MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

REACTION: Με φθαρμένα ελαστικά ένα στα τρία φορτηγά

Advertisement

Sponsored by exness

Με φθαρμένα ελαστικά ένα στα τρία φορτηγά στην Κύπρο – Ενημερώνει για τα αποτελέσματα σε ελέγχους παγκύπριας εκστρατείας ο REACTION

Advertisement

Με τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό είναι ένα στα τρία φορτηγά που συμμετείχαν στους ελέγχους ελαστικών στο πλαίσιο παγκύπριας έρευνας.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, δόθηκαν σήμερα στη δημοσίοτητα από την Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Οργανισμού REACTION τα νέα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών των οχημάτων που κινούνται στο οδικό δίκτυο, από το 13ο μέρος της παγκύπριας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό REACTION, την Αστυνομία Κύπρου (Τμήμα Τροχαίας) και την ΛΠ Φραγκεσκίδης (MICHELIN) .

Συμφωνα με ανακοίνωση της Reaction, ο Πρόεδρος του οργανισμού Μάριος Σταύρου είπε ότι η έρευνα βασίστηκε σε δείγμα 619 οχημάτων όπου εθελοντικά συμμετείχαν στους ελέγχους.

Από το σύνολο των οχημάτων που συμμετείχαν το 43% ήταν επιβατικά οχήματα, το 18% οχήματα 4Χ4, το 21% ημιφορτηγά, το 13% ήταν φορτηγά και το 5% ήταν λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, το 19% των επιβατικών οχημάτων που ελέχθηκαν στην Λευκωσία είχε τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό ενώ το ποσοστό ανεβαίνει στο 33% στην επαρχία Πάφου. Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό πέραν του 40% στα οχήματα 4Χ4 στην Πάφο έχουν τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό. Το 35% των φορτηγών που ελέχθηκαν στην Λεμεσό είχε τουλάχιστον ένα φθαρμένο ελαστικό ενώ 1 στα 2 φορτηγά της επαρχίας Πάφου που ελέχθηκαν είχαν ένα τουλάχιστο φθαρμένο ελαστικό.

Ιδιαίτερα έντονο ήταν και το πρόβλημα στα λεωφορεία που ελέχθηκαν με το 37% σε Λευκωσία και Πάφο να έχουν ένα τουλάχιστον φθαρμένο ελαστικό.

Αναφορικά με την λανθασμένη πίεση το 13% των επιβατικών οχημάτων στην Λευκωσία είχε λάθος πίεση σε τουλάχιστον ένα ελαστικό ενώ στην κατηγορία των οχημάτων 4Χ4 λανθασμένη πίεση είχε το 28% των οχημάτων που συμμετείχαν.

Συνολικά και σε παγκύπριο επίπεδο, λάθος πίεση σε ένα τουλάχιστον ελαστικό είχαν το 15% των επιβατικών οχημάτων, το 13% των οχημάτων 4Χ4, το 10% των ημιφορτηγών, το 14% των λεωφορείων και το15% των φορτηγών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Από την άλλη, συνολικά και σε παγκύπρια κλίμακα, ένα φθαρμένο ελαστικό είχε το 22% των επιβατικών οχημάτων, το 28% των οχημάτων 4Χ4, το 22% των ημιφορτηγών,το 27% των λεωφορείων και το 30% των φορτηγών, που ελέχθηκαν.

Στην έρευνα εντοπίστηκαν επίσης ελαστικά με καρφιά/βίδες, φθαρμένα ελαστικά μεγάλης ηλικίας καθώς και πολλές άλλες σημαντικές λεπτομέρειες για τις οποίες ενημερώθηκαν οι οδηγοί για να λάβουν τα κατάλληλα διορθωτικά μέτρα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η λανθασμένη πίεση στα ελαστικά εμποδίζει το σωστό και αποδοτικό κράτημα του οχήματος στο δρόμο, ιδιαίτερα στις στροφές, ενώ εάν ένα ελαστικό έχει λανθασμένη πίεση υπάρχει αυξημένος κίνδυνος υδρολίσθησης, το όχημα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ακινητοποιηθεί μετά από ένα φρενάρισμα. Τα ελαστικά με λανθασμένη πίεση τείνουν να φθείρονται πολύ πιο εύκολα και είναι κατά πολύ αυξημένη  η κατανάλωση καυσίμων σε οχήματα τα οποία έχουν ακόμα και ένα ελαστικό με λάθος πίεση.

Συμβουλεύονται οι οδηγοί να ελέγχουν την πίεση αέρα στα ελαστικά τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή πριν από διαδρομές σε υψηλές ταχύτητες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network