MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σαρώνει γηροκομεία ο κορωνοϊός. «Στο ναδίρ η ψυχολογία ηλικιωμένων… να μην λείπει κανείς μετά τις γιορτές»

Advertisement

Sponsored by exness

Πονοκέφαλος τα νέα κρούσματα σε οίκους ευγηρίας – Καμπανάκι για τις γιορτές κρούει ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας μιλώντας στη Cyprus Times  – Στο ναδίρ η ψυχολογία ηλικιωμένων… ελέω πανδημίας

Συνεχίζει την επέλαση του ο κορωνοϊός σε οίκους ευγηρίας και γηροκομεία καταγράφοντας χθες άλλα 22 θετικά περιστατικά, τα οποία εντοπίστηκαν μέσω της διαδικασίας των rapid test

Advertisement

Σύμφωνα με το Υπουργείου Υγείας, πρόκειται για περιστατικά που εντοπίστηκαν μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται σε οίκους ευγηρίας-κλειστές δομές και συγκεκριμένα σε γηροκομεία στο Καϊμακλί και την Ευρύχου.

Υπενθυμίζεται ήδη εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα σε διάφορα γηροκομεία και κλειστές δομές σε Παγκύπρια βάση, τόσο σε ασθενείς-ηλικιωμένους, όσο και σε εργαζομένους σε αυτά.

«Καμπανάκι» για τις γιορτές… Να μην λείπει κανείς από την οικογένεια μετά»

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου 3ης ηλικίας Δήμος Αντωνίου, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ελέω και των γιορτών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι ακόμη πιο προσεκτικοί, έτσι ώστε να μην έχουμε άλλες απώλειες και θανάτους.

«Πρέπει να προσέχουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, δεν μπορούμε ελαφρά την καρδία να νομίζουμε ότι εμείς είμαστε άτρωτοι, ακούγοντας μάλιστα καθημερινά για τόσους θανάτους Παγκοσμίως» σημείωσε ο κ.Αντωνίου.

Ερωτηθείς εάν την περίοδο των γιορτών θα ληφθούν περεταίρω μέτρα στους οίκους ευγηρίας για την προστασία των ηλικιωμένων, ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα είναι ήδη αυστηρά, όμως ο κάθε ιδιοκτήτης οίκων ευγηρίας θα πρέπει να προσέξει ακόμη περισσότερο ώστε να μην γίνονται άσκοπες επισκέψεις. Σημαντικό είναι, να μην λείπει κανείς από την οικογένεια μετά τις γιορτές».

«Επίσης θα πρέπει οι εργαζόμενοι κυρίως να είναι διπλά προσεκτικοί, και να μην έχουν τεράστιους αριθμούς επαφών, τις ώρες που δεν βρίσκονται στην εργασία τους, έτσι ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο μετά τους ηλικιωμένους» είπε.

Στο ναδίρ η ψυχολογία ηλικιωμένων… ελέω covid

Κληθείς να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα ο κ.Αντωνίου υπογράμμισε ότι η ψυχολογία των ηλικιωμένων δυστυχώς βρίσκεται στο ναδίρ, λόγω του κορωνοϊού.

«Έχει καταρρακωθεί η ψυχική τους υγεία, η ψυχολογία τους είναι στο ναδίρ και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια. Από τον Μάρτιο οι ηλικιωμένοι μας πληρώνουν το τίμημα και υποφέρουν» είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει εάν γίνονται κάποιες προσπάθειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να βοηθηθούν τα άτομα τρίτης ηλικίας με ψυχολογική στήριξη, σημείωσε πως ήδη γίνονται κάποιες δράσεις, έτσι ώστε ειδικές ομάδες να επισκέπτονται τους οίκους ευγηρίας να αξιολογούν και να βοηθούν τους ηλικιωμένους μας ώστε να τους ανεβάσουν την ψυχολογία τους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network