MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πυροδοτούν κοινό μέτωπο και μέτρα αντίδρασης για… ανατροπή των εξετάσεων ανά τετράμηνο

Advertisement

Sponsored by exness

Νέες πιέσεις εκπαιδευτικών φορέων προς το Υπουργείο Παιδείας – Πυροδοτούν κοινό μέτωπο και μέτρα αντίδρασης για ανατροπή των εξετάσεων ανά τετράμηνο – Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα ζητήσουν μέσω επιστολή την έναρξη διαλόγου για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών – «Κλείδωσε» κοινή πορεία διαμαρτυρίας την πρώτη εβδομάδα του Απρίλη

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Advertisement

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών προέβησαν οι οργανωμένοι γονείς κατά τις χωριστές συναντήσεις που είχαν με το κίνημα των μαθητών και την εκπαιδευτική οργάνωση των καθηγητών. Τα απογοητευτικά αποτέλεσμα του πρώτου τετραμήνου σε συνδυασμό με την πίεση που ασκείται στους μαθητές για να αφομοιώσουν την ύλη σε μικρά χρονικά διαστήματα, προκαλούν έντονο προβληματισμός στους εκπαιδευτικούς φορείς και εντείνουν το αρνητικό κλίμα κατά των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, κατά τις χθεσινές χωριστές συναντήσεις της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης με την ΠΣΕΜ –σε πρώτο χρόνο- και την ΟΕΛΜΕΚ, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και τα προβλήματα που προκύπτουν με τις εξετάσεις τετραμήνων.

Σε δηλώσεις του στη Cyprus Times o πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε πως μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, θα προχωρήσουν σε κοινή πορεία διαμαρτυρίας την πρώτη εβδομάδα Απριλίου. «Καλέσαμε και την ΠΣΕΜ και την ΟΕΛΜΕΚ να συμμετάσχουν μαζί μας. Οι μαθητές έχουν  ήδη ανταποκριθεί θετικά», εξήγησε.

Σημείωσε δε, πως «θα ολοκληρώσουμε τον κύκλο συναντήσεων μας με την ΟΛΤΕΚ και άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, και θα τους ζητήσουμε να υποστηρίξουν την πορεία διαμαρτυρίας έτσι ώστε να δώσουμε ένα σαφέστατο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν παίζει κανένας με τα δικαιώματα των παιδιών μας».

Απ’ εκεί και πέρα, κατά τη συνάντηση της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης με την ΟΕΛΜΕΚ, συμφωνήθηκε όπως ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Παιδείας, να καλέσει σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συζητηθεί το θέμα των τετραμήνων, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και  να μην επαναληφθεί η εικόνα του πρώτου τετραμήνου και στο δεύτερο. Μάλιστα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, οι τρεις φορείς θα ετοιμάσουν κοινή επιστολή την οποία θα αποστείλουν, εντός των επόμενων ωρών, στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την έναρξη του σχετικού διαλόγου, ενώ παράλληλα σε θα παραθέσουν κοινή εισήγηση για τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου, εξήγησε πως κατά τη συνάντηση τους με τους γονείς στάθηκαν ιδιαιτέρα στο θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο και διαπίστωσαν τη συμφωνία απόψεων που υπάρχει.

Σε ό,τι αφορά την κοινή πορεία αντίδρασης που δρομολογούν οι οργανωμένοι γονείς, ο κ. Πολυβίου είπε πως το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΟΕΛΜΕΚ θα αποφασιστεί κατά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης τις προσεχείς ημέρες.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network