MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σχεδόν 100 άτομα στην Κύπρο έλαβαν το χάπι κατά της covid. «Καμία αναφορά για παρενέργειες μέχρι στιγμής»

Advertisement

Sponsored by exness

Έλαβαν το molnupiravir σχεδόν 100 ασθενείς στην Κύπρο – Καμία αναφορά μέχρι στιγμής λέει η αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών – «Νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα» – Εν αναμονή και για το χάπι της Pfizer

91 άτομα μέχρι την Δευτέρα έλαβαν το χάπι της MSD (molnupiravir) στην Κύπρο σύμφωνα με την Aναπληρώτρια Διευθύντρια των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Δρ. Έλενα Παναγιωτοπούλου.

Advertisement

«Μέχρι στιγμής αυτά τα άτομα με συνταγογράφηση μέσω προσωπικού γιατρού και μόνο, έλαβαν το χάπι κατά της covid, το οποίο είναι καλοδεχούμενο και το προσφέρει η Κύπρος για άτομα που ανήκουν σε κρίσιμες κατηγορίες ασθενών» είπε.

Ερωτηθείσα εάν έφτασαν οποιεσδήποτε αναφορές στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες για παρενέργειες λόγω της χρήσης τους, επισήμανε ότι αν και είναι πολύ λίγα τα άτομα που ήδη το χρησιμοποιούν δεν υπήρξε καμία αναφορά ότι κάτι πήγε στραβά ή ότι κάποιοι κατέληξαν να νοσηλευτούν.

«Διευκρινίζω ότι είναι πολύ λίγα άτομα που το έλαβαν και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και αναμένουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο που το χρησιμοποιεί, να εξαχθούν συμπεράσματα από τις κλινικές μελέτες για να φανεί η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου» είπε.

Οι γιατροί το δίνουν, όπως λέει στη Cyprus Times η Δρ. Παναγιωτοπούλου, σε ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται, σε αυτούς δηλαδή που ενέχει κίνδυνος εάν νοσήσουν να είναι σοβαρά ή να καταλήξουν στο νοσοκομείο. «Δεν παύει να είναι ένα θεραπευτικό μέσο που συνδράμει στην καταπολέμηση της covid σε συνδυασμό με τους εμβολισμούς» ξεκαθαρίζει.

Εν αναμονή βρίσκονται οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και για την αδειοδότηση του φαρμάκου της Pfizer αυτή την βδομάδα και εξαρτάται από την κατασκευάστρια εταιρία πότε θα το διαθέσει στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network