MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σαρώνει η γρίπη με θανάτους και αυξημένα κρούσματα σε ηλικιωμένους

Advertisement

Sponsored by exness

Έκκληση για εμβολιασμό με τα εμβόλια της γρίπης – Πως μπορούν οι πολίτες να τα λάβουν ανεξαρτήτως ηλικίας – «Η ανευθυνότητα στέλνει στο θάνατο ηλικιωμένους» λέει το παρατηρητήριο τρίτης ηλικίας – Αύξηση και περιστατικών covid σε γηροκομεία – Σκέψεις για μαζικούς εμβολιασμούς γρίπης καθώς υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια

Έκκληση προς όλες τις ομάδες του πληθυσμού για να προχωρήσουν σε εμβολιασμό κατά της γρίπης απευθύνει το Υπουργείο Υγείας, σε μία προσπάθεια θωράκισης του πληθυσμού, την ώρα που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία, μεγάλη αύξηση περιστατικών. Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκαν και 6 θάνατοι ασθενών με γρίπη.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, σημειώνει ότι υπάρχει αύξηση στα περιστατικά γρίπης, κυρίως σε ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να καταλήγουν στα Νοσοκομεία και δυστυχώς μερικοί να καταλήγουν. «Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι έχει διευρύνει τους δικαιούχους για εμβολιασμό κατά της γρίπης και μπορεί ο κάθε πολίτης μέσω του προσωπικού του ιατρού να εμβολιαστεί ανεξαρτήτως ηλικίας».

Από πλευράς Υπουργείου Υγείας, τονίζεται πάντως ότι ήδη γίνονται σκέψεις σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, να γίνουν μαζικοί εμβολιασμοί ηλικιωμένων μέσω κινητών μονάδων εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια γρίπης, περί τις 60 χιλιάδες.

Όσον αφορά τα κρούσματα κορωνοιού, αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφουν επίσης αύξηση, ωστόσο όπως διαμηνύεται στην παρούσα φάση είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία παρά την έντονη πίεση που δέχονται.

Η ανευθυνότητα στέλνει στο θάνατο ηλικιωμένους…

Κληθείς να τοποθετηθεί για τα αυξημένα κρούσματα γρίπης αλλά και covid σε οίκους ευγηρίας, ο Πρόεδρος Παρατηρητήριου τρίτης ηλικίας, Δήμος Αντωνίου, τονίζει ότι υπάρχει αυτή την στιγμή σοβαρή γρίπη που σαρώνει ηλικιωμένους, υποδεικνύοντας ότι αυτό έχει τόσο σωματικό, όσο και ψυχολογικό αντίκτυπο σε αυτούς.

«Πρέπει να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι μας και όσοι δεν το έχουν πράξει να το κάνουν αμέσως εφόσον βλέπουμε ότι καταλήγουν στα Νοσοκομεία. Ο συνδυασμός με την covid αποτελεί κίνδυνο για χιλιάδες ηλικιωμένους και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού» υπέδειξε. Ενδεικτικό ότι σε οίκους ευγηρίας την περασμένη βδομάδα καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός περιστατικών covid.

Την ίδια στιγμή ο κ.Αντωνίου έκανε λόγο για ανευθυνότητα μερίδας πολιτών που επισκέπτεται γηροκομεία καθημερινά, χωρίς να έχει κάνει τεστ, ή με εμφανή συμπτώματα, με αποτέλεσμα να μεταδίδουν λοιμώξεις στους ηλικιωμένους.

«Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και για να αποφευχθούν άλλοι θάνατοι και διασπορά ιώσεων θα πρέπει οι συγγενείς και οι επισκέπτες αυτό να το σέβονται και να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς πρέπει να αντιληφθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» είπε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal