MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σχεδόν 37 χιλιάδες εξώδικα από την αρχή της πανδημίας. Τα περισσότερα ανεξόφλητα

Advertisement

Sponsored by exness

Εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για τήρηση των μέτρων – Σχεδόν 37 χιλιάδες εξώδικα από την αρχή της πανδημίας μέχρι την 6η Ιουνίου – Τα περισσότερα ανεξόφλητα – Εκκρεμεί επανεξέταση για περισσότερα από χίλια – «Αυξημένοι έλεγχοι σε σημεία όπου εντοπίζεται μεγαλύτερος επιδημιολογικός κίνδυνος» λέει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στη Cyprus Times

Του Γιώργου Βήχα

Πονοκέφαλο προκαλούν οι αριθμοί των κρουσμάτων και η κακή επιδημιολογική εικόνα.

Advertisement

Πέρα από τις εκκλήσεις των αρμοδίων για τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας, με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι με αποτέλεσμα την αύξηση των καταγγελιών για παραβιάσεις μέτρων, τόσο όσον αφορά πολίτες, όσο και επιχειρήσεις.

Στόχος η εφαρμογή των μέτρων έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η εικόνα και να χρειαστεί επιβολή νέων περιορισμών στις μετακινήσεις, κάτι που αποτελεί για όλους χείριστο σενάριο.

«Αυξημένοι έλεγχοι σε σημεία όπου εντοπίζεται μεγαλύτερος επιδημιολογικός κίνδυνος»

«Η Αστυνομία προχωρά σε συνεχείς και στοχευμένους ελέγχους από την αρχή της πανδημίας. Κάθε αλλαγή στα διατάγματα φέρνει διαφοροποιήσεις και στον τρόπο άσκησης των ελέγχων», αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι πάντα η Αστυνομία είναι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια των ελέγχων. «Γίνονται αυξημένοι έλεγχοι σε σημεία όπου εντοπίζεται μεγαλύτερος επιδημιολογικός κίνδυνος».

Στην παρούσα φάση, το πρόβλημα εντοπίζεται στους χώρους διασκέδασης και εστίασης κυρίως στις παραλιακές περιοχές όπου κυκλοφορεί νεαρόκοσμος, συμπλήρωσε.

Σχεδόν 37 χιλιάδες εξώδικα μέχρι την 6η Ιουνίου

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η Cyprus Times από την Αστυνομία, από την 28η Μαρτίου του 2020, ημέρα κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ ο περί Λοιμοκάθαρσης Νόμος, μέχρι την 6η Ιουνίου του 2021 έχουν εκδοθεί συνολικά παγκύπρια 36,846 εξώδικα.

Οι 35,687 καταγγελίες εκδόθηκαν κατά πολιτών, ενώ 1,159 αφορούσαν υποστατικά.

Από τα πιο πάνω εξώδικα, τακτοποιήθηκαν μέχρι την 6η Ιουνίου λιγότερα από τα μισά, 15,030 εκ των οποίων 14,301 αφορούσαν πολίτες και 729 αφορούσαν υποστατικά.

Κατά προσέγγιση, με βάση το γεγονός ότι αρχικά το πρόστιμο ήταν 150 ευρώ και από την 3η Απρίλιου αυξήθηκε στα 300 ευρώ εισπράχθηκαν από τα εξώδικα κατά πολιτών περίπου 4,3 εκ. ευρώ. Επιπλέον από τα υποστατικά με βάση την ελάχιστη τιμή (από 500 ευρώ μέχρι και 16 χιλιάδες) εισπράχθηκαν τουλάχιστον 364,500 ευρώ.

Εκκρεμεί επανεξέταση για περισσότερα από χίλια

Στο μεταξύ, την ίδια στιγμή εκκρεμούν αποφάσεις για 1,008 καταγγελίες κατά πολιτών και 30 κατά υποστατικών που αιτήθηκαν επανεξέτασης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal