MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πυρκαγιές σε κτηνοτροφικό υποστατικό και δημοτικά σχολεία

Advertisement

Sponsored by exness

Πυρκαγιές σε κτηνοτροφικό υποστατικό και δημοτικά σχολεία ήταν μεταξύ των περιστατικών τα οποία κλήθηκε να αντιμετωπίσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία από νωρίς το πρωί χθες, μέχρι νωρίς το πρωί σήμερα ανταποκρίθηκε σε 36 κλήσεις για βοήθεια, 30 πυρκαγιές και 6 ειδικές εξυπηρετήσεις

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 1100 το πρωί χθες «λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε κτηνοτροφικό υποστατικό (κονικλοτροφείο) στην περιοχή “Παναγία Αλάμπρονα” του χωριού Αυγόρου».

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου “Λοχία Αδάμου Αδάμου” και ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Ξυλοφάγου με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1140. «Το υποστατικό διαστάσεων 40×6 μέτρων με συνδυασμό μεταλλικής και ξύλινης κατασκευής έπαθε μερικές ζημιές», αναφέρεται.

«Καταστράφηκαν επίσης ηλεκτρικά εργαλεία και πέθανε αριθμός κουνελιών», προστίθεται.

«Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα και έγινε χρήση αριθμού αναπνευστικών συσκευών. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω απροσεξίας στην χρήση φλόγιστρου από ιδιοκτήτη», συμπληρώνεται.

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι στις 1405 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ισόγειο χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στην οδό Μετοχίου στην Έγκωμη.

Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Πύλης Πάφου και Καϊμακλίου με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 1434, προστίθεται.

Η πυρκαγιά, αναφέρεται, «ήταν σε στοιβάδα από άχρηστα υλικά, ελαστικά οχημάτων και παλιά έπιπλα ενώ επηρεάστηκαν ένα ακινητοποιημένο οχήματα μάρκας Alfa Romeo , ένα μικρό τροχόσπιτο, ένα δίκυκλο μάρκας Vespa και η βαφή του κλιμακοστασίου».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν τυλικτήρες νερού από το νερό των οχημάτων και αριθμός αναπνευστικών συσκευών.Διευκρινίζεται παράλληλα ότι «δεν κινδύνευσε κανένας ένοικος της πολυκατοικίας. Είχαν απομακρυνθεί όλοι πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς εκφράζεται η εκτίμηση ότι «η πυρκαγιά πιθανόν να προκλήθηκε από απροσεξία ανηλίκων».«Στις 1544 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε προκατασκευασμένο υποστατικό χρησιμοποιούμενο ως αίθουσα διδασκαλίας στην αυλή του ΄Γ Δημοτικού Λατσιών, στην οδό Πέτρου Ηλιάδη στα Λατσιά», αναφέρεται.

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως «Λοχία Σπύρου Ττάντη» με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1558.«Από την πυρκαγιά η αίθουσα υπέστη εσωτερικές ζημίες και κάηκε μέρος του εξοπλισμού της», προστίθεται.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα από το νερό των οχημάτων.«Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάστηκαν και η πυρκαγιά πιθανόν να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη από άγνωστα άτομα», αναφέρεται.

Στις 1635, συνεχίζει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, «λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αίθουσα διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Λειβαδιών στην Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στα Λειβάδια».

Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ορόκλινης με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 1655.Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε χαρτική ύλη μέσα σε κάδο ανακύκλωσης χαρτιού και επηρεάστηκε μέρος του εξοπλισμού της αίθουσας και η βαφή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλοί τυλικτήρα από το νερό των οχημάτων. «Τα αίτια της πυρκαγιάς εξετάστηκαν και η πυρκαγιά πιθανόν να οφείλεται σε κακόβουλη πράξη από άγνωστα άτομα», αναφέρεται.

Στις 0058 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε δίκυκλο αγνώστων λοιπών στοιχείων στην οδό Ελευθερίας στη Χλώρακα.Ανταποκρίθηκε 1 πυροσβεστικό όχημα από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 0115.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το δίκυκλο βρέθηκε να καίγεται στην άκρη του δρόμου και υπέστη εκτεταμένες ζημίες. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν και πρόκειται περί εμπρησμού, καταληγει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network