MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Σαφείς οι αλλαγές και καινοτομίες στην Αστυνομία σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η προστασία του πολίτη ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου με την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Ελίζα Σαββίδου.

Advertisement

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Αρχηγού Αστυνομίας σε εποικοδομητικό κλίμα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση της Αστυνομίας στους τομείς αρμοδιότητας της Επιτρόπου σε συνάρτηση με την επιτέλεση των καθηκόντων του Αστυνομικού Σώματος.

Ο κ. Χρυσοστόμου ενημερώθηκε για τις εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως σε παράπονα που υποβάλλουν οι πολίτες και έγινε η από κοινού διαπίστωση της συνεχούς βελτίωσης της Αστυνομίας.

Ο Αρχηγός τόνισε  κατηγορηματικά ότι η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στην προσπάθεια για απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, καταδικάζοντας οποιαδήποτε περιστατικά βίας ή κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς απέναντι σε πολίτες. Προέβη επίσης σε ενημέρωση προς την Επίτροπο Διοικήσεως για τις ενέργειες που αναλαμβάνει για αναβάθμιση και ευαισθητοποίηση των μελών της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρθηκε, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην εκπαίδευση των μελών της Αστυνομίας σε θέματα προστασίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταπολέμησης των διακρίσεων στο επίπεδο τόσο της βασικής εκπαίδευσης των δοκίμων αστυνομικών, όσο και της μετεκπαίδευσης και της επιμόρφωσης, με τη διοργάνωση σεμιναρίων και προγραμμάτων εκπαίδευσης για τα ήδη υπηρετούντα μέλη. Σημαντική καινοτομία είναι και η εισαγωγή των νέων κριτηρίων στις προσλήψεις και συγκεκριμένα οι ψυχομετρικές εξετάσεις, οι οποίες διασφαλίζουν, μεταξύ άλλων, ότι τα άτομα που θα προσληφθούν δεν θα έχουν την τάση για βίαιη συμπεριφορά.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας σημείωσε ότι η προσπάθεια για βελτίωση απαιτεί χρόνο αλλά αποδίδει ήδη απτά αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Σημείωσε επίσης ότι η αξιολόγηση χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη τη διεθνή εμπειρία στην Αστυνόμευση, με βάση την οποία σε όλους τους αστυνομικούς οργανισμούς παρατηρούνται φαινόμενα παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς.

Τέλος ο Αρχηγός Αστυνομίας υπογράμμισε επίσης ότι τα όποια περιστατικά βίας ή ανάρμοστης συμπεριφοράς σε βάρος πολιτών είναι μεμονωμένα και σε καμία περίπτωση δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Αστυνομικών που εργάζονται με ευσυνειδησία και σεβασμό προς τους πολίτες. Η εποικοδομητική κριτική είναι ευπρόσδεκτη αλλά δεν πρέπει να δημιουργεί τη λανθασμένη εντύπωση γενίκευσης και να καλλιεργεί αρνητική εικόνα για την Αστυνομία ενώπιον της κοινωνίας.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network