MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ρατσιστικό επεισόδιο σε σχολείο της Λάρνακας. Χτυπούσαν κι έβριζαν μαθητή από Κονγκό

Advertisement

Sponsored by exness

Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με συμβάν σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λάρνακας – Mαθητές επιτέθηκαν σε συμμαθητή τους από το Κονγκό – Τον χτυπούσαν και του πετούσαν τσάντες επειδή αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση του στο διάλειμμα – Σαφείς οδηγίες για διερεύνηση

Ένα νέο περιστατικό βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς σε σχολικό χώρο, βρίσκεται ενώπιον του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο διέταξε ενδελεχή διερεύνηση.

Advertisement

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Λάρνακας στο οποίο, μερίδα μαθητών επιτέθηκε σε συμμαθητή τους από το Κονγκό ο οποίος αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση στην οποία καθόταν κατά τη διάρκεια διαλλείμματος. Το συμβάν αναδείχθηκε μέσα από τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης, οι ανήλικοι χτυπούσαν τον συμμαθητή τους και του πετούσαν σχολικές τσάντες φωνάζοντάς εναντίον του υβριστικά σχόλια. Τον μαθητή έσπευσε να βοηθήσει μόνο μία μικρή μερίδα συμμαθητών του, ενώ εξοργίζει η πληροφορία ότι το όλο συμβάν εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια εκπαιδευτικού ο οποίος παρέμενε αμέτοχος.

«Ενδελεχής διερεύνηση» λέει το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι διαχειρίζεται, από την πρώτη στιγμή, το συμβάν τονίζοντας ότι δόθηκαν σαφείς οδηγίες στη σχολική μονάδα για τον τρόπο διαχείρισης του περιστατικού, τηρώντας τα πρωτόκολλα για αντιμετώπιση της βίας, της παραβατικότητας και της ρατσιστικής συμπεριφοράς στα σχολεία.

«Διεξάγεται ενδελεχής διερεύνηση για το συμβάν και λαμβάνονται παιδαγωγικά μέτρα προς όφελος των μαθητών/τριών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Καμία καταγγελία μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής, η οικογένεια του μαθητή από το Κονγκό δεν έχει προχωρήσει σε καταγγελία ενώπιον των αρχών.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ Λάρνακας για την επίθεση και το bullying στον μαθητή 

«Καταδικάζουμε την επίθεση κατά 14χρονου μαθητή σε γυμνάσιο της Επαρχίας μας που είδε το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο που κυκλοφόρησε εμπερικλείει συμπεριφορά από μαθητές, βίας και bullying. Τα συνεχιζόμενα φαινόμενα ρατσισμού, βίας και bulling που παρουσιάζονται τελευταία στα σχολεία, μας προκαλούν έντονη ανησυχία. Φαινόμενα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στη ρίζα της γένεσης τους. Η πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας καλείται να εγκύψει στα πιο πάνω προβλήματα για εκπόνηση ολοκληρωμένων πολιτικών και στρατηγικών αντιμετώπισης τους με γνώμονα τη διαπαιδαγώγηση και τη καλλιέργεια κουλτούρα σεβασμού του ανθρώπου, σεβασμού της διαφορετικότητας και ανεκτικότητας. Όταν 14χρονοι μαθητές συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο ανησυχούμε για το τι κοινωνία δημιουργούμε και πως καλλιεργούμε τους αυριανούς πολίτες».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network