικαίου.

Όπως αναφέρθηκε από το Βουλευτή του ΔΗΣΥ Ρίκκο Μαππουρίδη η πρόκληση τετραπληγίας υπό υπαίτια οδήγηση, υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ή υπερβολική ταχύτητα θα τιμωρείται με δύο χρόνια φυλάκιση ως είναι το κείμενο της πρότασης νόμου και το νομικό πλαίσιο.

Η νομική υπηρεσία ζήτησε πίστωση χρόνου για να ετοιμαστεί μια πιο ολοκληρωμένη νομοθεσία, καθώς η πρόταση νόμου παρουσιάζει προβλήματα, όπως ανέφερε η δικηγόρος της Δημοκρατίας που παρέστη στη συζήτηση.

Είπε ακόμα πως η πρόταση νόμου πρέπει να εξετασθεί με βάση τη νομολογία, σημειώνοντας ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για αυξημένες ποινές, σε σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network