MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Restart στη διασκέδαση αλλά… χωρίς πίστα και με αποστάσεις! Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Advertisement

Sponsored by exness

Επαναλειτουργούν από αύριο τα Κέντρα Διασκέδασης με αυστηρό πρωτόκολλο – Όλα όσα αφορούν τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων στους χώρους – Χωρίς πίστα και με διασκέδαση περιμετρικά του τραπεζιού της κράτησης – Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το restart της διασκέδασης

Μετά από αρκετούς μήνες «λουκέτου» και αναμονής, αύριο τα κέντρα διασκέδασης ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό με αυστηρό πρωτόκολλο το οποίο θα πρέπει να τηρείται τόσο από ιδιοκτήτες και προσωπικό, όσο και από θαμώνες.

Advertisement

Το πρωτόκολλο εκδόθηκε νωρίς το απόγευμα. Σε πρωινό ρεπορτάζ της Cyprus Times, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Διασκέδασης, Νίκος Βασιλείου, είχε κάνει λόγο για καθυστέρηση και κοροϊδία.

Το Υπουργείο Υγείας διαμηνύει όπως όλοι οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε κέντρο διασκέδασης θα πρέπει να κατέχουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μια δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης στις περιπτώσεις προσώπων που νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 και νοουμένου ότι δεν έχει παρέλθει διάστημα έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,

Παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι όλο το προσωπικό της επιχείρησης θα υποβάλλεται σε τεστ αντιγόνου επί εβδομαδιαίας βάσεως.

Χωρίς πίστα και με διασκέδαση στο τραπέζι της κράτησής

Όσον αφορά τη διασκέδαση και το χορό των θαμώνων, με βάση το πρωτόκολλο του Υπουργείου, οι θαμώνες θα μπορούν να διασκεδάζουν περιμετρικά του χώρου, στον οποίο ανήκει το τραπέζι που έχει οριστεί η θέση του.

Τονίζει, ως εκ τούτου, ότι δεν θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος χορού στην εκδήλωση, λεγόμενη και ως πίστα.

Αποστάσεις και επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρευρίσκονται εντός των κέντρων διασκέδασης ορίζεται στα 2 τ.μ. ανά άτομο για όλους τους χώρους με μέγιστο αριθμό ατόμων τα 500.

Στις εισόδους έξω από τις τουαλέτες θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η απαιτούμενη αποστασιοποίηση των 2 μ. με τοποθέτηση σήμανσης στο δάπεδο και φρουρού αν χρειάζεται, για διασφάλιση της τήρησης των αποστάσεων τουλάχιστον 2 μ. μεταξύ ατόμων, καθώς και του μέγιστου αριθμού ατόμων εντός των τουαλετών.

Χωροθέτηση για Μουσικοχορευτικά: 8 άτομα ανά τραπέζι και από 1η Ιουλίου 10 άτομα ανά τραπέζι

α) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών (παρέες) δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 0,5 μ..

β) Όταν στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ δύο παράπλευρων τραπεζιών (παρέες) τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο, τότε η ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτών ορίζεται στο 0,7 μ..

Χωροθέτηση για Δισκοθήκες

  1. Ιστάμενοι γύρω από ψηλό τραπέζι μέγιστος αριθμός ατόμων 8 και απόσταση μεταξύ τραπεζιών (παρέες) καθορίζεται στο 1,5 μ..
  2. Ιστάμενοι γύρω από ψηλό τραπέζι μέγιστος αριθμός ατόμων 6 και απόσταση μεταξύ τραπεζιών (παρέες) καθορίζεται στο 1 μ..
  3. Από 1η Ιουλίου, ιστάμενοι χωρίς ψηλό τραπέζι (πλατεία/αρένα) 1 άτομο ανά τετραγωνικό μέτρο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι από 1η Ιουλίου, επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ που είναι μέρος της υπηρεσίας ενός Κέντρου Διασκέδασης για να κάθονται ή να στέκονται 5 άτομα με απόσταση 1 μ. από την επόμενη παρέα με ανάλογη δυνατότητα και με ενδιάμεση απόσταση 1 μ.. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι μόνος του, το κάθισμα δίπλα του θα έχει 1 μ. απόσταση. Το ίδιο θα ισχύει από το τελευταίο άτομο μιας παρέας, κοκ.

Για να δείτε ολόκληρο το πρωτόκολλο του Υπουργείου για τα Κέντρα Διασκέδασης πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal