MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ράλι αυξήσεων και υπεραγορές. «Απορροφούμε όσο μπορούμε… Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση»

Advertisement

Sponsored by exness

Ράλι αυξήσεων και υπεραγορές – «Απορροφούμε όσο μπορούμε… Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση» – «O καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», λέει ο Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών στη Cyprus Times

Του Γιώργου Βήχα

Αλυσιδωτές οι επιπτώσεις στο εμπόριο από την γενικότερη εικόνα που επικρατεί στην οικονομία ελέω Ουκρανίας και πληθωρισμού με τις επιχειρήσεις να προσπαθούν να συγκρατήσουν την πίεση και το κύμα αυξήσεων.

Advertisement

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές, κουμπωμένοι με το αίσθημα ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, Αντρέας Χατζηαδάμου ανέφερε ότι εδώ και καιρό τα μέλη του Συνδέσμου προσπαθούν να απορροφούν όσο μπορούν τις αυξήσεις. «Εξακολουθεί να υπάρχει το ράλι αυξήσεων, κύμα ακρίβειας όμως εξαντλούμε κάθε δυνατότητα να απορροφούμε ως εκεί που μπορούμε».

Σε ότι αφορά τους καταναλωτές, ο κ. Χατζηαδάμου σημείωσε ότι «υπάρχει το αίσθημα ανασφάλειας, δυσανασχετούν, υπάρχει μια αβεβαιότητα αλλά συνεχίζουν να προβαίνουν στις αγορές τους, ιδιαίτερα για τα βασικά αγαθά».

Όπως εξήγησε, υπάρχει ακρίβεια την οποία πληρώνουν, υπάρχει ακρίβεια στα καύσιμα, στο ρεύμα και προκαλούνται αλυσιδωτές αυξήσεις σε άλλα προϊόντα. «Ο κόσμος περιμένει από τις επιχειρήσεις ουσιαστικά να τον στηρίξουν. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε αλλά το βάρος είναι μεγάλο, δεν μπορούμε μόνοι μας διαδραματίσουμε τέτοιο ρόλο» υπογράμμισε.

Την ίδια στιγμή ο κ. Χατζηαδάμου έριξε το μπαλάκι στους προμηθευτές και τις εταιρείες. «Γίνονται μεγάλες προσπάθειες, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και αυτό που ζητούμε είναι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, ιδιαίτερα αφού δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα ο πόλεμος, η κρίση και όλα τα συνεπακόλουθα».

Όπως είπε, θα πρέπει όλοι να σταθούν απέναντι στον πολίτη για να τον στηρίξουν όσο μπορούν. Θα πρέπει να απορροφήσουν κάποιες τιμές και οι προμηθευτές και οι εταιρείες, δεν μπορεί μόνο το λιανεμπόριο, είπε,  προσθέτοντας την ίδια στιγμή ότι «κάποιες αυξήσεις οι οποίες είναι αχρείαστες, αλόγιστες υπάρχουν».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν και φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Χατζηαδάμου ανέφερε πως υπάρχουν κάποια δεδομένα, υπάρχουν οι δικαιολογίες για τις αυξήσεις, αλλά και οι αυξήσεις και το φάσμα των προϊόντων στα οποία υπάρχουν οι αυξήσεις είναι οριζόντιο, που σημαίνει ότι βέβαια υπάρχουν και αδικαιολόγητες αυξήσεις. «Κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση και προχωρούν σε αυξήσεις, προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος».

«Θα πρέπει εκεί και όπου μπορούν όλοι οι κλάδοι να δείξουν αυτοσυγκράτηση. Σε όλους τους τομείς, στο τέλος σκοτώνουμε εμείς οι ίδιοι την επιχειρηματικότητα», τόνισε. «Το κάνουμε από την πρώτη στιγμή αλλά θα πρέπει επιτέλους να το κάνουν όλοι, είναι συλλογικό το θέμα, είναι και εργαλείο στήριξης, να βάλουμε το χεράκι μας να στηρίξουμε τον πολίτη για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» τόνισε.

Τέλος και σε ότι αφορά το θέμα της επάρκειας και τη συζήτηση που γίνεται, ο κ. Χατζηαδάμου ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται κάποιο πρόβλημα. Υπογράμμισε την ίδια στιγμή πως η όποια συζήτηση επί του θέματος είναι αχρείαστη. «Υπερβολή και δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς λόγο» κατέληξε.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network