MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σχολή Πρώτων Βοηθειών για γονείς. Πήραν… μαθήματα οι πρώτοι 25 για αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων! (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Από σήμερα η λειτουργία τις Σχολής Πρώτων Βοηθειών για γονείς – Οι πρώτοι 25 γονείς είχαν την ευκαιρία να μάθουν κάποια σημαντικά βήματα για αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων

Advertisement

Ξεκίνησε σήμερα και επίσημα τη λειτουργία της η Σχολή Πρώτων Βοηθειών για γονείς, του Υπουργείου Υγείας.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν η Κυπριακή Δημοκρατία ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός REACTION και η Τράπεζα Κύπρου (Bank of Cyprus).

Οι πρώτοι 25 γονείς είχαν την ευκαιρία να μάθουν κάποια σημαντικά βήματα για αντιμετώπιση παιδικών ατυχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει προ ημερών το Υπουργείο Υγείας, πρόκειται για εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην μετάδοση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων στους γονείς, ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στα παιδιά τους, εάν παραστεί ανάγκη και μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου και την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.

Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα, οι γονείς θα εκπαιδευτούν στις διαδικασίες που εφαρμόζονται για την κλήση ασθενοφόρων.

Η Σχολή Πρώτων Βοηθειών για Γονείς θα λειτουργεί από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Reaction και στόχο έχει την εκπαίδευση στις βασικές πρώτες βοήθειες όπως αντιμετώπιση ρινορραγίας, κτυπήματος στο κεφάλι, εγκαύματος, λιποθυμίας, κοψίματος – αιμορραγίας, πνιγμονής από ξένο σώμα, και διαδικασιών επείγουσας κλήσης για ασθενοφόρο.

Το πρόγραμμα θα διοργανώνεται από τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στην εκπαίδευση επειγόντων από διεθνούς οργανισμούς.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων στην Λευκωσία κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα από τις 9 π.μ. μέχρι τις 12 μ. και θα προσφέρεται δωρεάν σε όλους τους γονείς που του επιθυμούν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Οργανισμό Reaction για δήλωση ενδιαφέροντος στο τηλέφωνο 22264101.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network