MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Σαρώνει» την Κύπρο η Αστυνομία. Εντοπισμός όπλων, ναρκωτικών και 18 συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Advertisement

Sponsored by exness

Συντονισμένες έρευνες της Αστυνομίας για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της εγκληματικότητας – 18 συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο –  Εντοπισμός όπλων, ναρκωτικών και όχι μόνο

Advertisement

Η δράση της Αστυνομίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος είναι συνεχής και αδιάλειπτη και στόχος είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και η εμπιστοσύνη των πολιτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε στις δηλώσεις του πως από το σύνολο των ενεργειών τις τελευταίες ημέρες, ξεχωρίζουμε ως σημαντική εξέλιξη τη σύλληψη 30χρονου στην Πάφο, ο οποίος φέρεται να ανήκει σε εγκληματική ομάδα σε σχέση με τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων στην επαρχία Πάφου, ο οποίος καταζητείτο για εννέα σοβαρές υποθέσεις. Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις διεξάγονται σε παγκύπρια βάση, τόσο στις πόλεις όσο και στις επαρχίες.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και της εγκληματικότητας γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων, που έγιναν το τελευταίο 24ωρο με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομίας από διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα οι οικίες, υποστατικά και οχήματα υπόπτων προσώπων και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία αξιολογούνται. Επίσης, η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη 18 προσώπων ύστερα από στοχευμένες έρευνες, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων ως ακολούθως:

Στην επαρχία Πάφου, στη διάρκεια επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη 30χρονος, ο οποίος καταζητείτο για διερευνώμενες υποθέσεις που διαπράχθηκαν στην πόλη και επαρχία Πάφου και αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, πέντε υποθέσεις διαρρήξεων καταστημάτων και κλοπών που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 2/4/17-25/3/18, υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες που διαπράχθηκε στις 27/12/17, υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτου που διαπράχθηκε στις 19/3/18 και υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 10-12/3/2018.

Στην επαρχία Λευκωσίας στο πλαίσιο επιχειρήσεων ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα κατοικίες, υποστατικά και οχήματα.  Κατά τις έρευνες εξασφαλίστηκε περαιτέρω μαρτυρία εναντίον 35χρονου ο οποίος τελούσε υπό κράτηση και επανασυνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σχετικά με άλλες δύο διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούσαν εμπρησμό καταστήματος και εμπρησμό συνεργείου αυτοκινήτων που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας στις 23/9/2016 και 15/11/2016 αντίστοιχα. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του 35χρονου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένα όχημα για να τύχει επιστημονικών εξετάσεων.

Επίσης, στα Γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα 25χρονος για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού εστιατορίου στα Λατσιά.

Επιπρόσθετα, κατά τις έρευνες που έγιναν σε μηχανοκίνητα οχήματα και στους επιβαίνοντες τους, συνελήφθηκαν συνολικά 2 οδηγοί αυτοκινήτων και ένας οδηγός μοτοσικλέτας, στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ποσότητα κάνναβης βάρους 7,5 γραμμαρίων, 2 ρόπαλα, μια σιδερογροθιά με πτυσσόμενη λεπίδα μήκους 10 εκατοστών, ενώ από περαιτέρω έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι η μοτοσικλέτα ήταν ακινητοποιημένη από τις 3/4/2017.

Συνολικά ερευνήθηκαν 76 οχήματα και 102 επιβαίνοντες, καθώς επίσης και αριθμός φρουρών ασφαλείας και υποστατικών, ενώ έγιναν δύο εξώδικες καταγγελίες σε δύο πρόσωπα για άγρα πελατών με σκοπό την πορνεία.

Στην επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα 6 οικίες και 11 υποστατικά και συνελήφθηκαν συνολικά 9 πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στην οικία 26χρονου, στην παρουσία συγγενικού του προσώπου ηλικίας 47 ετών, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα αεροβόλο πιστόλι για το οποίο ο 47χρονος δεν είχε άδεια κατοχής και συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων, καθώς και ένα οπλοτόξο. Επίσης, σε έρευνα που έγινε σε υποστατικό στην επαρχία Λεμεσού, εντοπίστηκαν συνολικά σε διάφορα σημεία, 23 γραμμάρια κάνναβης και  41 γραμμάρια μεταμφεταμίνης, ενώ συνελήφθηκαν τέσσερα πρόσωπα για παράνομη κατοχή ναρκωτικών.

Επιπρόσθετα, σε άλλη περίπτωση συνελήφθη 22χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε σε υποστατικό, αφού στην κατοχή του μικρή ποσότητα κάνναβης, ενώ σε δύο υποστατικά διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν εγκατεστημένα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και κάμερες ασφαλείας που κατέγραφαν σε δημόσιο μέρος και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ερευνήθηκαν συνολικά 53 οχήματα και 57 επιβαίνοντες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου σε  όχημα, εντοπίστηκε στην κατοχή του οδηγού ποσότητα κάνναβης βάρους 1,4 γραμμαρίων, ένα πλαστικό πιστόλι, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μια περούκα.

Εξάλλου, στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που διεξήχθη χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα στην επαρχία Λάρνακας, ερευνήθηκαν με δικαστικά εντάλματα οι οικίες, υποστατικά και οχήματα υπόπτων προσώπων. Στη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθηκαν με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση 3 πρόσωπα, ηλικίας 30, 50 και 55 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία. Τα εν λόγω πρόσωπα συναντήθηκαν με σκοπό να πείσουν 40χρονο παραπονούμενο να αποσύρει υπόθεση του ΤΑΕ Λάρνακας που εκκρεμεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας με κατηγορούμενο τον 30χρονο και αφορά αδικήματα εκβίασης, απειλής, κλοπής και απαγωγής.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network