MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σχεδόν 3 μήνες μετά… ακόμα δε ξέρουν τι θα κάνουν με τον 13χρονο που σκότωσε την αδελφή του

Advertisement

Sponsored by exness

Δύσκολη χαρακτηρίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η περίπτωση του 13χρονου που τραυμάτισε θανάσιμα την 9χρονη αδελφή του τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα.

Advertisement

Ο 13χρονος από τις αρχές Νοεμβρίου κρατείται στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας και όπως έχουν γνωματεύσει οι παιδοψυχίατροι, δεν υποφέρει από κάποια πάθηση που να επιβάλλει την κράτησή του σ’ αυτό τον χώρο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» οι συναρμόδιες υπηρεσίες παρακάθισαν σε σύσκεψη για να μελετήσουν τις λύσεις που προσφέρονται για τον 13χρονο, χωρίς ωστόσο να βρεθεί διέξοδος. Ο χρόνος πιέζει και μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, που λήγει το διάταγμα νοσηλείας του στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας, πρέπει να βρεθεί μόνιμη λύση.

Στο δημοσίευμα, σημειώνεται πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η Νομική Υπηρεσία, οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας και η Αστυνομία, παρακολουθούν στενά την κατάσταση και προσπαθούν να βρουν λύσεις σε μια περίπτωση πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα. Η Κύπρος δεν έχει αυτή τη στιγμή αναμορφωτήριο, ούτε άλλο χώρο για φιλοξενία του παιδιού, γι’ αυτό και οι λύσεις λιγοστεύουν.

Μια σκέψη που γίνεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι όπως τη γονική μέριμνα την αναλάβει το κράτος μέσω του Γραφείου Ευημερίας και στη συνέχεια ο 13χρονος να μεταφερθεί σε κάποιο χώρο (διαμέρισμα) στο οποίο να διαμένει μαζί με κάποιον νοσηλευτή επί 24ώρου βάσεως.

Αυτό θα προσφέρει στον νεαρό ασφάλεια και περίθαλψη που θα εισηγηθούν οι γιατροί αλλά και φροντίδα ώστε να μεγαλώσει σε ασφαλές περιβάλλον. Μια σκέψη που έγινε για να επιστρέψει στο σχολείο, φαίνεται να συγκεντρώνει επιφυλάξεις, τόσο για το πώς θα αντιμετωπιστεί από τους άλλους μαθητές, όπως και για τη συμπεριφορά του ίδιου. Ο πατέρας του 13χρονου είναι συνεργάσιμος και επιθυμεί το καλύτερο για τον γιο του.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ψάξει και την λύση μεταφοράς του νεαρού στο εξωτερικό σε ειδικό κέντρο αναμόρφωσης, ωστόσο αυτό εμπερίκλειε τεράστιες δυσκολίες.

Τέλος όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι εμπλεκόμενοι θα συναντηθούν εκ νέου αρχές του επόμενου μήνα ώστε να λάβουν αποφάσεις.

 

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network